![]() |
|
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Habibe, Bahçen de duygularını dile getirdiğin gibi,sahibini yansıtıyor.. duru ,içten, doğal, samimi,verimli ve üretken. Bahçe; karşılığını fazlasıyla veren kaprisli bir sevgilidir.Nazlanır ,bıktırır ama sen terketmedikçe o asla terketmez. Yüreğin hangi güzel şeyler için çarpıyorsa,bahçende onları görmen dilegi ile hoşça kal. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Kuş sürüsü gelse de hepsini yese dedim ![]() Doğa ve insanların çelişkisi bu olsa gerek. Bir canlının sağlıklı gelişimi için başka bir canlının ölmesini istiyoruz.. Bahçe de kullandığım masa ve sandalyeler ahşap rengi. Mavi bir masa örtüsü ile arada değişiklik yapılabilinir mesela. Teşekkür ederim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Taa ki bir arkadaşımızın yemek davetine kadar. O gün bu gün sık olmasa da pişiriyorum. Evvelki yıl 5 kök olmak üzere bahçeye dikmiştim. Ya yerini sevmedi ya gübresi az geldi ya da bakımı.. tek kök kaldı. İşte o kök bu kök ![]() Hatta "sirkeden azma şarap olan ben" burada "bir tabak sebze yemeği" yarışmasına bile katıldım ![]() Tanışmanıza vesile olduğuma çok sevindim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu asmayı aldığım da, 8 katlı bir apartmanın balkonunda teneke de dikiliydi. Depremden 3 hafta falan öncesiydi. İyi ki almışım geriye kalan sadece bu asma oldu. ![]() Bahçem, izmitin Doğusunda. Dutların tadı ekşi ile tatlı arası. Severseniz buyrun gelin. Gören gözün hakkı var değil mi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Asma o kadar çabuk büyüyor ki inanamazsınız. Hayaliniz için çok fazla beklemeyeceksiniz. Ben 1999 da diktiğim de boyu 50 cm di. Çardak haline dönmesi 3 sene gibi zaman aldı. Siz şu bu derken o büyüyecek, bir bakmışsınız çardak olmuş bile.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nevsune, Çok teşekkür ederim. NeemAzalı denemedim. Tavsiyeniz kulağıma küpe. Denerim hemen. Dut için danelerini yiyelim ama yapraklarına ellemeyelim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili zenfreemiz, Hiç bir şey için geç değil. Geç değil, Çay, patatesler ve çardak için ![]() Görmek isteyin yeter ki.. Safranbolu dönüşü o koca tepsi patatesi bir başıma yemezdim, mide fesadı da olmazdım bari ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne diyeceğimi bilemedim birden.. ![]() Kelimeleriniz, yolunu bulan su gibi içime akıp, gözlerime geldiler. Gönül gözünüze teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet Isparta Gülü. (Raçellik) Sizin mesajınızı okuyunca farkettim ki gülün adını yazmamışım. ![]() Bu dutu, Ekşi kara dut diye ektim, Avurtralya dutu çıktı ![]() (yeri gelmişken, kandıran satıcıları kınıyorum) ![]() Bir gün ekşikaram da olacak inşallah. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
Oğlumu her yaz bir aylığına babaannesine bırakıyorum. Davet ettiniz gelirim valla. Eşimin ailesi ve benim bir kısım akrabalarım İzmit'teler. Çocukluğumun tüm yazları Derince,Çenesuyu ve Tütünçiftlik'te geçti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
|
Habibe Hanım çardağınıza bende bayıldım, elinize emeğinize sağlık. Sizi çok yoruyor bahçeniz ama karşılığını da veriyor. Bu arada passifloranız vardı sanırım o ne alemde onu da görmek isteriz... Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Ağaç Dostu
|
passiflora
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili Habibe, Bahçeniz insanın içini rahatlatıyor, sanki huzur veriyor. Beni geçmişe götürdü ,çok beğendim.Gül bitleri hepimizin başının belası, İlaçlıyorum 2 hafta geçmeden tekrar ortaya çıkıyorlar.Gelip o çardakta hanımeli ve gül kokuları arasında bir çay içmeli. Sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Habibe, bahçenizi keyifle gezdim, çok hoş, yeşillikler içinde. Ben de Avusturalya dutunuza bayıldım, erik kendiliğinden çıkmış ama sanki aşılı gibi güzel ve iri meyve vermiş, bir komşumun bahçesinde de var bu duttan, çok lezzetli bir şey, keşke yerim müsait olsa da ben de diksem. Enginarlarınızı afiyetle yiyin, iyi bir cinse benziyor, ben de Sonbaharda on kök kadar dikmiştim şu anda sadece dört tanesi yaşıyor, Sonbaharda sevgili Gülerin kapısına dayanalım, bize istediğimiz kadar enginar fidesi verir ![]() Güzel bahçenizde keyifli bir yaz geçirmenizi diliyor, yeni fotoğrafları merakla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet bahçeyi sevmenize çok sevindim. ![]() Bahçeleri değişelim mi ![]() Bu dut için yerim yok demeyin. Komşunuzdan da bilirsiniz, fazla yer kaplayan bir ağaç değil. Üstelik de her sene tepe budaması yapılan bir ağaç. Hadi siz de alın bir tane. Üzerinde meyvelerini gördüğünüz de çook mutlu olacaksınız çok ![]() Erik beni çok şaşırttı. Kendiliğinden çıkıp da böyle tatlı ve iri meyva vermesi, üstelikte 2.senesinde ! Böyle mucizeler de olmasa toprakla güreşmek çekilir mi ![]() Enginarların başına dikiliyorum. Bakıyorum uzun uzun.. Sonra diyorum ki bunların tam olgun olduklarını anlarmıyım ki?, soyarken telef edermiyim ki?. Her ilk olan şeyde duyulan vesveseli sorular işte ![]() (evet gülerin enginarları gani. bir iyilik düşünürüz ![]() Bahçeniz de bol sefalı bir yaz diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-05-2009
|
Sn. Habibe Hanım, Bahçeniz gerçekten de çok güzel, öyle ki şu an masa başında otururken bile gül ve hanımeli kokularını hissedebiliyorum. Sağlık ve mutlulukla çardağınızda keyifli oturmalar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçe ne kadar büyük olursa insanın gözü de o kadar aç oluyor, iyi ki daha büyük değil ne yapardım sonra, gözümün gördüğü her güzel bitki ve ağaçtan istiyorum, istiyorum n'apiiiim!!! |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaç Dostu
|
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim Sn ays61, ![]() Gerçekten de hanımelinin kokusu farklıdır çiçekler dünyasında, Güllerin kokusunu yaklaşmadan duyamazsınız hani.. Ama hanımeli, sabahın ilk ışıklarıyla odanızın içine kadar gelir, burnunuza dolar ve size huzurlu bir gülümseme bahşeder.. Güne pozitif başlamanıza yardım eder. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gilan, 3 baba hindi olsa benim otları bitiremez dermişim. ![]() Todor da kazlardan söz etmişti. ![]() (Köy yumurtasını çok severim. Salıvermeli tavuk horoz kaz hindi ne varsa ![]() (laf aramızda, hindi yumurtası ne gördüm ne de yedim.) Şimdi baktım hindi yumurtası nasıl bişey ki derken şu yazıyı gördüm. "adamın biri demişki yav üstadım, neden herkes tavuk yumurtası yiyiyorda hindi yumurtası yemiyor? Üstad ince bir cevap verir; tavuk yumurtlarken çıyak çıyak bağırıyor oysa hindi yumurtlarken hiç ses çıkardığını duydun mu der. reklam işi önemlidir arkadaşlar..." ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaç Dostu
|
Güzel bir fıkraymış ![]() Bu arada hindi gerçekten bu işi kökünden hallediyor. Teyzemin bahçesinde bizzat gördük ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgiler ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |