merhaba,
İşler çok yoğun, ne ağaçlar.net'e girebiliyorum, ne terasta bitkilerle ilgilenebiliyorum.Havalar da çok fena, zaten terasa çıkıp, iş yapmanın imkanı da yok, ancak akşam serinliğinde sularını veriyorum bitkilerin.
Bahar ne güzeldi derken, fotoğraflara baktım, bu bahar neler yapmışım hatırladım, sizinle paylaşayım dedim

Uygun bir başlık bulamadım, varsa oraya ekleyebiliriz aslında bunu.
1. Kızlarım büyüdüğü için artık karyola kenarlığına ihtiyaçları olmuyor, söküp bir kenara koymuştuk, düşündüm, pembe karyola kenarını pembe yasemine yuva yaptım.
2. Hem terası çiçekle donatayım, hem eşe dosta veririm diye tohum eke eke her taraf viyol doldu, onları bir düzene koymak için keresteciden tahta alıp, onları evde kesip, vidalayıp viyol köşesi yaptım.Bir kaç gün sonra kuşlar ne var ne yok yeyince, üzerine balık ağı çektim.
Bir ara saydım, 800 kökten fazla çıtlık vardı.Ne yazık ki viyol gözleri çok küçük olduğundan ve içinde su tutmayan hindistan cevzi torfu olduğundan ben bir gezideyken sadece 2 gün susuz kaldıklarından bu fotoğraftaki fidelerin hemen hepsini kaybettim.
3.Önceki yıl yaptırdığım ama çok da verim alamadığım polikarbon seram geçen kış ve baharda çok işe yaradı, her zaman doluydu ve ek ısıtmaya gerek kalmadan gayet iyi korudu bitkileri.Kapaklarını tamir etmem lazım kışa girmeden.
4. Bahçede 1400 torba kadar turunçgil anacı yetiştirdim.İlk başta ponza taşlı, biofarm humuslu, hindistancevizi torflu harç kullanırken, para bitince kırmızı toprak/hayvan gübresi karışımına düştük.Ne yazık ki yetişen iki grup bitki arasında çok büyük gelişme farkı var.Seneye maliyetli biraz düşürecek bir çareler bulmak lazım.
5. Seradaki bitkileri gübrelerken, çok komik bir olay oldu.Sol elimle omuz pompasına hava basmaya devam ederken, sağ elimle bitkilere sıkmayı geciktirince pompa sırtımda patladı

Üstüm başım suya kestiği gibi, kulaklarımdaki uğultu cabası oldu.