View Single Post
Eski 06-01-2011, 21:39   #27
MSaygin
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Teşekkür ederim.

Tekoma acem borusu değil aslında ama çok benziyorlar. Acem Borusu(Campsis radicans) daha iri çiçekli, Tekoma'nın çiçekleri daha küçük küçük ama daha fazla sayıda çiçek bir arada toplanıyor.
Ben tekoma tohumlarını şu adresten almıştım, ana sayfalarında da halen fotoğrafı var.
Orhan Bey haklı, tekoma ve mercan fotoğrafları yaz sonundan, sonbahara girerkenki dönemden kalma.Aslında şu anda yaprak durumu ve çiçek sapı gayet iyi durumda, bir ara çok susuz bırakıp bitkiyi zorladık, çiçekleri o ara döktü, yoksa şimdi halen çiçek olurdu diye tahmin ediyorum.Ve hatta arkada küçük bir turuncu var, sanırım o çiçekli, yarın bakayım varsa fotoğraflarım.

Hasır sepetleri kendileri ören satıcılardan aldım, oldukça hesaplı sayılır, 7tl ödedim her sepete, içideki plastik büyük saksı da 1.20tl, toplamda 10tl'yi bulmuyor ve oldukça da şık duruyor.Kiraz, sepetleri ve terastaki diğer yaptığım şeyleri Sayerlack su bazlı ahşap boya ile boyuyorum.Ben çok pratik ve şık buluyorum bu boyayı.Kızlarım ve eşimle, çalışma masası ve dolap bile boyadık ev içinde kullanmak için. Eskitme havasında fotoğraf çerçeveleri boyuyoruz.Hemel satıyor, ilgili sayfa şurada. Aynı sitede sunulan bir de Hickson decor boya var, o da dış mekanlar için çok güzel bir boya, onun sayfası da şu.

Ytong malzemeyi ucuz bir ahşap oyma takımıyla şekillendirdim.Üstteki çiçek dikilecek alanı matkap ucuyla delip delip, yine oyma takımıyla içini boşaltarak oluşturdum. Oyma bıçaklarına çekiçle vurmaya gerek kalmadan elimle zorlayarak şekilleri oluşturdum, ytong çok çok kolay işlenen bir malzeme.Ancak iri gözenekli yapısı nedeniyle çok hassas şekiller yapılamıyor, biraz kaba kalıyor.Bu çalışmaya uydu ama daha hassas motifler yapmak istesem yapamazdım.
Aslında ben de sizlere sormak istiyordum, elimle ya da hafif çekiç vuruşlarıyla işleyebileceğim çok yumuşak bir taş var mı diye, heykeltraşlardan fikir almak lazım.

nurcanaybay, aynen sizin bahsettiğiniz lekeler gibi oluyor ve bende mantar olduğunu tahmin ediyorum, bakalım çiçeklerini etkileyecek mi bu yıl.Geçen yıl çok az soğanda olduğundan genel görüntüyü etkilememişti, aslında kgursan rumuzlu üyemize sormak lazım bunu, en iyi o yol gösterecektir.

Tekin bey çok haklısınız, aslında güya o görünen de açılı ve aşağıya doğru sivriliyor ama açısı çok geniş, belli belirsiz olmuş, daha dikkat etmeliyim, öneri için teşekkür ederim. Yukarıda bahsettiğim çok yumuşak taş konusunda sizin de öneriniz olabilir belki, taşlar konusunda bilgilisiniz. Ama sizin gibi motorla işlenecek değil ,elle, çekiçle işlenebilecek bir taş lazım.
Alçı gibi kolay işlenmeli ama alçıdan daha dayanımlı olmalı

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön