![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Görüntü degismeye basliyor... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben susayim cicekler konussun... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
...... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2008
|
Başlangıç böyle ise devamını düşünemiyorum bile. Güllere ise diyecek söz bulamıyorum harikalar, sefasını sürün. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Araliksiz yagan yagmur beni fazlasiyla bunaltti. Özellikle bahcede bir bölümü bicmis diger taraflar yarim kalmisken yagmaya baslamasi ve günlerdir durmamasi beni cildirtiyor. Isimin yarim kalmasini sevmiyorum. Biraz ara verince hemen kendimi bahceye atip birkac resim cektim. Citi bitirdigimiz zaman kapi bölümünün bir yanina bir kök lonicera ve clematisi yanyana dikmistim. Lonicera bildigimiz hanimeliler gibi acmayacak galiba, degisik bir tomurcuk verdi. Clematis ise vylle de lyon cinsi cikti yine. Ne yazik ki marketlerde satilanlar ya jakmanii ya da vylle de lyon oluyor. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Kapinin diger tarafina da sari kis yasemini diktim bu bahar basi. Ne zaman cicek acar bilmiyorum. Arkasindaki simsiri sökmek zorunda kalinca hic olmazsa orada bir yesillik oldu. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Jakmani`yi artik tek kareye sigdirmam zor oluyor. Bu yil iyice budanmaya ihtiyaci var. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Gecen yil uzun zaman acan mor anemonlarim bu yil fare kukaklarinin gazabina ugradi. Hic isik almayinca acmadilar da. Onun yerine bu yil diktiklerim ciceklendi ama onlar da az isik aliyor. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Hanimelinin dibine ektigim sürpriz jakmani acti. Yine hanimeliyle kardes kardes yasayan vylle de lyon bu yil devlesti. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Clematisler de hep aynı etiket sorunu var. Değişik etiketli aldığım 5 clematisin 3 tanesi Jackmanii, 2 tanesi justa çıktı. Yakında ev mor çiçekli ev olarak kayıtlara geçecek ![]() Bu bitkinin adı nedir bölümünde tturt geçen sene senin bilinmeyenin aynısını yayınlamış. O çiçeğin aynısını geçen hafta ben ucunda minik koyu kırmızı amaranthuslardaki minik çiçeklerden olduğu için söktüm. Seninkinin akibetini merak ettim. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Havlu püskülüm iki yillik bekleyisten sonra nihayet acti. Nedense sadece alt kisimlari ciceklendi ama olsun o bile yeter. Orman tarafindaki beyaz ise cicek dolu. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Beyaz cali ortancam önce yesil acip sonra beyaza dönüyor. Gecen yil celikten bir tane daha ürettik. Digerleri ise tüm mavilestirici gübreye ragmen keyiflerince renkleniyorlar. Yagmurlu havadan en mutlu olan bitkilerim. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Günes varken resim cekmeyi sevmiyorum net cikmiyor diye, ama bazi cicekler de sadece günes varken aciyor... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaban güllerim tüm ihtisamlariyla actilar ama ilk cicekler bozulmaya baslayinca o yokuslu yerde durup budamak canimi cikariyor. Ancak budadikca neredeyse Aralik basina kadar cicekli kaliyorlar. (Bugün kismetse o yokuslu bölüm bicilecek). |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Toprak kaymasindan sikayetci oldugum drenaj duvarinin üzerini ancak bu kadar islah edebildim. Artik toprak kaymiyor ancak daha fazla ne yapabilirim bir fikrinizi alayim dedim. Gerci her yani bitki doldu. Dün orayi boydan boya el makasi ile bictim. Bugün elimi kullanamiyorum. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
En sorunlu bölüm olan bu köseden kalip kalip toprak dökülüyordu. Iki yildir oraya ektigim iki forsythia, bir kelebek calisi ve üc yabani gül toprak kaymasini cok güzel engellediler. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçenizin o kır doğallığını çok beğeniyorum. Ayrıca hiç yardım almadan tüm yoğunluğun yanında bu denli keyifli bir bahçe yaratmanızı da takdirle takip ediyorum. Lupinlerinize de bayılıyorum... Bu drenaj duvarı fotograftan göründüğü kadarı ile bana biraz tehlikeli geldi. Mevsimler değişiyor, dünyanın dört bir yanından sel, yağış fırtına haberleri geliyor bu yaz mevsiminde ![]() Çok yoğun bir yağış ile bu duvarınız risk altında olabilir. Ayrıca drenaj duvarlarında suları drene etmek için borular olur diye biliyorum, fotograflarda göremedim. Belki bir uzmana göstermekte fayda olabilir. Duvarın üzerindeki toprak alanı ağaçlandırmak da bir fikir olabilir. Ağaç kökleri toprak kaymasını engelliyor... Çocuklarınız ve tüm ailenizle mutlu bir hayat diliyorum... Sevgilerimle, |
|
|
|
|
![]() |
|
|