![]() |
|
![]() |
#1591 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Sevgili ilksenöztürk iki ev ötemde oturan komsum ne kadar denediyse olmadi. Demek ki lupin de secici davraniyor. Bu yil bir miktar tohum toplayacagim isteyenler belirli bir adreste anlasirlarsa topluca oraya gönderebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2011
|
ben bahçenizi çok beğendim... lupini çok sevmezdim sanırım canlı canlı görmediğimdenmiş... bahçenizde gezerken bir de baktım ki lupin sahibi olmak istiyorum... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2011
|
Ben geçen sene internetten satın aldığım tohumlarda başarılı olamamıştım. Bu sene cesaret edemedim. Uygun görürseniz İstanbul için dağıtıma ben talibim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1594 |
Ağaç Dostu
|
Cok tesekkür ederim sevgili redsonia ve adacik. Tabii uygun görmek ne demek siz organize olun yeter. Yalniz Agustos`u beklemeniz gerekecek tohum olusumu icin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Ağaç Dostu
|
Biz henüz Mayis sonu sicakliklarina gelemedik. Yagmur, rüzgâr ve serin hava hüküm sürüyor. Buna ragmen güller yavas yavas acmaya basladi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Ağaç Dostu
|
Bahcenin en ugrastigim bölümlerinden biri de bu. Tasindigimiz zaman topraginin tasli olmasi ve birbirine karismis otlardan arindirip bu hale getirmem yillarimi aldi. Halâ degisiklik yapmakla ugrasiyorum. Manolya büyüdükce etrafindaki bitkileri sökmem gerekiyor. Bu yil da üc adet acelyayi ve potentillalari sökmek zorunda kaldim. Sanirim yanindaki mor rhododendron ve gül de ayni kaderi paylasacak. Bir de buranin manolyaya uygun olarak pembe ve mor tonlarinda olmasini istedim. Sanirim basardim artik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1597 |
Ağaç Dostu
|
Bahcenin genelini bir resime sigdirmam mümkün olmuyor. Birkac kusbakisi balkon görüntüsü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1598 |
Ağaç Dostu
|
Adalet abla kösesi... Tohum toplayamadim ama onlar döktükleri tohumlardan her yil cogaliyorlar. Ve sevgili jineopun sebboylari. Umarim yasatabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Ağaç Dostu
|
Simdilik bu kadar. Bugün kizim beni biraz calistirdi. Bahcede oyun parkinda yarim saat kadar oyalaninca ben de hemen ciceklerime sivi gübre verdim. Cimlenip büyüyen zinnialari hüsnüyusuflarin önüne diktim. Birkac saksi daha ortadan kalkmis oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Kolay gelsin bahçeniz çok güzel helede bahçeli bir ev olması of dedirtiyo bana sevgiyle kalın emeklerinize ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
Ağaç Dostu
|
Nihayet sakayigimda birden fazla cicek görebildim. Bir de yagmurlar dursa da zavalli bitkiler kendilerine gelse... Ve mor salkimim acmak üzere... Digerlerine göre daha gec acan ve daha kücük cicekli bir cinsi. Bunu cok begenip almistim ama aklim halâ klasik olanda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1602 |
Ağaç Dostu
|
Kurudu diye söktügümüz ama atmaya kiyamayip orman tarafina ektigimiz rhododendronun son hali. Yer degisimi istemis zavalli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1603 |
Ağaç Dostu
|
En sevdigim tomurcuklar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
Ağaç Dostu
|
Kolay gelsin, lupin kraliçesi. Bakıyorum her yer yeşile boyanmış, Dünyada yeşil kadar insanı rahatlatan bir renk daha yoktur her halde. Sevgili ciceksever'im, renkli görüntülere az kaldı, ortancalar açtığında çok daha güzel olacak. Hava ısınsın diye dua ediyorsun ama, ben de ısınmasın diyorum, bu minval üzere devam etsin, baharı uzun uzun yaşayıp tadını çıkartalım, yaz ne olsa gelecek ![]() Canım, Jineop ve Adalet köşesi eminim güzel olacak, hüsnüyusuflar zayıf kalmış, güneş alan bir yere de bir kaç tane dikersen daha dolgun bir görüntü oluşturur. Sana kolaylıklar diliyorum güzel bahçende ve evinde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1605 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1607 |
Ağaç Dostu
|
Yasasin nemophyla ilk cicegini acti üstünde de daha tomurcuklar var. Cimlendirdigim saksida sarkamadigini görünce uzun bir saksiya ektim. Bu kadar narin görünmesi normal mi bilmiyorum daha cok acemiyim bu bitki konusunda. Belki de cok yagmur almis olmasindandir, simdi daha korunakli bir yerde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1608 |
Ağaç Dostu
|
Bu yil yaban cileklerinin oldugu yerleri özellikle bicmeyince bol bol cilegimiz oldu. Adayla Karya özellikle bu minik aromali cileklerin hayranlari. Gerci otlar uzadi cirkin oldu ama olsun cilekler bitince bicerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz gülümün altina sedum ekmistim, sari kiz da araya sizmis. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1610 |
Ağaç Dostu
|
Bu yil heveslenip ufak bir tane aldim, pek ümitli degildim ama sanirim cicegini görmek de kismet olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Ağaç Dostu
|
Minik zeytinim cicek aciyor. Ilk kez zeytin cicegi görecegim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Ağaç Dostu
|
Sakayiklar artik geciyor. Cok kisa ömürlü ama cok da güzel... Insanlarin ilk yetistirmeye basladigi bitkilerden biri oldugunu biliyormuydunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
Ağaç Dostu
|
Celikten köklendirdim ama bakalim bu minicik kelebek calisini yasatabilecek miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1614 |
Ağaç Dostu
|
Hanimelinin kokusu da resimler gibi yüklenebilse buraya keske. Bahcenin her yanini sardi bu yil. Balkondan mutfaga bile doluyor. Armandii icin balkona bagladigim misina ipe bile sarilip bize dogru geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Ağaç Dostu
|
Ilk göz agrim jakmanii ve ville de lyon da acmaya basladilar. jakmaniiyi gecen yil budamayinca yerlere kadar sarkti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1616 |
Ağaç Dostu
|
Bu da Pazar günü hediyesi. Emektar gülümüz. Kokusuz ama güzel. Yagmurlar araliksiz yaginca güllerde bit, pas, leke her sey oldu. Elimizde ilacla geziyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 |
Ağaç Dostu
|
Bitki delileri basligina daha uygun ama buraya yazayim. Lupinlerime kiyamayinca ispanaklari söktüm bu sabah. Bosalan yerlere de lupinler bu yil acmaz diye cleome ile orda burda cimlenen kadifeleri aktardim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Ağaç Dostu
|
Bir sürü de cosmos cimlenmis gecen yildan. Bu yil aklimda olmadigi icin tohum ekmemistim. Nereye ekecegim simdi bu kadar cosmosu ben? Atmak da olmaz. Bari komsuyla aramizdaki sinira ekeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1619 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Senin gönderdiklerinden cimlenenler simdilik nemophilla, ekinezya, mavi yildizlar, dahlialar, sebboylar... Birkac cimlenen daha var ama daha ne olduklarini cikaramadim. Düzenleyen ciceksever70 : 03-06-2012 saat 13:35 Neden: ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|