![]() |
|
![]() |
#1051 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Tesekkür ederim sevgili zeytinci. Clematis Armandii kokulu diye aldim ama cicek zamanindan sonra aldigim icin önümüzdeki bahari beklemem gerekecek. Digerleri ne yazik ki kokusuz. Ama diktigime hic pisman olmadigim bitkilerden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Ağaç Dostu
|
Sinüzit ve bogaz enfeksyonlu bir haftadan sonra esimle bahce düzenlemesine devam ediyoruz. Ben hastayken esim her yeri bicti bana fazla is birakmadi ve beni evde tutmasina, evde ayilip bayilmama ragmen o kadar dikkatli bicmis ki hic bir bitkim kazaya kurban gitmemis. Tabii benim oraya buraya ektigim bitkilere basmayacak diye elinde motorlu tirpan bale yapmaktan bacaklari iki gün agridi. Son yagan yagmurlardan sonra bahce iyice costu. Güller yavas yavas duraklama dönemine giriyor, amaaa ortancalar gümbür gümbür geliyor. Bahceden birkac görüntü ile basliyorum. Sari gül kimilerine ayriligi cagristirsa da benim en sevdigim gül rengi. Sari cicekleri de cok seviyorum. Güller, kantaronlar, sari güzeller... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Ağaç Dostu
|
Esimin motorlu tirpanindan uctu, duvara kondu ve oraya yerlesti. Bu sukulentler iyi ki bu kadar arsizlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Ağaç Dostu
|
Kirmizi latinler, sarili turunculu olanlara göre daha narinler ancak renkleri cok güzel. Umarim tohum toplayabilirim. Dahlialar da birer ikiser acmaya basladi. Bu yil tüm cicekler neredeyse iki üc hafta önceden acti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Geçmiş olsun çiçeksever arkadaşım, bebiş iyidir inşallah ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Ağaç Dostu
|
Bahcenin her tarafinda sukulentler olsa da sevgili cemo`dan kiskanip kendime bir iki saksi yaptim. O kadar sirinler ki insan her yerde görmek istiyor. Tabii cemo kadar olmamiz icin firinlarca ekmek yememiz lazim. Uzun arastirmalarim sonucu bu sari gündüz acip aksam kapanan ciceklerin morning primrose, yani ezan ciceginin familyasindan ancak sabahlari acip aksamlari kapanan cesidinden oldugunu ögrendim. Sabah erken saatlerde ve aksamüstü tatli tatli bir koku yayiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Ağaç Dostu
|
Ve esimle benim gözdelerimiz. Tüm yil onlari bekliyoruz. Ama sovlari da beklemeye degiyor dogrusu... Citi bu sekilde yaptigimiza cok seviniyorum simdi, sanki citin arasindan gülümser gibiler yaramaz cocuklar gibi... Düzenleyen ciceksever70 : 15-12-2011 saat 15:23 Neden: harf ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Ağaç Dostu
|
Ortancalar devam... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Ağaç Dostu
|
Gün güzelleri de neredeyse bir ay önce acti. Bu yil cogaldilar da. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Ağaç Dostu
|
Diger güller duraklayinca yaban gülleri devreye giriyor. Bahce tam istedigimiz gibi oldu Nisan-Kasim arasi ciceklerin biri geciyor, digeri aciyor. Bu düzeni tutturabilmek icin cok cesit ekmemiz gerekti ama degdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkür ederim sevgili bettyycim, ne yazik ki hic istemememe ragmen bir hafta boyunca antibiotik kullanmam gerekti cünkü sinüslerim o kadar kötüydü ki ne kulagim duyuyor, ne bas dönmem geciyordu. Sarhos gibi geziyordum. Doktorum garanti verdi hamilelige uygun bir ilac olduguna yoksa almazdim. Bebek konusunda haklisiniz. Buradaki dostlar hamilelik zamanimda bana moral verdiler, destek oldular. Güzel bahcelerinizi, balkonlarinizi gezdim keyif aldim. Inanin bebegin resmini de ilk sizlerle paylasacagim. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
Ağaç Dostu
|
Hiç üzülmyin bende 7 aylık hamileyken aynı şekilde hasta oldum ve antibiyotik kullanmka zorunda kaldım, benim doktorumda hamilelere özel kesinlikle riski yok dediği için kullandım ve şimdi oğlum 16 yaşında ve turp gibi maşallah, büyüklerin dediği gibi allah bir avazda kurtarsın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili çiçeksever, çitlerin arasından gülümseyen ortancalar harika görünüyor. Güller, latinlar, dahlialar, gün güzelleri hepsi çok güzeller. Emeklerinize sağlık. Ama artık biraz dinlenmeniz gerekiyor, kendinize iyi bakın. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Ağaç Dostu
|
Geçmişler olsun ciceksever. Sağ sağlım, bebişin gülen yüzünü burada görmek için sabırsızlanıyorum. İşte benim favorilerim renklerini göstermeye başlamış. Senin bahcende seviyorum ben ortancaları. Bu Avusturya, daha mı sıcak ne buralardan. Çoşmuş herşey. Kocalar bitkileri biçmesin diye, ayılıp bayılacağız demek bundan sonra ![]() Nihayet, saksıda sukulentlere bulaştın sende. Haydi hayırlısı. Valla sebebi zenfree, benim suçum yok ![]() ![]() Gözüm, her objeye ne dikilir diye bakmakta artık ![]() ![]() ![]() Ortancalara her gün bakabilirim. Çitlerle süper olacak tam açtıklarında. Emeğinize sağlık. Öpüyorum seni. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Ağaç Dostu
|
Ah sevgili SDurul, bahcemden uzak duramiyorum, o benim mutluluk kaynagim. Ama bu yil gercekten isin agir tarafini esim üstlendi ben ancak rötuslari ve keyifli budama islerini yaptim. Gün icine paylastirarak birseyleri halletmeye bitkilerimi küstürmemeye calisiyorum. Az önce saksi ciceklerime sivi gübre verdim. Bu is bile neredeyse bir saatimi aliyor. In cik yoruldum tabii, mola verdikce de agaclar nette geziniyorum. Ev islerini de öyle mola vere vere yapiyorum. Neyse ki cok anlayisli bir ailem var esim ve cocuklar her iste yardimci oluyorlar. Kücük oglum bile bodruma cöp tasiyor. Insan böyle zamanlarda aile olmanin güzelligini bir kez daha anliyor. Sevgiyle kalin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu yil sukulent ekecek obje arayacak halim kalmadi artik. Iste nefsim körelsin diye bir iki saksiya ektim bir seyler. Ne acgözlülük, bahcede bir sürü var yine de degisiklik ariyoruz. Senin bahcen de bir botanik cenneti olmus cemocum, insan hic eve girmek istemiyor degil mi? Aksamlari özellikle bizim bahcenin en sakin ve huzurlu hali. Kuslari, su sesini dinlemek tüm zahmetleri unutturuyor. Sevgiler, bahcende güzel günler diliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada o çiçek gibi olan sukulentine bayıldım, nedir adı acaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Ağaç Dostu
|
Hangi resimdi sevgili bettyycim? Gerci hepsinin adini bilmiyorum ama bildigim bir türse hemen yazarim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Sevgili ciceksever70; Geçmiş olsun. İnşallah şimdi daha iyisinizdir. Ortancalı çitlerinize bayılıyorum. Bahçemizde kısmî gölge alan yer olsa, bizim çiti filan beklemeyeceğim; ortancaları dikmeye başlayacağım. Ama bizim bahçede dayanacağını sanmıyorum. Çardağı beklemek lazım galiba. Sizin ortancaları gördükçe hayran kalıyorum. Maaşallah. Ortanca üreten birileri biz ortancayı seralarda yetiştirip, yavaş yavaş güneşe alıştırıyoruz. Aldığınızda ilk sene yanmış gibi görünür. Asıl gelecek sene alışmış olarak güneşte de olsa coşar dedi. Ben pek ikna olmadım. Doğru mudur acaba? Bizim bahçe güneşin tüm sıcaklığını hissetiriyor. Ağaçlar yerlerine dikilseler bile, büyüyünceye kadar bir kaç sene gölge yapamayacaklar. Ortancalar için bana öneriniz var mı? Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Ağaç Dostu
|
kalktığımdan beri, elimde kahve ve duman bahçedeydim. Yavru balıkları izledim suda. 2 cm olmuş boyları, bazıları renk almaya bile başlamış. Saksıların diplerine taşlar koydum kolay saklansınlar diye. Japon şemsiyesini saksıyla suya koymuştum. Onun dibinde saklanıyorlar. Çocuklar 2 koi daha almışlar, çocuk gibi sevindim ![]() 2 gün sağanak yağan yağmur sonrası, hava çok sıcak bugün. Toprak yumuşamışken ot yoldum biraz. İşi gücü serdim balkona yerleştim. Kuş sesleri, su sesi ve kelebekleri izlerken, arada da sitede geziyorum ![]() Sağlıkla, uzun yıllar o güzel bahcende mutlu yaşa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eşimin beğenerek aldığı, koyu pembe (bordo gibi) ortancayı, sabah güneşi alan yere koydum. Yapraklar ve çiçekler yandı maalesef. Allahtan, nerde benim ortancam demiyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Ağaç Dostu
|
1085 mesajdaki 1. resim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Ağaç Dostu
|
O resimde arka tarafta sarkik olan sedum, tek bir cicek görünümündeki echeveria, ön tarafta sarkik durani ne yazik ki bilmiyorum. Belki sevgili Cemo buralardaysa bize yardimci olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1074 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Ağaç Dostu
|
Resimde net görülüyor mu bilmiyorum fazla korkutmak istemedim. Bizim kus hanim o kadar ugrasarak yaptigi bodrumdaki yuvasinda rahat edemedi herhalde gelip benim sardunya saksima yavrulamis. Dün baktik bes alti yavru var hepsi yasar mi acaba? O kadar kücükler ki... Anneleri bile minicik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili Çiçeksever70 sarı renk çiçekler çok güzel ortancalar coşmuş güller bir harika herşey okadar güzelki ellerinize o güzel yüreginize saglık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Ağaç Dostu
|
Çok geçmiş olsun sevgili çiçeksever70. ![]() Sarı gülleri ben de çok seviyorum. Belki de bahçemde olmadığı için daha da bir farklı geliyordur. ![]() Sendeki sarı gül çok değişikmiş ama, Isparta gülüne benziyor. Ortancaları da hepimiz heyecanla bekliyoruz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1078 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkür ederim sevgili gilan, bahcemde cok sari gül var ama vazodakini diyorsaniz o David Austin`in güllerinden Pilgrim. Bu yil bir ara güllerden recel yapmaya heveslendim ama bir türlü kismet olmadi. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1079 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili çiçeksever, aile olmak, olabilmek bu işte. Allah, mutluluğunuzu daim etsin. Bebeğinizi sağ salim kucağınıza alın inşallah. Rahatsız olduğun bölümü kaçırmışım, çok geçmiş olsun diliyorum. Sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Ortanca cenneti ![]() Geçin karşılarına tadını çıkarın doya doya ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |