![]() |
|
![]() |
#751 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Tüm gece yagan yagmur sonrasi bahceyi teftise ciktim. Oglum da hemen "Beni kahvalti sofrasinda yalniz birakip bahcene kosuyorsun hemen" diye sitem etti. Neyse zarar ziyan olmamis. Tohum attiktan hemen sonra yagmur yaginca cok tedirgin oluyorum. Yagmurun faydasi da olmus rokalarim, kadifelerim ve cekmecede buldugum hangi tohum oldugunu bilemedigim üc tane tohum cimlenmis. Artik büyüyünce anlarim ne oldugunu. Etiket yazmaya üsenince bu bitkinin adi nedir, bölümünün abonesi oluyorum sonradan. 15-20 cm`lik fideler halinde ektigim Buddlejia`lar her yagmurdan sonra cilgin gibi yaprak cikariyor. Henüz inanamasam da galiba gercekten büyümesi hizli olacak. Weigelia`da ise ses yok. Halâ ektigim kuru cali halinde... Bu yil fazla tohum almayayim evde kalanlari bitireyim dedim ama cekmecem tika basa doluymus zaten ek ek bitmiyor. Dün bir parti petunya ektim. Daha latinler, kadifeler, cosmoslar bekliyor sirada. Sagolsun sevgili dostlardan da arada hediyeler geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Ağaç Dostu
|
Bugünlerin gözdeleri her yerde karsiniza cikan forsythialar, manolyalar ve nergisler, laleler,sümbüller... Kistan sonra bu güzel görüntüleri görmek bas döndürüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Ağaç Dostu
|
Ciceksever70 sizi kutlarım,bahçenizi yoğun bir çaba sonucu bahar hazırlığı tamamlandı sanırım. Şanslısınız ki evinizin hemen ilerisinde orman var ve ormandaki yapraklar, ağaç dalları bahçeniz için bir nimet. Bunları değerlendirebilirsiniz, oraların havaları pek uygun olmasa da yinede güzel bahçe dizaynı yapılabilir. Ellerinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili ciceksever70 evet bu güzelliklerle insanın başı dönmezmi tek kelimeyle harika .... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili ciceksever70,çok güzel doğa ana bizlere nelerde sunuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Harika görüntüler.içim ısındı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkür ederim Burak bey Sevim hanim, Fikret bey. Emektar kiraz agacimiz ve diger meyve agaclarimiz cicek acti. Resimde tam olarak yakalayamiyorum ama su anda meyve bahcesi bembeyaz cicek dolu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Ağaç Dostu
|
En sonunda Latince adini ögrendim. Magnolia susan(Purpur magnolie) imis. Actigi aksam rüzgar firtinasi cikinca tüm cicekleri dökülmeden resimlemek istedim. Bircok yerde manolya kokmaz diye okudum ancak bizimkilerin ikisinde de hafif bir parfüm kokusu var. Rüzgarli havalarda yakinindan gecerken insanin burnuna doluyor. Düzenleyen ciceksever70 : 10-04-2011 saat 19:34 Neden: Bitki adi düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Ağaç Dostu
|
Laleler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Elerinize sağlık size gelen baharı ben de bekliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Ağaç Dostu
|
Aman tanrım bu ne güzellik böyle cennet bahçesi gibi muhteşem manolya çiçeklerin sultanı eline yüregine saglık çiçeksever.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Ağaç Dostu
|
Yücel bey kis o kadar sert gecti ki baharin simdilik tadini doya doya cikariyoruz. Darisi basiniza. Ben de sizin birbirinden güzel bahar resimlerinizi bekliyorum. Ama Türk kanalinda haftaya kar oldugunu duyduk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Ağaç Dostu
|
Burak bey bu daha baharin baslangici. Ilerleyen günlerde paylasacagim daha cok güzel resimler olacak insallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Ağaç Dostu
|
Ne güzel bir sey yazdin sevgili Cemo! Umarim havalar bizde de böyle ilik devam eder de daha cok güzellikler paylasirim sizlerle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Ağaç Dostu
|
Birkac ilkbahar görüntüsü daha... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Ağaç Dostu
|
Gecen yıl yaprağını döken manolyadan almıştım. Nedendir anlamadım kurudu ve bir daha almam dedim. İyiki tövbe almam dememişim, çiçeklerinin güzelliğini görünce şimdi, yeniden alasım geldi. ![]() Bahar renklerinle içimi ısıtıyorsun, devamını bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
İlkbahar görüntüleri harika görünüyor rengarenk çok güzel ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2009
|
Her yer her şey çok güzel seyrine doyum olmuyor Paylaşımınız için teşekkürler Mutlu ve sağlıklı günler dilerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Ağaç Dostu
|
Herşey çok güzel enfes bayıldım of of... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Devam resimler gelecek hic merak etme sevgili Cemo. Biz zaten hepimiz birbirimizin bahcesine hayranlik duyarak yasiyoruz. Birkac favorim var o bahcelere tekrar tekrar bakiyorum bikmadan. Hem bir seyler ögreniyorum hem de keyif aliyorum. Bizdeki manolyanin cinsi yukarda yazdigim gibi manolya susan (purpur manolya) imis. Bir kez ilkbaharda yogun, bir de yazin daha az aciyor. Cok tatli da bir kokusu var. Tavsiye ederim bizi pisman etmedi. Gelisimi de cok güzel oldu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkür ederim sevgili günebakan, cetasula ve burak bey. Ben de inanin hic eve girmek istemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Çok güzel görüntüler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sayın Çiçeksever70 bahçenideki bütün bitkiler çok güzel.Ellerinize sağlık efendim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkür ederim Fikret bey, sayin BerrinB. Bir saat cim bictikten sonra eve kendimi zor attim. Artik sadece akülü kücük makinemle calisabiliyorum o da isimi yavaslatiyor tabii ama diger cim bicme makineleri agir geliyor. Ciceksever bahcede sancilanip dogum yapti haberini alirsaniz sasirmayin. Tabii bir de geri kalan bicme islerini esim yaptigi icin yasadigim ilave stres faktörü var. Her yere cali cirpi ekiyorsun motorlu tirpanla bicerken kesersem karismam dedikce mideme agrilar giriyor. Pesinde dolanip duruyorum. Ay orda su var, ay orda bu var diye... Hayirlisiyla su cocugu dogursam da bahcenin tehlikesli bölgelerini yine kanatlarim altina alsam... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili çiçeksever, Geçen yaz başından beri olan bahçenizin serüvenini okudum. Ortancalara, komşu geyiğe, clematislere, manolyalara, güllere, manzaraya, fotoğraflara, tüm aile olarak bahçeyle ilgilenmenize, her şeye hayran kaldım. ![]() Bir sürü çiçekli çalı türü öğrendim, şimşir çelikleme fikri edindim... Hepsi için teşekkürler, tam bir çiçekseversiniz. ![]() Arada lonicera fragrantissima'yla ilgili yazışmalar gördüm. Fide olarak satıldığını ben de hiç görmedim ama okulumda (Odtü) dikili bir sürü var. Ankara'da rahatlıkla yaşadığına göre en azından -20'ye kadar dayandığı garanti. Limon çiçeği gibi muhteşem bir kokusu var. Aslında çelik alıp üretmeyi denemek lazım. Ben bir ilgileneyim bu işle. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Lonicera fragnantissima uzun zamandir pesinde oldugum ama bir türlü bulamadigim bir cali. Tohum alabilirseniz seve seve talibim. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Ağaç Dostu
|
Bahçenizin mazisinde en azından bir kaç yıl olduğu belli zaten. ![]() ![]() Lonicera fragnantissima'da ben hiç tohum oluşumu fark etmedim. Şu aralar çiçekleri geçti sayılır, bir dikkat edeyim ama pek tohum verecek bir yapıda görünmüyor sanki. Çelik denemek faydalı olabilir. Şu an elimde sınırsız kaynak olduğuna göre denemekten bir şey kaybetmem en azından. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|