![]() |
|
![]() |
#721 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım birçok arkadaşımız gibi bende o Viburnum türüne meftun oldum. Bahçeme kışın pek gelemem diye hiç Viburnum dikmemiştim. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Bakım için enaz bir ay burada kalıyorum. O da tam onların açtığı sezona denk geliyor. ![]() Ama ne yazıkki istesemde dikemem. Zira bahçeyi boğmak istemiyorum. Sizinkine bakarak, göz zevkimizi gideririz. Güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Yumrulu bir bitki oldugunu ben de bu yil ögrendim. Umarim bu kez basarili olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Ağaç Dostu
|
Dün cok yorulduk aksam artik mesaj yazacak halim kalmadi. Önce tohum almaya gittik, agac kabugu , cakil tasi, sebze bahcelerimin etrafini cevirmek icin malzeme aldik. Uzun zamandir etraflarini cevirmeyi düsünüyordum. Eve gelince maydanoz, dereotu, roka gibi minik bitkileri ektigim bahceyi toplamasi kolay olsun diye üc bölüme ayirdik. Ardindan esim artik agac kabuklari kisin bozulan küvetlerin etrafini cevirdi. Gül bahcesindeki yabani otlari temizleyip biraz daha cakil tasi döktük. Sonra da saksilarimi düzenleme ve birkac cicek tohumu ekme isine dalinca aksami ettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Ellerine saglık çok hoş görünüyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Çok emek harcamışsınız emeğinizin sonucu da ortada,harika |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Ellerinize sağlık güzel olmuşlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkür ederim Burak bey, Loweflower ve Fikret bey. Sabahin sekizinden beri bahcedeyim su anda burada saat 16.00 isim yeni bitti ama o kadar yoruldum ki sarhos gibiyim. Arada dinlenme molalari da verdigim icin bir anda islerimi bitiremiyorum. Agac kabuklari serecegim bitkilerin dibindeki yabani otlari yoldum, bazi saksilardaki bitkileri bahceye ektim, esimle fasülye bahcemizi hazirladik. O halâ ortancalarin dibini temizliyor ben daha fazla dayanamadim. Beyaz manolyamiz acmak üzere.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Ağaç Dostu
|
Saksida olan minik pierisimi bahceye aktardim. Bir tane daha bahcede var tüm kis ikisi de yesil kaldi. Hemen favori bitkiler listeme girdiler tabii. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Ağaç Dostu
|
Orhan bey bu kadar minik Budllejia yetisir mi dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Orhan beyin işi varmış sayın çiceksever .Yetişir yetişir hemde siz utandırır bile.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Ağaç Dostu
|
fikreteren: Orhan beyin işi varmış sayın çiceksever .Yetişir yetişir hemde siz utandırır bile.. Bugün 15:23 Sevgili ciceksever70; Fikret bey çok güzel ifade etmiş. Bende şöyle diyeyim. Boyu 2 metreye yaklaşacak ve bol çiçek verecek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Ağaç Dostu
|
Ah insallah ondan üc tane diktim bahceye. Bu yil belki cok büyümez ama önümüzdeki yaz bol bol cicegini görürüm insallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tepelerini yerden 20-30 cm yüksekten kesin. Ağustos sonuna kalmaz, boyları 2 metreye yaklaşan, uçlarında bol çiçekleri olan yepyeni sürgünler verecektir. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkür ederim Orhan bey, tepelerini kestim saksilarindaki kagitta da kesin diyordu cünkü. Artik sabirla büyümesini beklemekten baska bir is kalmadi demek ki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Ağaç Dostu
|
Bahcemden birkac bahar görüntüsü... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da sanirim sukulent cesitleri. Yaz kis korunmasiz bahcedeler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Ağaç Dostu
|
Nisan ayi burada Paskalya zamani. Bahceler, evler cesit cesit renkli yumurta, tavsan figürleri ile donanir. Biz de cocuklarla geleneksel Paskalya süslememizi yaptik. Düzenleyen ciceksever70 : 03-04-2011 saat 18:07 Neden: resim ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Ağaç Dostu
|
Manolya sabah kapali olan ciceklerini aksam sürpriz yaparak acti... Iki halini de resimleyebildim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Manolyanız,bahçeniz,siz ve sizin iki tatlı çiçeğiniz harika görünüyorsunuz,maşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Ağaç Dostu
|
Evet sevgili Zenfree, gecmek bilmeyen bir kistan sonra nihayet bahar geldi. Umarim kalici olur. Tesekkür ederim sevgili Loweflower insallah önümüzdeki günlerde daha da sergileyecegim güzellikler olacak. Bizim bahce bir canlandi mi Kasim`a kadar senlikli oluyor her gün bir sürprizle karsiliyor bizi. Aralik, Ocak ve Subat kisin en yogun yasandigi aylar ama inanin üc ay tüm yila yetiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Ellerine saglık bahçeniz canlanmaya başlamış mersinden saygı ve sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Sevgili ciceksever70, yaşadığınız yer muhteşem görünüyor ve bahçeniz de. Ben Bursa'da Uludağ yolundaki küçük yerleşim yerlerine benzettim. Komşunuzun kardelenlerine bayıldım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkür ederim Burak bey, sevgili nurguldk. Kac gündür yaz sicaklari yasiyorduk bugün yagmur var. Yeni ektigim tohumlara birsey olacak diye aklim bahcede. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Ağaç Dostu
|
Orhan bey ne yazik ki manolyalar cok kisa süre cicekli kaliyor burada. Sürekli yagan yagmurlar ciceklerin erken dökülmesine neden oluyor. Ama o kadar güzel ki tüm yil beklemeye degiyor dogrusu. Beyaz manolyanin cinsi stellata. Bir de burada tulpe manolya denilen koyu pembesi var o iki kez cicekleniyor. Latince adini su an hatirlayamadim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de bu sabah senin bahceni dolastim bastan sona. Insan bazen sevdigi bahceleri tekrar gezince gözünden kacan güzellikleri görüyor ya da tekrar hatirliyor. Gecen yaz genel görünümden cok bitkileri tek tek görüntüledin umarim bu yaz yeniden tüm bahceni resimleyip paylasirsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|