![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Geleceğin bahçıvanları çok şekerler maşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili çiçeksever70 Çok tatlı maşallah oglunuz allah nazardan korusun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
2 gün önce bir konuda, "pieris japonica" dan çalı mine diye bahsediliyordu ama latincesi yazmadığı için ne olduğunu çok merak etmiştim. Fotoğrafınız tam da üzerine geldi. Çiçeklerinin çok güzel koktuğu yazılıyor siz ne dersiniz? "pieris japonica mountain fire" 3-4 yıl önce çiçekçim çok beğendiğini söyleyerek ısrarla vermişti. Çok sevmiştim ama bir türlü neyi sevdiğini çözemedim. devamlı yaprak döküp, yeni yaprak vermeye çalıştı, sonunda da kurudu gitti. Kışı dışarıda atlatamaz sanıyordum ama sanırım siz bahçeye dikmişsiniz? Düzenleyen limon : 15-05-2011 saat 14:26 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Daha dur agaclar net`e sorayim derken esim orda cok büyük yer kapladi diger bitkilerin üstüne geliyor diye caanim larix`i söküverdi. Umarim bir katliam yapmamisizdir. Diger cam türü agaclarin oldugu evin orman tarafina diktik rahatca büyüsün diye. Yeri gözümüze cok bos göründü önce ama alisiriz herhalde. Simdilik oraya bir sey ekmeyeyim diyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Minik euonymus`u da bahceye aktardim. Büyüse de en azindan rahatca budanabilen bir bitki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan yetistirdiklerim de yavas yavas büyüyor. Ciceklerini görebilecegime inanamiyorum Nisan basindan beri zaman gecmek bilmedi bu hallerini görene kadar. Zinnialar ve kina cicekleri sevgili Hhatice`nin hediyesi, tütün cicekleri, kantaronlar, cörek otlari ve kalifornia gelincigi sevgili Fikreteren ve esinin hediyesi. Adalet ablamin her yil cikan hüsnüyusuf kösesinden sonra agaclar net köseleri artti bahcemde. Her cicegi esimle gönderenin adiyla aniyoruz, inanin büyük paralar vererek satin aldigimiz bitkilerden cok daha mutlu etti bu hediyeler bizi. Resimler sirasiyla zinnia, cosmos, kantaron, tütün cicegi... Düzenleyen ciceksever70 : 14-05-2011 saat 08:59 Neden: resim adi ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili çiçeksever70 tohumlar ne güzel çimlenmiş öyle ee bu kadar bitkiyi şaşırtmakta kolay degil tabi elinize saglık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Bugün bahcenin tadini cikarma planlarim suya düstü. Bardaktan bosanircasina yagmur yagiyor. Burada son ilkbahar donlari dedikleri günler var bugün son günüymüs. Benden önce bizim kilere yuva yapan kus dogurdu yavrularini. Yuvayi da o kadar yüksege ce o kadar derin yapmis ki girdiginde onu bile görmek mümkün olmuyor. Resim cekemiyorum ne yazik ki. Ama yavrularin cik cik seslerini duyuyoruz sürekli. Ugur getirir diye sevindik. Zavalli anneleri bile o kadar kücük ki oglum onu yavrusu sandi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Tüm zahmetlerine, bit, pire, mantar hastaliklariyla ugrastirmalarina ragmen bahcemin bastaci güllerim yavas yavas canlaniyor. Sanirim bir haftaya kadar sizlerle güzelliklerini paylasirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Birkac aksam baskisi... Güller her gün bize biraz daha gülümsemeye basladilar. Ve vazgecemedigim lupinlerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Lupinler, güller ve clematis armandii... Yerini sevmis görünüyor sürekli yeni dallar cikariyor. Yaprak sekli de cok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Emektar rhododendron da acti. Dallari bicimsiz uzasa da cicekleri cok güzel... Bu kez aksam sefasini tutturdum galiba ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Komsumunki gibi katmerli olmasa da benim filbahrim de acti. Kokusu nefis. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Philadelphus muhteşem görünüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Haseki küpesi dogal ortamda gercekten de. Mor olani duvarin dibinde cikiyordu birkac yil önce cardagin altina aldim. Pembeyi de onun yanina almak istiyorum. Ben acele buduyormusum megerse tohum dökmesini beklesem cogalacakmis. Leylâgi biz de yanlis buduyormusuz Zafer bey gecen yil dogrusunu ögrenip rahat biraktik, bu yil mükâfatini gördük. Her gün yeni bir sey ögreniyoruz. Bu isin sonu yok galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
Bahçeniz ve konumu harikulade. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Çok güzel bahçeniz bahar gelmiş, iyi seyirler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Çiçeksever70 güller lupin ve clematis çok güzel ellerinize saglık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili çiçeksever filbahrinin katmerliside mi varmış? Lupinler harika, pişmemiş aşa soğan doğramak gibi olacak ama, yakında gelecek olan lupin tohumlarımı ekmek için bu sene geç mi? En uygun, ekim zamanı hakkında, bilgi verebilir misiniz? Sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Cok tesekkürler sevgili Bettycim ve sevgili Peris. Sizlere de keyifli bir yaz dilerim. Bizi bu aralar bahce heyecanindan cok yaklasik ikibucuk ay sonra gelecek bebisin heyecani sardi. Bahceyle ugrasip zamani gecirmeye calisiyoruz. Sevgili SDurul, lupinleri hemen ekin. Sansiniz varsa önümüzdeki bahar cicegini görürsünüz yoksa bir yil daha beklemeniz gerekebilir. Lupin ihtiyaciniz varsa gönderebilirim elimde daha cok tohum kaldi. Direk yetistireceginiz yere ekerseniz daha dayanikli oluyor. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Filbahrinin katmerlisini komsumuzun bahcesinden eklemistim birkacgün önce. Var ama ne yazik ki seralarda bulmak cok zor. Komsumuz da kendisinde olan cicegin baskasinda olmasini istemeyen tiplerden yasli bir amca, celik isteyemiyorum anlayacaginiz. Neyse ki tam görecegimiz yerde yine de keyfini sürüyoruz. Ancak katmerlisi yalin kat gibi kokmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Sayın Çiçeksever hepsi çok güzel görünüyorlar. Emeğinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkür ederim sevgili Fatma Sunay. Sevgili Lalebruli cok tesekkür ederim ben de sizin sebzelerinize hayran hayran bakiyorum. Bebek kismetse Agustos`un 12sine kadar dogmus olacak. Bu yil bahce isleri biraz zorlasa da calismadan duramiyorum. Daha cimlenen tüm bitkilerimi bahceye aktaramadim bile. Ektigim ilk parti 80 tane fasülye tohumu nedense topragin altinda cürüyüp erimis. Yeniden pet bardaklara ektim onlar bahcedeki yerlerini alacaklar. Is cok anlayacaginiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
Sevgili çiçeksever sizin bahçenizi gezerken mest oluyorum. o kadar güzelki tek tek çiçekleri ayırmadan söylüyeyim hepsi birbirinden güzel ellerinize yüreğinize sağlık sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Cok tesekkür ederim sevgili Türkansultan. Bahcenin en coskulu zamanlarini yasiyoruz gercekten de. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Ben yine bi maşallah demeden başlamayayım söze, Ne güzel açmış çiçekler emeğinize sağlık. ayrıca komşunun bahçesine takıldım 'komşuda biter bizede düşer' olmamı acep ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|