Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı
Sevgili ciceksever70; Geçmiş olsun. İnşallah şimdi daha iyisinizdir.
Ortancalı çitlerinize bayılıyorum. Bahçemizde kısmî gölge alan yer olsa, bizim çiti filan beklemeyeceğim; ortancaları dikmeye başlayacağım. Ama bizim bahçede dayanacağını sanmıyorum. Çardağı beklemek lazım galiba. Sizin ortancaları gördükçe hayran kalıyorum. Maaşallah.
Ortanca üreten birileri biz ortancayı seralarda yetiştirip, yavaş yavaş güneşe alıştırıyoruz. Aldığınızda ilk sene yanmış gibi görünür. Asıl gelecek sene alışmış olarak güneşte de olsa coşar dedi. Ben pek ikna olmadım. Doğru mudur acaba? Bizim bahçe güneşin tüm sıcaklığını hissetiriyor. Ağaçlar yerlerine dikilseler bile, büyüyünceye kadar bir kaç sene gölge yapamayacaklar. Ortancalar için bana öneriniz var mı?
Sevgiler...
|
Tesekkür ederim sevgili uzayli. Ortanca icin ancak kendi tecrübelerimden bilgi verebilirim. Burasi Izmir`in sicak iklimiyle kiyaslanamayacak kadar serin ve yagisli ayrica bizim ön bahce yari gölge öglenin kavurucu günesini ormandaki agaclar engelliyor. Arka bahcede tüm gün günes alan (yine de Izmir kadar kavurucu degildir) bölüme dört yil önce bes alti kök dikmistik ancak bu sene gelisebildiler. Ama yapraklari asagidakiler kadar koyu yesil degil de acik yesil oluyor ve daha az cicekleniyorlar. O yüzden cogunun arkasina gölge yapacak calilar diktim. Gölge ve bol su mutlaka gerekli diye düsünüyorum. Ortanca cit cok güzel bir fikir ancak önce gölgesini saglayip sonra ekin derim nasil olsa hazir bitki alip ekeceksiniz biz hepsini celikten yetistirdik o yüzden uzun sürdü büyümeleri. Sevgiler...