![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Ortancalar da yaza merhaba demeye basladi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Gülleri pirelerden, kurtlardan, külleme pas gibi hastaliklardan ve geyiklerden koruyacagiz diye canimiz cikiyor ama bu güzelliklere de deger sanirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2012
|
Gerçekten görsel bir şölen bu emeklerinize saglık sayın ciceksever70. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Çiçeksever, bahçen yazdığın gibi çok keyifli günlerinde. Siz biraz geriden geliyordunuz ama Ortancaların eş zamanlı açıyor benimkilerle. Koyu vişne çürüğü Clematisin ne kadar güzelleşmiş, dolgunlaşmış. Gül konusunda ben çok başarısızım. Gece-gündüz sıcaklık farkı nedeniyle fazla nemden kaynaklı sorun yaşadığımı sanıyorum ama sanırım türleriyle de alakalı bir durum. Bazı türler hem hastalığa hem böceklere karşı daha dayanıklı gibi. Yine de ilaçlamadan ve gübrelemeden güzel güllerin olması mümkün değil sanıyorum. KIsaca kendileriyle aram hiç iyi değil. ![]() Oradaki tabiat, yeşilliğe bayılıyorum. Bir de suyun şırıltısı dedin ya "e daha ne olsun" dedim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tesekkür ederim sevgili Limon. Güller konusunda haklisin bazi türlerine hic hastalik ya da pire gelmezken bazi cesitleri pire dolu oluyor her yagmurdan sonra. Biz öndekileri David Austin`den siparis etmistik. Korumak icin cok caba sarfediyoruz. Biraz buradan bulduklarimiz, biraz siteden arastirarak yaprak biti, pas, kara leke gibi sorunlarla bas etmeye calisiyoruz. Ama bahcede bizi en cok ugrastiran cicek güller. Digerleri kendi halinde gübresiz ilacsiz büyürken güller nazlaniyor iste. Güzel Istanbul`a sevgiler gönderiyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkür ederim sevgili SDurul. O clematisin rengi aslinda neredeyse patlican moruna yakin ama resimlerde daha acik cikiyor. Clematisler ikinci yillarinda daha keyifli oldu demek ki zaman gectikce güzellesecek. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Sevgili çiçeksever , bahçen ne güzel keyiflenmiş. Hepsi bir ayrı güzel fakat benim ilgimi bir de şu beyaz çiçekli çalı formunda olan çekti. Çiçeklerini daha yakından çekebilirmisin acaba ? İsmi nedir ? Hanımeli ne güzel çiçeklenmiş. Benim bahçemde de kırmızılı olan cinsi var yanından her geçişimde burnumu değdirmeden geçemiyorum. Özel günlerde yaptığınız gelenekde çok hoşuma gitti , tebrik ederim .Harika bir fikir. Sevgiler gönderiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili çiçeksever ismini yazınca google da bir arama yaptım hemen .Sizi yormak istemem. Muhteşem bir görüntüsü var . İspirya tarzı bir çalı bitki çok güzelmiş gerçekten. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Gercekten cok güzel ve bol cicekli bir cali uzun zaman da yaprakli kaliyor. Cicek ömrü cok uzun degil ama o kadar olacak artik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
13 Haziran tarihinde ekledigim güzel Deutzia resmini hatirliyor musunuz? Komsumuzun bahcesinden bize dogru gelen bu güzel cali simdi bu durumda... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili komsumuz bahce bicmekten biktigi icin cali, cirpi ne varsa dibinden kesiverdi. Tek tesellim kökün bir kismi bizim bahceye dogru geldigi icin belki yasatmayi basarabilirim. Eve döndügümde bu manzarayla karsilasinca nasil sok yasadigimi tahmin edersiniz tabii. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Sizi kutluyorum aceri güle güle büyütün sayın çiçeksever.sevgiyle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tesekkür ederim Yücel bey diger yaprak sekli olandan da var ama sanirim bu cinar yapragi seklindeki daha cok büyüyor. Görecegiz artik. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Aksamüstü bahce... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Aksamüstü bahce2... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sürpriz yapip kirmizi yerine sari acan güllerden biri. Ve frezya oldugunu sandigim cicekler. Digeri de yillardir bahcemde olan ama adini bilmedigim bir cali. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
flamıngo cinside çok güzeldir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Flamingo cinsi burada bahcelerde cok var ama acer oldugunu bilmiyordum. Yeni bir sey ögrenmis oldum. Acerler Avusturya ikliminde cok rahat yetisiyor, hemen her bahcede cesitlerini görmek mümkün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Bu yil da cilek bahcesine ugradik ama asiri yagmurlardan cilekler de nasibini almis. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Senin güllerine hastayım sevgili Çiçeksever, evinin yeri de çok güzelmiş, doğa ile iç içe. Görünen yoldan geyiklerin geçtiğine inanamıyorum, burada ancak hayvanat bahçesinde görebiliriz. Son mesajdaki ilk fotoğrafta görünen sen misin? Biraz da ufaklıktan bahsetsene bize, çok şeker maşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet resimdeki benim ablacigim. Kücük oglumla ikimiz ailenin cilek canavarlari olarak cilek gördük mü dayanamiyoruz. Büyük oglum su an okul sonu yaklastigi icin cok mesgul. Cocuklarinla olmanin tadini kücük yaslarinda cikarabiliyor insan ancak. Dogada yaptigimiz faaliyetler de aileyi birlestirici, eglenceli zamanlar diye düsünüyorum. Minik oglum Ada 4 yasina girecek. Simdilik yuvada ilk caylaklik dönemini geciriyor. Diger zamanlarinda da sürekli ya bahcede ya da ormanda. Sevgiyle kal... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Allah evlatlarınızı sizlere bağışlasın sevgili çiçeksever. Maşallah Ada da çok şirin çok tatlı. Doğa sevgisini anne babasından kapmış şimdiden ne güzel. Benimkiler yeter artık anne yinemi çiçek dedikçe ben üzülüyorum. Hele kızım bir ara tutturmuştu çiçekleri benden çok seviyorsun diye . Şimdi kızımda hafif hafif güzellikleri görmeye başladı ama çok az. İnşaallah ileride artar ilgisi sevgisi. Kucak dolusu sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Finduk52 benim 10 yasindaki oglum da bahcede ve ormanda severek oynadigi halde zaman zaman bahcemi onlardan cok sevdigimi söyleyip sitem ediyor. Benim de kücükken cok ilgim yoktu bahceye rahmetli babaannemin bahceli evinde büyümüs olmama ragmen. Sanirim dogayi anlamak ve sevmek icin biraz zamana ihtiyaclari var. O arada biz iyi örnek olmaya devam edelim. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Çiçeksever, çok hoş bir hatunmuşsun, insan sanal olarak tanıdıklarını gözünde bir şekilde canlandırmaya çalışıyor. Demek seni biraz daha yaşlı canlandırmışım gözümde, mesajların çok zengin içerikli ve olgun olduğu için böyle düşünmüş olmalıyım ![]() Ada, çok şirin maşallah, aslanlar gibi iki oğul yetiştiriyorsun, büyüdükleri zaman onların yanında gezmek çok hoş olacak, ayrıca koruma tutmana gerek kalmayacak ![]() Finduk'cuğum, benim 32 yaşındaki kızım da artık benimle kavga etmeye başladı, yeter artık bu çiçek sevdası diye çıkışıyor hep, onu ihmal ediyormuşum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Çiçeksever; Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla, tam bir orman içi köydesiniz. Manzara harika! Tabii, bir de size sormak lazım. Sessizlik, sıkıyor mu? Daha bir gürültülü ortamı özlüyor musunuz? Veya özlediğiniz oluyor mu? Diye. ![]() Biraz fazla absürd sorular sordum galiba! Neyse biz çiçeklere geçelim. Bahçenizde görüpte, en beğendiğim çiçek: Ada. ![]() Deutzia (Havlu Püskülü) zaman zaman almak istediğim bir çalı. Ancak bir türlü ona sıra gelmedi. Zira, bahçemdeki çalıların büyük bölümünü, İstanbul' dan taşımak zorunda kaldım. Havlu püskülü buradaki fidanlıklarda görmediğim bir çalı. Bahçenize en çok yakışanlardan biri bence. ![]() 345. mesaj- üçüncü fotoğrafta, beyaz sarkaç saksıdaki, sarı çiçekli sarkıcı bitki de hoşuma gidenlerden. Herkesin çok sevdiği Ortancalar, benim favorilerim arasında değil. Clematisleri giderek daha çok seviyorum. Sizinkilerde bayağı bir çiçeklenmiş. Bende Acer' le yeni tanıştım. Etrafına taş koymanız çok hoşuma gitti. Sizi taklit edebilirim. ![]() Sözün özü; Yüzlerdeki gülücükler, bu tablo gibi görüntüleri tamamlıyor. Mutluluğunuz artarak sürsün. Sevgi ve selamlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tesekkür ederim Orhan bey. Allah herkesin cocuguna güzel bir hayat versin. Dünyada yasanan felaketleri hic bir cocuk yasamasin istiyorum. Biz aslinda kücük bir sehirde yasiyoruz. Sehir merkezine yürüme mesafemiz 15 dakika. Burasi eyaletlere ayrilmis bir ülke. Bizim eyaletimizin baskenti Graz sehrine de arabayla yarim saatlik mesafedeyiz. Alisveris yapmak ya da bir yerlere gitmek icin zorlanmiyoruz anlayacaginiz. Ama inanin her seferinde kosa kosa evimize dönüyoruz. Alisveristen yorulunca esim surada bir kahve icelim mi diyor, bosver bahcemizde rahat rahat icelim diyorum. Bizim gezme secimlerimiz de genelde dogal yerler oluyor. Sigara dumani dolu bir yerde yemek yemektense, üzüm baglarinin icinde olmayi tercih ediyoruz. Buradaki huzur ve dogal ortam zaten bu ülkede yasamamizin nedeni. Insan ne yazik ki kendi ülkesinde her zaman bu kosullari bulamiyor. Deutzia eskiden beri bahcemizde olan bir cali, ikincisi de komsunun bahcesinden bize dogru geliyor. Tohumdan yetisir mi bilmem. Yetisiyorsa tohum toplamaya calisayim isterseniz ama asiri yagan yagmurlar bu yil tohumlarin kurumasina izin vermiyor ne yazik ki. Diger sarkan cicek de kara gözlü suzan sarmasigi. Sevgiyle kalin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Anlattıklarınıza bakılısa, keyifli olduğu kadar, oldukça kolay bir yaşamınız var. Orada insanın ömrü uzar valla. Aman aman! Hiç yerinizden kıpırdamayın! ![]() Sevgili ciceksever70; Karagözlü Suzan bende var halbuki. ![]() Deutzia tohumu konusunda haklısınız. Karadeniz' de de, tohum elde etmek pek mümkün olmuyor. Önümüzdeki yıl fırsat bulursam getiririm. Nezaketiniz için teşekkürederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|