agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni2838Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-06-2010, 12:14   #1
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Ortancalar da yaza merhaba demeye basladi...

Eklenen Resimler

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2010, 12:18   #2
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Gülleri pirelerden, kurtlardan, külleme pas gibi hastaliklardan ve geyiklerden koruyacagiz diye canimiz cikiyor ama bu güzelliklere de deger sanirim...

Eklenen Resimler

Eski 10-11-2012, 07:36   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 Mesajı Göster
Hazir bahce en güzel günlerini yasarken bir kac resim daha ekleyeyim dedim...
Gerçekten görsel bir şölen bu emeklerinize saglık sayın ciceksever70.

dalya35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2010, 15:38   #4
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Sevgili Çiçeksever, bahçen yazdığın gibi çok keyifli günlerinde. Siz biraz geriden geliyordunuz ama Ortancaların eş zamanlı açıyor benimkilerle. Koyu vişne çürüğü Clematisin ne kadar güzelleşmiş, dolgunlaşmış.

Gül konusunda ben çok başarısızım. Gece-gündüz sıcaklık farkı nedeniyle fazla nemden kaynaklı sorun yaşadığımı sanıyorum ama sanırım türleriyle de alakalı bir durum. Bazı türler hem hastalığa hem böceklere karşı daha dayanıklı gibi. Yine de ilaçlamadan ve gübrelemeden güzel güllerin olması mümkün değil sanıyorum. KIsaca kendileriyle aram hiç iyi değil. Sizinkileri seyrediyorum bol bol.

Oradaki tabiat, yeşilliğe bayılıyorum. Bir de suyun şırıltısı dedin ya "e daha ne olsun" dedim.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2010, 16:41   #5
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Sevgili Çiçeksever, bahçen yazdığın gibi çok keyifli günlerinde. Siz biraz geriden geliyordunuz ama Ortancaların eş zamanlı açıyor benimkilerle. Koyu vişne çürüğü Clematisin ne kadar güzelleşmiş, dolgunlaşmış.

Gül konusunda ben çok başarısızım. Gece-gündüz sıcaklık farkı nedeniyle fazla nemden kaynaklı sorun yaşadığımı sanıyorum ama sanırım türleriyle de alakalı bir durum. Bazı türler hem hastalığa hem böceklere karşı daha dayanıklı gibi. Yine de ilaçlamadan ve gübrelemeden güzel güllerin olması mümkün değil sanıyorum. KIsaca kendileriyle aram hiç iyi değil. Sizinkileri seyrediyorum bol bol.

Oradaki tabiat, yeşilliğe bayılıyorum. Bir de suyun şırıltısı dedin ya "e daha ne olsun" dedim.

Tesekkür ederim sevgili Limon. Güller konusunda haklisin bazi türlerine hic hastalik ya da pire gelmezken bazi cesitleri pire dolu oluyor her yagmurdan sonra. Biz öndekileri David Austin`den siparis etmistik. Korumak icin cok caba sarfediyoruz. Biraz buradan bulduklarimiz, biraz siteden arastirarak yaprak biti, pas, kara leke gibi sorunlarla bas etmeye calisiyoruz. Ama bahcede bizi en cok ugrastiran cicek güller. Digerleri kendi halinde gübresiz ilacsiz büyürken güller nazlaniyor iste. Güzel Istanbul`a sevgiler gönderiyorum.

Eski 13-06-2010, 22:00   #6
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Sevgili Çiçeksever,çiçeklerinizin hepsi çok çok güzeller, ama ben 347. mesajdaki mor clematisi çok beğendim. Güle güle büyütün.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2010, 07:53   #7
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sevgili Çiçeksever,çiçeklerinizin hepsi çok çok güzeller, ama ben 347. mesajdaki mor clematisi çok beğendim. Güle güle büyütün.
Tesekkür ederim sevgili SDurul. O clematisin rengi aslinda neredeyse patlican moruna yakin ama resimlerde daha acik cikiyor. Clematisler ikinci yillarinda daha keyifli oldu demek ki zaman gectikce güzellesecek. Sevgiler.

Eski 13-06-2010, 22:22   #8
Ağaç Dostu

finduk52's Avatar

Giriş Tarihi: 16-08-2009
Sevgili çiçeksever , bahçen ne güzel keyiflenmiş. Hepsi bir ayrı güzel fakat benim ilgimi bir de şu beyaz çiçekli çalı formunda olan çekti. Çiçeklerini daha yakından çekebilirmisin acaba ? İsmi nedir ?

Hanımeli ne güzel çiçeklenmiş. Benim bahçemde de kırmızılı olan cinsi var yanından her geçişimde burnumu değdirmeden geçemiyorum.

Özel günlerde yaptığınız gelenekde çok hoşuma gitti , tebrik ederim .Harika bir fikir. Sevgiler gönderiyorum.

finduk52 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2010, 07:54   #9
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi finduk52 Mesajı Göster
Sevgili çiçeksever , bahçen ne güzel keyiflenmiş. Hepsi bir ayrı güzel fakat benim ilgimi bir de şu beyaz çiçekli çalı formunda olan çekti. Çiçeklerini daha yakından çekebilirmisin acaba ? İsmi nedir ?

Hanımeli ne güzel çiçeklenmiş. Benim bahçemde de kırmızılı olan cinsi var yanından her geçişimde burnumu değdirmeden geçemiyorum.

Özel günlerde yaptığınız gelenekde çok hoşuma gitti , tebrik ederim .Harika bir fikir. Sevgiler gönderiyorum.
Sevgili Finduk52, onlar deutzia calisi. Biri acik pembe biri beyaz. Daha önceki mesajlarimda yakin cekim resimler olacakti ama bu aksamüstü tekrar cekip eklemeye calisirim cünkü günesli zamanda resimler yansima yapiyor cicekler belirgin görünmüyor. Sevgiler.

Eski 14-06-2010, 10:13   #10
Ağaç Dostu

finduk52's Avatar

Sevgili çiçeksever ismini yazınca google da bir arama yaptım hemen .Sizi yormak istemem. Muhteşem bir görüntüsü var . İspirya tarzı bir çalı bitki çok güzelmiş gerçekten.

Eski 14-06-2010, 10:48   #11
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi finduk52 Mesajı Göster
Sevgili çiçeksever ismini yazınca google da bir arama yaptım hemen .Sizi yormak istemem. Muhteşem bir görüntüsü var . İspirya tarzı bir çalı bitki çok güzelmiş gerçekten.
Gercekten cok güzel ve bol cicekli bir cali uzun zaman da yaprakli kaliyor. Cicek ömrü cok uzun degil ama o kadar olacak artik.

Eski 06-08-2010, 08:30   #12
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

13 Haziran tarihinde ekledigim güzel Deutzia resmini hatirliyor musunuz? Komsumuzun bahcesinden bize dogru gelen bu güzel cali simdi bu durumda...

Eklenen Resimler

Eski 06-08-2010, 08:32   #13
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Sevgili komsumuz bahce bicmekten biktigi icin cali, cirpi ne varsa dibinden kesiverdi. Tek tesellim kökün bir kismi bizim bahceye dogru geldigi icin belki yasatmayi basarabilirim. Eve döndügümde bu manzarayla karsilasinca nasil sok yasadigimi tahmin edersiniz tabii.

Eski 14-06-2010, 10:28   #14
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Sizi kutluyorum aceri güle güle büyütün sayın çiçeksever.sevgiyle kalın.

Yücel Canpolat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2010, 10:49   #15
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat Mesajı Göster
Sizi kutluyorum aceri güle güle büyütün sayın çiçeksever.sevgiyle kalın.

Tesekkür ederim Yücel bey diger yaprak sekli olandan da var ama sanirim bu cinar yapragi seklindeki daha cok büyüyor. Görecegiz artik.

Eski 22-06-2010, 07:18   #16
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Aksamüstü bahce...

Eklenen Resimler

Eski 22-06-2010, 07:22   #17
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Aksamüstü bahce2...

Eklenen Resimler

Eski 22-06-2010, 07:28   #18
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Sürpriz yapip kirmizi yerine sari acan güllerden biri. Ve frezya oldugunu sandigim cicekler. Digeri de yillardir bahcemde olan ama adini bilmedigim bir cali.

Eklenen Resimler

Eski 14-06-2010, 11:07   #19
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
flamıngo cinside çok güzeldir.

Yücel Canpolat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2010, 18:09   #20
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat Mesajı Göster
flamıngo cinside çok güzeldir.
Flamingo cinsi burada bahcelerde cok var ama acer oldugunu bilmiyordum. Yeni bir sey ögrenmis oldum. Acerler Avusturya ikliminde cok rahat yetisiyor, hemen her bahcede cesitlerini görmek mümkün.

Eski 16-06-2010, 07:15   #21
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Bu yil da cilek bahcesine ugradik ama asiri yagmurlardan cilekler de nasibini almis.

Eklenen Resimler

Eski 16-06-2010, 07:33   #22
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Senin güllerine hastayım sevgili Çiçeksever, evinin yeri de çok güzelmiş, doğa ile iç içe.
Görünen yoldan geyiklerin geçtiğine inanamıyorum, burada ancak hayvanat bahçesinde görebiliriz.

Son mesajdaki ilk fotoğrafta görünen sen misin?
Biraz da ufaklıktan bahsetsene bize, çok şeker maşallah.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2010, 08:21   #23
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Senin güllerine hastayım sevgili Çiçeksever, evinin yeri de çok güzelmiş, doğa ile iç içe.
Görünen yoldan geyiklerin geçtiğine inanamıyorum, burada ancak hayvanat bahçesinde görebiliriz.

Son mesajdaki ilk fotoğrafta görünen sen misin?
Biraz da ufaklıktan bahsetsene bize, çok şeker maşallah.
Tesekkür ederim Adalet ablacigim. Geyikler sadece normal yoldan degil her yerden gecebiliyor. Dün sabah bahcede cayimi icerken yanimdan kosa kosa gecip suya gitti.
Evet resimdeki benim ablacigim. Kücük oglumla ikimiz ailenin cilek canavarlari olarak cilek gördük mü dayanamiyoruz. Büyük oglum su an okul sonu yaklastigi icin cok mesgul. Cocuklarinla olmanin tadini kücük yaslarinda cikarabiliyor insan ancak. Dogada yaptigimiz faaliyetler de aileyi birlestirici, eglenceli zamanlar diye düsünüyorum. Minik oglum Ada 4 yasina girecek. Simdilik yuvada ilk caylaklik dönemini geciriyor. Diger zamanlarinda da sürekli ya bahcede ya da ormanda.

Sevgiyle kal...

Eski 16-06-2010, 08:59   #24
Ağaç Dostu

finduk52's Avatar

Allah evlatlarınızı sizlere bağışlasın sevgili çiçeksever. Maşallah Ada da çok şirin çok tatlı. Doğa sevgisini anne babasından kapmış şimdiden ne güzel.

Benimkiler yeter artık anne yinemi çiçek dedikçe ben üzülüyorum. Hele kızım bir ara tutturmuştu çiçekleri benden çok seviyorsun diye . Şimdi kızımda hafif hafif güzellikleri görmeye başladı ama çok az. İnşaallah ileride artar ilgisi sevgisi.

Kucak dolusu sevgiler...

Eski 16-06-2010, 10:21   #25
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Sevgili Finduk52 benim 10 yasindaki oglum da bahcede ve ormanda severek oynadigi halde zaman zaman bahcemi onlardan cok sevdigimi söyleyip sitem ediyor. Benim de kücükken cok ilgim yoktu bahceye rahmetli babaannemin bahceli evinde büyümüs olmama ragmen. Sanirim dogayi anlamak ve sevmek icin biraz zamana ihtiyaclari var. O arada biz iyi örnek olmaya devam edelim. Sevgiler.

Eski 16-06-2010, 15:44   #26
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sevgili Çiçeksever, çok hoş bir hatunmuşsun, insan sanal olarak tanıdıklarını gözünde bir şekilde canlandırmaya çalışıyor.
Demek seni biraz daha yaşlı canlandırmışım gözümde, mesajların çok zengin içerikli ve olgun olduğu için böyle düşünmüş olmalıyım

Ada, çok şirin maşallah, aslanlar gibi iki oğul yetiştiriyorsun, büyüdükleri zaman onların yanında gezmek çok hoş olacak, ayrıca koruma tutmana gerek kalmayacak

Finduk'cuğum, benim 32 yaşındaki kızım da artık benimle kavga etmeye başladı, yeter artık bu çiçek sevdası diye çıkışıyor hep, onu ihmal ediyormuşum

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2010, 16:36   #27
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sevgili Çiçeksever, çok hoş bir hatunmuşsun, insan sanal olarak tanıdıklarını gözünde bir şekilde canlandırmaya çalışıyor.
Demek seni biraz daha yaşlı canlandırmışım gözümde, mesajların çok zengin içerikli ve olgun olduğu için böyle düşünmüş olmalıyım

Ada, çok şirin maşallah, aslanlar gibi iki oğul yetiştiriyorsun, büyüdükleri zaman onların yanında gezmek çok hoş olacak, ayrıca koruma tutmana gerek kalmayacak

Finduk'cuğum, benim 32 yaşındaki kızım da artık benimle kavga etmeye başladı, yeter artık bu çiçek sevdası diye çıkışıyor hep, onu ihmal ediyormuşum
Cok tesekkür ederim Adalet ablacigim. O kadar da genc sayilmam 39 yasindayim. Daha önce de bir iki resmimi eklemistim ama herhalde gözünden kacti. Iki oglum oldugu icin ben de cok mutluyum onlari cok seviyorum inan birkac saatligine okula gidince özlüyorum. Insallah ilerde bir de kizim olur. Esim de ben de cocuklari cok seviyoruz. Cocuksuz bir ev düsünemiyorum. Sen de hem kendi hem kalbi güzel bir insansin. Sana kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.

Eski 16-06-2010, 22:01   #28
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Sevgili Çiçeksever;
Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla, tam bir orman içi köydesiniz. Manzara harika! Tabii, bir de size sormak lazım. Sessizlik, sıkıyor mu? Daha bir gürültülü ortamı özlüyor musunuz? Veya özlediğiniz oluyor mu? Diye.
Biraz fazla absürd sorular sordum galiba!

Neyse biz çiçeklere geçelim.

Bahçenizde görüpte, en beğendiğim çiçek: Ada. Gülen yüzü hiç solmasın!

Deutzia (Havlu Püskülü) zaman zaman almak istediğim bir çalı. Ancak bir türlü ona sıra gelmedi. Zira, bahçemdeki çalıların büyük bölümünü, İstanbul' dan taşımak zorunda kaldım. Havlu püskülü buradaki fidanlıklarda görmediğim bir çalı. Bahçenize en çok yakışanlardan biri bence.

345. mesaj- üçüncü fotoğrafta, beyaz sarkaç saksıdaki, sarı çiçekli sarkıcı bitki de hoşuma gidenlerden.

Herkesin çok sevdiği Ortancalar, benim favorilerim arasında değil.

Clematisleri giderek daha çok seviyorum. Sizinkilerde bayağı bir çiçeklenmiş.

Bende Acer' le yeni tanıştım. Etrafına taş koymanız çok hoşuma gitti. Sizi taklit edebilirim.

Sözün özü;
Yüzlerdeki gülücükler, bu tablo gibi görüntüleri tamamlıyor. Mutluluğunuz artarak sürsün.
Sevgi ve selamlar..

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2010, 07:25   #29
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster
Sevgili Çiçeksever;
Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla, tam bir orman içi köydesiniz. Manzara harika! Tabii, bir de size sormak lazım. Sessizlik, sıkıyor mu? Daha bir gürültülü ortamı özlüyor musunuz? Veya özlediğiniz oluyor mu? Diye.
Biraz fazla absürd sorular sordum galiba!

Neyse biz çiçeklere geçelim.

Bahçenizde görüpte, en beğendiğim çiçek: Ada. Gülen yüzü hiç solmasın!

Deutzia (Havlu Püskülü) zaman zaman almak istediğim bir çalı. Ancak bir türlü ona sıra gelmedi. Zira, bahçemdeki çalıların büyük bölümünü, İstanbul' dan taşımak zorunda kaldım. Havlu püskülü buradaki fidanlıklarda görmediğim bir çalı. Bahçenize en çok yakışanlardan biri bence.

345. mesaj- üçüncü fotoğrafta, beyaz sarkaç saksıdaki, sarı çiçekli sarkıcı bitki de hoşuma gidenlerden.

Herkesin çok sevdiği Ortancalar, benim favorilerim arasında değil.

Clematisleri giderek daha çok seviyorum. Sizinkilerde bayağı bir çiçeklenmiş.

Bende Acer' le yeni tanıştım. Etrafına taş koymanız çok hoşuma gitti. Sizi taklit edebilirim.

Sözün özü;
Yüzlerdeki gülücükler, bu tablo gibi görüntüleri tamamlıyor. Mutluluğunuz artarak sürsün.
Sevgi ve selamlar..

Tesekkür ederim Orhan bey. Allah herkesin cocuguna güzel bir hayat versin. Dünyada yasanan felaketleri hic bir cocuk yasamasin istiyorum.
Biz aslinda kücük bir sehirde yasiyoruz. Sehir merkezine yürüme mesafemiz 15 dakika. Burasi eyaletlere ayrilmis bir ülke. Bizim eyaletimizin baskenti Graz sehrine de arabayla yarim saatlik mesafedeyiz. Alisveris yapmak ya da bir yerlere gitmek icin zorlanmiyoruz anlayacaginiz. Ama inanin her seferinde kosa kosa evimize dönüyoruz. Alisveristen yorulunca esim surada bir kahve icelim mi diyor, bosver bahcemizde rahat rahat icelim diyorum. Bizim gezme secimlerimiz de genelde dogal yerler oluyor. Sigara dumani dolu bir yerde yemek yemektense, üzüm baglarinin icinde olmayi tercih ediyoruz. Buradaki huzur ve dogal ortam zaten bu ülkede yasamamizin nedeni. Insan ne yazik ki kendi ülkesinde her zaman bu kosullari bulamiyor.
Deutzia eskiden beri bahcemizde olan bir cali, ikincisi de komsunun bahcesinden bize dogru geliyor. Tohumdan yetisir mi bilmem. Yetisiyorsa tohum toplamaya calisayim isterseniz ama asiri yagan yagmurlar bu yil tohumlarin kurumasina izin vermiyor ne yazik ki. Diger sarkan cicek de kara gözlü suzan sarmasigi.
Sevgiyle kalin.

Eski 17-06-2010, 08:57   #30
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Anlattıklarınıza bakılısa, keyifli olduğu kadar, oldukça kolay bir yaşamınız var. Orada insanın ömrü uzar valla. Aman aman! Hiç yerinizden kıpırdamayın!

Sevgili ciceksever70;
Karagözlü Suzan bende var halbuki. Ama ben sarılıcı olarak kullandığım için, tahmin edemedim. Birde sizdeki erkenden çiçek açmış.

Deutzia tohumu konusunda haklısınız. Karadeniz' de de, tohum elde etmek pek mümkün olmuyor. Önümüzdeki yıl fırsat bulursam getiririm. Nezaketiniz için teşekkürederim.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025