View Single Post
Eski 17-06-2010, 07:25   #29
ciceksever70
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster
Sevgili Çiçeksever;
Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla, tam bir orman içi köydesiniz. Manzara harika! Tabii, bir de size sormak lazım. Sessizlik, sıkıyor mu? Daha bir gürültülü ortamı özlüyor musunuz? Veya özlediğiniz oluyor mu? Diye.
Biraz fazla absürd sorular sordum galiba!

Neyse biz çiçeklere geçelim.

Bahçenizde görüpte, en beğendiğim çiçek: Ada. Gülen yüzü hiç solmasın!

Deutzia (Havlu Püskülü) zaman zaman almak istediğim bir çalı. Ancak bir türlü ona sıra gelmedi. Zira, bahçemdeki çalıların büyük bölümünü, İstanbul' dan taşımak zorunda kaldım. Havlu püskülü buradaki fidanlıklarda görmediğim bir çalı. Bahçenize en çok yakışanlardan biri bence.

345. mesaj- üçüncü fotoğrafta, beyaz sarkaç saksıdaki, sarı çiçekli sarkıcı bitki de hoşuma gidenlerden.

Herkesin çok sevdiği Ortancalar, benim favorilerim arasında değil.

Clematisleri giderek daha çok seviyorum. Sizinkilerde bayağı bir çiçeklenmiş.

Bende Acer' le yeni tanıştım. Etrafına taş koymanız çok hoşuma gitti. Sizi taklit edebilirim.

Sözün özü;
Yüzlerdeki gülücükler, bu tablo gibi görüntüleri tamamlıyor. Mutluluğunuz artarak sürsün.
Sevgi ve selamlar..

Tesekkür ederim Orhan bey. Allah herkesin cocuguna güzel bir hayat versin. Dünyada yasanan felaketleri hic bir cocuk yasamasin istiyorum.
Biz aslinda kücük bir sehirde yasiyoruz. Sehir merkezine yürüme mesafemiz 15 dakika. Burasi eyaletlere ayrilmis bir ülke. Bizim eyaletimizin baskenti Graz sehrine de arabayla yarim saatlik mesafedeyiz. Alisveris yapmak ya da bir yerlere gitmek icin zorlanmiyoruz anlayacaginiz. Ama inanin her seferinde kosa kosa evimize dönüyoruz. Alisveristen yorulunca esim surada bir kahve icelim mi diyor, bosver bahcemizde rahat rahat icelim diyorum. Bizim gezme secimlerimiz de genelde dogal yerler oluyor. Sigara dumani dolu bir yerde yemek yemektense, üzüm baglarinin icinde olmayi tercih ediyoruz. Buradaki huzur ve dogal ortam zaten bu ülkede yasamamizin nedeni. Insan ne yazik ki kendi ülkesinde her zaman bu kosullari bulamiyor.
Deutzia eskiden beri bahcemizde olan bir cali, ikincisi de komsunun bahcesinden bize dogru geliyor. Tohumdan yetisir mi bilmem. Yetisiyorsa tohum toplamaya calisayim isterseniz ama asiri yagan yagmurlar bu yil tohumlarin kurumasina izin vermiyor ne yazik ki. Diger sarkan cicek de kara gözlü suzan sarmasigi.
Sevgiyle kalin.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön