![]() |
|
![]() |
#541 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Yaklasik iki yil önce lavanta tohumlari dikmistim. Sonra cimlenmeyince unuttum. Bu yaz baktim bir saksida bir seyler cimlenmis. Biraz koklayinca baktim lavanta kokuyor. Hemen saksilara ayirdim. Simdi biraz gelistiler. Topraga aktarmak icin bahari mi beklesem simdi mi eksem karar veremedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Ağaç Dostu
|
Ortancalar ne zaman budanmalı?
Alıntı:
![]() http://bahcevan.com/golgeliklerin-re...eri-ortancalar Bu arada Veronica' lar çok cici. Hele alacalısı.. Yapraklarının güzelliği bile yeter. Sağlıkla büyütün. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Verdiginiz linke bakacagim gerci ortancalar bana hic zahmet vermiyor kendi kendilerine bakiyorlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Sayın çiçeksever, melisa sizin bulunduğunuz iklim de kışın donar şayet kaoalı yeriniz var ise kış aylarında içeri almak kaydıyla saksı bitkisi olarak yetiştirebilirsiniz.Ayrıca bodur mavi ladin bodur ardıç türleri,bodur çam türleri,şimşir,bodur oya, yaprak dökmeyen cotoneaster ve yaprak döken cotoneaster şimdilik önerebilirim.(şayet bahçeniz de yok ise) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeksever Hanım bu işin sonu yok kendi bütçenize göre bitki seçin,merak etmeyin bitkiler sizin içinizdeki sevginizi görürlerse çabucak büyüyecekler emin olunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Ağaç Dostu
|
Haklisiniz Yücel bey bitki hastaliginin tedavisi de yok sonu da. Ama o kadar mutlu oluyorum ki bahceyle ugrasirken. Beni hayatta en mutlu edecek hediyeler cicekler ve kitaplar. Mavi ladin ben de cok istiyorum ama cüce olanini ariyorum. Bahcede ekebilecegim yerlerde o kadar büyük agac pek hos olmaz diye düsünüyorum. Cüceleri cok sirin duruyor. Diger ibrelileri de zaman icinde edinmek istiyorum. Bütün yil bahcede bir hareket olmasi cok hosuma gidiyor. Ilginize ve yardimlariniza tesekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Ağaç Dostu
|
Iki gündür bahcede yogun bir calisma icindeyim. Havalar iyice sogumadan önce cimleri bicip kesilecek bitkileri son bir sekle sokmak istiyorum. Bugün icim aciyarak ortancalarimi budadim cünkü kisin kar yaginca cok agirlasip yola yatiyorlar ve dallari kiriliyor. Cicekleri kurumaya yüz tutsa da hala cok güzeldi. Her makas vurusumda icimden bir seyler koptu. Yarin tüm islerimi bitirebilirsem resimleyecegim. Kistan önce yerlerine ekilmeyi bekleyen bitkileri de umarim yarin halledebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili çiçeksever,kolay gelsin ortanca çok güzel benim ortanca açmadı neden bilmem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Ağaç Dostu
|
Ortancaniz kac yillik Sevim hanim? Bizimkiler de ilk yil acmamisti ikinci yil tek tük actilar, bu yaz ücüncü yazlariydi ve üstleri cicek doluydu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Bir yıllık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Ağaç Dostu
|
Önümüzdeki yaz sizin ortancaniz da güzel ciceklerini göstermeye baslar hic merak etmeyin Sevim hanim. Siz ciceklerinize o kadar iyi bakiyorsunuz ki ortancada fazla günes altinda ve susuz birakmak disinda hata yapmak imkansiz. Tek istegi gölge ve su. Sevgiler, bol cicekli günler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Ağaç Dostu
|
Sağlığınız yerinde keyfiniz bol olsun, sevgili çiçeksever. Kış hazırlıklarınız kolay gelsin . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkür ederim Vildan hanim havalar sogumadan isimi bitirmeye calisiyorum geceleri 1 dereceyi bulduk cok vaktim kalmadi. Insallah isler bittikten sonra biraz sonbahar keyfi yaparim. Isim de evde oldugu icin zamanimin cogu ev ve bahce arasinda geciyor o yüzden bütün yil güzel olsun istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Ağaç Dostu
|
Hiç merek etmeyin güzel olacak siz ve eşiniz de bu heyecen varken. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Ağaç Dostu
|
Üc gün ugrasip biraz toparlayabildim bahcemi. Daha islerim bitmedi ama ivir zivir denilen ufak tefek isler kaldi. Iste bahcemden birkac sonbahar karesi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Ağaç Dostu
|
Veronicalarimi rhododendron ve ortancalarin önüne ektim. Cok daginik ekince aralari bicmek zor oluyor artik herseyi öbekler halinde ekmeye calisiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Ağaç Dostu
|
Clematis` lerim bana sonbahar sürprizi yapti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Ağaç Dostu
|
Resimlerin devami... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Ağaç Dostu
|
Latinler ilkbahardan beri neseli neseli aciyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Ağaç Dostu
|
Sonbaharin renklerini cok seviyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Ağaç Dostu
|
Resimler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Ağaç Dostu
|
Ve son resimler... Yeni cicilerimin büyüdügünü görmek icin ilkbahari sabirsizlikla bekleyecegim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Şaka bir yana, bir ayı aşkın süredir, bahçenizde görünmüyorsunuz ![]() Selam ve sevgiler. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Ağaç Dostu
|
Bu aralar bahceyi kis uykusuna biraktik ben de diger bahceleri geziyorum. Aslinda cok güzel bir sonbahar yasiyoruz bu yil. Kisa girmeden birkac resim eklemeye calisacagim. Ilginiz icin tesekkür ederim Orhan bey. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Sonbahar görüntüleri çok güzel.Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Ağaç Dostu
|
Sonbahar görüntüleri ekleyecegim Fikret bey sözüm soz. Kücük oglum bu yil yuvaya basladigi icin bir türlü zamanim olmadi. Ortaokula giden oglum neyse de yuva icin de bu kadar kosturmamiz gerekecegi aklima gelmezdi. En kisa zamanda bir yürüyüse cikip resimler cekecegim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili çiçeksever Her kare cok güzel, devamını bekliyorum ben de. Açelyaları bahceye alamadım hala, ama gardenya 4 saksıydı onları limon ağacımın gölgesine diktim bahceye umarım yaşar. Açelya ile istekleri aşağı yukarı aynı mantığı ile diktim. Bakalım kışı atlatacaklar mı. Çocuklara koştururken bahceni unutma ![]() Başarılar dilerim kuzucuklara. Sevgiyle kal. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |