agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni2838Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-06-2010, 16:41   #301
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Ben de buradayım ama bütün bu güzellikleri tekrar tekrar inceledikten sonra yazacağım.

Bana ne kadar sitem etsen azdır, bu güzellikler hiç ihmal edilir mi? Kusuruma bakma lütfen.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2010, 19:39   #302
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Güler ablacigim senin bahcemi ziyaret etmen yeter. Seninkinin yaninda benim bahcem saksi cicegi gibi kalir ama sizlerden her gün yeni seyler ögreniyorum. Sevgiler.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2010, 20:10   #303
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Ben hiç de öyle düşünmüyorum. Çok güzel bahçesi olan pekçok arkadaşımız var. Ender bulunan çiçeklere sahip olan yığınla arkadaşımız da var.

Senin bahçen de bu güzellerden biri, dinlendirici huzur verici. Verilen emekleri hiç inkâr etmeyen bahçelerden biri.

Bol bol tadını çıkartırsın inşallah.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2010, 12:48   #304
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Ben hiç de öyle düşünmüyorum. Çok güzel bahçesi olan pekçok arkadaşımız var. Ender bulunan çiçeklere sahip olan yığınla arkadaşımız da var.

Senin bahçen de bu güzellerden biri, dinlendirici huzur verici. Verilen emekleri hiç inkâr etmeyen bahçelerden biri.

Bol bol tadını çıkartırsın inşallah.
Tesekkür ederim Güler ablacigim. Gercekten de bahcemiz huzur buldugumuz bir yer, esimle ortak ugrasimiz olmasi da bizim icin cok büyük bir paylasim. Her sabah yeni acan cicek var mi, cimlenen sebze tohumu var mi diye bakmak bile tüm yorgunluklari unutturuyor.

Eski 09-06-2010, 19:06   #305
Ağaç Dostu

zeynep dila's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2010
Sevgili Çiçeksever 70,
Bahçenizi büyük bir zevkle ziyaret ettim. Böylesine güzel bir bahçeden haz almamak mümkün mü? Emeğinize sağlık. Her şey çok güzel. Ama onca güzel içinde beni en çok cezbeden ortancalar.Ahhh! O ortancalar yok mu... Bir tek ortancaya sahip olabilmek için yapmadığını bırakmayan ben , sizdeki gibi ortanca cenneti sahibi olmanın hayalini yaşıyorum bahçenize bakarak.

zeynep dila Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2010, 20:58   #306
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Tesekkür ederim sevgili Zeynep Dila. Bandirmanin iklimi o kadar da sicak olmasa gerek ortanca Türkiye`de gölge ve yari gölgede kolaylikla yetisen bir cicek. Biz üc yil önce celikten ektik bu ortancalari. Biraz zaman aliyor bu sekilde büyümeleri ama denemeye deger derim ben. Sevgiler.

Eski 09-06-2010, 21:20   #307
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sevgili Çiçeksever, bu ne güzellik!!!
Graz yeni yeni ısınıyor ki, irisler yeni açmaya başlamış, bizmkiler bir buçuk ay önce açıp bittiler.

Ben şunu anladım ki, hava sıcaklığı 28-30°C geçmeyen yerlerde süs bitkileri çok daha keyifli oluyorlar, aynı şey sebzeler için geçerli değil tabi, onlar daha yüksek sıcaklık istiyor olgunlaşmak için.

Hazeran dediğin çiçek, hazeran tohumlarının arasına karışmış çörek otu çiçeği.
Somon rengi gülüne bayıldım, çileklerin süper.
Ellerine sağlık canım.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2010, 21:29   #308
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 Mesajı Göster
Lupinler en keyifli zamanlarini yasiyorlar. Yaz sonuna kadar iki üc kez mola vere vere acarlar artik...
Sevgili ciçeksever70;
Bahçeniz, farklı bir coğrafyada olduğu için olsa gerek, benim çok ilgimi çekiyor. Doğasının farklılığı hemen ilgimi çekiyor. Tüm bitkileriniz son derece hoş. Ama ben, bende olmayan Lupinlere ilişkin, beni sevindiren bilginizi önemsiyorum.

Yaz boyu çiçekli kalan, yeni bitkiler düşünürken, bana verdiğiniz tüyoya çok sevindim. Gelecek yıl bende, mutlaka lupin de dikeceğim.
Sağolun. Esenlikler dilyorum.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2010, 06:47   #309
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sevgili Çiçeksever, bu ne güzellik!!!
Graz yeni yeni ısınıyor ki, irisler yeni açmaya başlamış, bizmkiler bir buçuk ay önce açıp bittiler.

Ben şunu anladım ki, hava sıcaklığı 28-30°C geçmeyen yerlerde süs bitkileri çok daha keyifli oluyorlar, aynı şey sebzeler için geçerli değil tabi, onlar daha yüksek sıcaklık istiyor olgunlaşmak için.

Hazeran dediğin çiçek, hazeran tohumlarının arasına karışmış çörek otu çiçeği.
Somon rengi gülüne bayıldım, çileklerin süper.
Ellerine sağlık canım.
Ayy Adalet abla desene gitti benim hazeranlar. Gidip gelip bosuna bekliyormusum cicek acmasini. Neyse cörek otu da cok güzel bir cicek. En azindan hüsnüyusuflarla aksam sefalari tuttu. Hazeransa burada cok olan bir bitki tohum bulma olanagim var bu sonbahar yine denerim. Umarim aksam sefalari bu yil ciceklenir bitkicikler su anda 10-15 cm arasi ama bizim yazimiz gec baslayip gec bitiyor. Sizlerden yaklasip bir ay sonra cicekleniyor benim bitkiler ve hava ilimli giderse Kasim`a kadar bahce cicekli kaliyor. Sevgiler, kucak dolusu öpücükler.

Eski 10-06-2010, 07:50   #310
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Galeri: 3
Sevgili ciceksever70 dostum;
Her insanın ayrı özellikleri olduğu gibi her bahçeninde kendine has güzellikleri vardır.Sevgili eşinizle oluşturduğunuz bu muhteşem güzelim bahçenizde tüm sevdiklerinizle uzun sağlıklı bir yaşam sürmedizi dilerim.
Saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2010, 07:50   #311
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 Mesajı Göster
... Bu sene esim yoldan gelen geyige önlem olarak önlerine ag gerdi. Biraz komik oldu ama tedbir almazsak bahcede bir gül goncasi kalmiyor.
Yabancı kaynaklarda da bahçelerde geyiklere karşı önlemler, sevdikleri sevmedikleri bitkiler vb bölümler olur ya önceleri niye bu kadar çok özellikle geyiklere ilişkin önlemleri yazıyorlar anlamazdım.

Bizde, en azından Ankara'da, hayvanat bahçesi dışında geyik görmenin ihtimali neredeyse sıfır. Ama oralarda ciddi bir sorunmuş.

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2010, 10:53   #312
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Alıntı:
Umarim aksam sefalari bu yil ciceklenir bitkicikler su anda 10-15 cm arasi ama bizim yazimiz gec baslayip gec bitiyor.
Hiç meraklanma canım, mutlaka çiçekleneceklerdir, akşamları çiçekler açtığında yaydığı kokunun güzelliğine inanamayacaksın.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2010, 14:51   #313
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-01-2010
sevgili çiçeksever çok güzel bir bahçeye sahipsiniz keyfini sürerek oturmak nasip etsin bu güzel bahçede acaba yıldız çiçeği yetişmiyormu göremedim bütün çiçekleriniz çok güzel özellikle güllerinize bayıldım birde mürver çiçeği ilk başlarda görmüştüm mürver çiçeğini toplayarak reçel yapabilirsiniz çok güzel oluyor bizm buralardada çoktur e bolca reçel yaparız denemenizi tavsiye ederim sağlıcakla kalın

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2010, 15:21   #314
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 Mesajı Göster
Sevgili ciceksever70 dostum;
Her insanın ayrı özellikleri olduğu gibi her bahçeninde kendine has güzellikleri vardır.Sevgili eşinizle oluşturduğunuz bu muhteşem güzelim bahçenizde tüm sevdiklerinizle uzun sağlıklı bir yaşam sürmedizi dilerim.
Saygılar
Tesekkür ederim Bahtiyar bey. Biz de bahcemizi cok seviyoruz cünkü tamamen bizi yansitiyor, her kösesinde emegimiz var.

Eski 11-06-2010, 15:24   #315
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sabah Mesajı Göster
Yabancı kaynaklarda da bahçelerde geyiklere karşı önlemler, sevdikleri sevmedikleri bitkiler vb bölümler olur ya önceleri niye bu kadar çok özellikle geyiklere ilişkin önlemleri yazıyorlar anlamazdım.

Bizde, en azından Ankara'da, hayvanat bahçesi dışında geyik görmenin ihtimali neredeyse sıfır. Ama oralarda ciddi bir sorunmuş.
Sevgili Sabah, burada geyikler, sincaplar günlük hayatin parcasi. Cok güzel hayvanlar geyikler ben de cok seviyorum ama verdikleri zararlar da gercekten üzüyor bizleri önlem almaya itiyor. Ciceklere baglanan renkli kumas parcalari, naftalin, ag germek gibi önlemler her bahcede görülen seyler.

Eski 11-06-2010, 15:26   #316
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatma sunay Mesajı Göster
sevgili çiçeksever çok güzel bir bahçeye sahipsiniz keyfini sürerek oturmak nasip etsin bu güzel bahçede acaba yıldız çiçeği yetişmiyormu göremedim bütün çiçekleriniz çok güzel özellikle güllerinize bayıldım birde mürver çiçeği ilk başlarda görmüştüm mürver çiçeğini toplayarak reçel yapabilirsiniz çok güzel oluyor bizm buralardada çoktur e bolca reçel yaparız denemenizi tavsiye ederim sağlıcakla kalın
Tesekkür ederim Fatma hanim güzel sözleriniz icin. Yildiz cicegi dediginiz dahlia ise bu yaza kadar ektim ama bu yil zamanim az oldugundan kisa da dayanacak, tekrar tekrar ekmemi gerektirmeyecek bitkilere yöneldim. Bu yil clematisler yüzümü güldürdü. Mürverimiz cok var gercekten de recel yapiliyor biliyorum. Ama burada cok yaygin bir bitki oldugu icin hazir yapilmis receli, surubu gibi cesitleri cok kolay bulunuyor o yüzden ben ciceginin güzelligi ve kokusundan faydalaniyorum simdilik. Sevgiler.

Eski 13-06-2010, 12:10   #317
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Hazir bahce en güzel günlerini yasarken bir kac resim daha ekleyeyim dedim...

Eklenen Resimler

Eski 13-06-2010, 12:14   #318
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Ortancalar da yaza merhaba demeye basladi...

Eklenen Resimler

Eski 13-06-2010, 12:18   #319
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Gülleri pirelerden, kurtlardan, külleme pas gibi hastaliklardan ve geyiklerden koruyacagiz diye canimiz cikiyor ama bu güzelliklere de deger sanirim...

Eklenen Resimler

Eski 13-06-2010, 12:23   #320
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Clematis ile tanistigim icin cok mutluyum. Bahcede artik olmazsa olmaz ciceklerden biri...

Eklenen Resimler

Eski 13-06-2010, 12:26   #321
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Hazeran sandigim cörek otlarim acti. Cicegi muhtesem güzel. Ve bahcenin diger emekcileri...

Eklenen Resimler

Sudenur, YeniGine ve sweet49 beğendi.
Eski 13-06-2010, 12:30   #322
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Ortancalar...

Eklenen Resimler

YeniGine, dalya35 ve sweet49 beğendi.
Eski 13-06-2010, 12:33   #323
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Bu evin en sevdigim taraflarindan biri siril siril akan suyun sesi...

Eklenen Resimler

YeniGine ve sweet49 beğendi.
Eski 13-06-2010, 12:35   #324
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Burada bugün babalar günü. Özel günlerde bahceye bir fidan dikme gelenegimizi bugün de bozmadik ve iste babamizin minik aceri...

Eklenen Resimler

Eski 13-06-2010, 15:38   #325
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Sevgili Çiçeksever, bahçen yazdığın gibi çok keyifli günlerinde. Siz biraz geriden geliyordunuz ama Ortancaların eş zamanlı açıyor benimkilerle. Koyu vişne çürüğü Clematisin ne kadar güzelleşmiş, dolgunlaşmış.

Gül konusunda ben çok başarısızım. Gece-gündüz sıcaklık farkı nedeniyle fazla nemden kaynaklı sorun yaşadığımı sanıyorum ama sanırım türleriyle de alakalı bir durum. Bazı türler hem hastalığa hem böceklere karşı daha dayanıklı gibi. Yine de ilaçlamadan ve gübrelemeden güzel güllerin olması mümkün değil sanıyorum. KIsaca kendileriyle aram hiç iyi değil. Sizinkileri seyrediyorum bol bol.

Oradaki tabiat, yeşilliğe bayılıyorum. Bir de suyun şırıltısı dedin ya "e daha ne olsun" dedim.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2010, 16:41   #326
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Sevgili Çiçeksever, bahçen yazdığın gibi çok keyifli günlerinde. Siz biraz geriden geliyordunuz ama Ortancaların eş zamanlı açıyor benimkilerle. Koyu vişne çürüğü Clematisin ne kadar güzelleşmiş, dolgunlaşmış.

Gül konusunda ben çok başarısızım. Gece-gündüz sıcaklık farkı nedeniyle fazla nemden kaynaklı sorun yaşadığımı sanıyorum ama sanırım türleriyle de alakalı bir durum. Bazı türler hem hastalığa hem böceklere karşı daha dayanıklı gibi. Yine de ilaçlamadan ve gübrelemeden güzel güllerin olması mümkün değil sanıyorum. KIsaca kendileriyle aram hiç iyi değil. Sizinkileri seyrediyorum bol bol.

Oradaki tabiat, yeşilliğe bayılıyorum. Bir de suyun şırıltısı dedin ya "e daha ne olsun" dedim.

Tesekkür ederim sevgili Limon. Güller konusunda haklisin bazi türlerine hic hastalik ya da pire gelmezken bazi cesitleri pire dolu oluyor her yagmurdan sonra. Biz öndekileri David Austin`den siparis etmistik. Korumak icin cok caba sarfediyoruz. Biraz buradan bulduklarimiz, biraz siteden arastirarak yaprak biti, pas, kara leke gibi sorunlarla bas etmeye calisiyoruz. Ama bahcede bizi en cok ugrastiran cicek güller. Digerleri kendi halinde gübresiz ilacsiz büyürken güller nazlaniyor iste. Güzel Istanbul`a sevgiler gönderiyorum.

Eski 13-06-2010, 22:00   #327
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Sevgili Çiçeksever,çiçeklerinizin hepsi çok çok güzeller, ama ben 347. mesajdaki mor clematisi çok beğendim. Güle güle büyütün.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2010, 22:22   #328
Ağaç Dostu

finduk52's Avatar

Giriş Tarihi: 16-08-2009
Sevgili çiçeksever , bahçen ne güzel keyiflenmiş. Hepsi bir ayrı güzel fakat benim ilgimi bir de şu beyaz çiçekli çalı formunda olan çekti. Çiçeklerini daha yakından çekebilirmisin acaba ? İsmi nedir ?

Hanımeli ne güzel çiçeklenmiş. Benim bahçemde de kırmızılı olan cinsi var yanından her geçişimde burnumu değdirmeden geçemiyorum.

Özel günlerde yaptığınız gelenekde çok hoşuma gitti , tebrik ederim .Harika bir fikir. Sevgiler gönderiyorum.

finduk52 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2010, 07:53   #329
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sevgili Çiçeksever,çiçeklerinizin hepsi çok çok güzeller, ama ben 347. mesajdaki mor clematisi çok beğendim. Güle güle büyütün.
Tesekkür ederim sevgili SDurul. O clematisin rengi aslinda neredeyse patlican moruna yakin ama resimlerde daha acik cikiyor. Clematisler ikinci yillarinda daha keyifli oldu demek ki zaman gectikce güzellesecek. Sevgiler.

Eski 14-06-2010, 07:54   #330
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi finduk52 Mesajı Göster
Sevgili çiçeksever , bahçen ne güzel keyiflenmiş. Hepsi bir ayrı güzel fakat benim ilgimi bir de şu beyaz çiçekli çalı formunda olan çekti. Çiçeklerini daha yakından çekebilirmisin acaba ? İsmi nedir ?

Hanımeli ne güzel çiçeklenmiş. Benim bahçemde de kırmızılı olan cinsi var yanından her geçişimde burnumu değdirmeden geçemiyorum.

Özel günlerde yaptığınız gelenekde çok hoşuma gitti , tebrik ederim .Harika bir fikir. Sevgiler gönderiyorum.
Sevgili Finduk52, onlar deutzia calisi. Biri acik pembe biri beyaz. Daha önceki mesajlarimda yakin cekim resimler olacakti ama bu aksamüstü tekrar cekip eklemeye calisirim cünkü günesli zamanda resimler yansima yapiyor cicekler belirgin görünmüyor. Sevgiler.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025