![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Seleste'nin Bahçesi
Bahçenin bulunduğu şehir: Burdur Bahçenin büyüklüğü 100 metrekare Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları Bir bölümü iyi güneş alıyor, bir bölümü ise kuzey ve doğu cephe Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeriTam bilemiyorum Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) Konut bahçesi Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?Aldığımızda hiç işlenmemiş durumdaydı. Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 5 Yıldır Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Almadım. Çimler ekilirken bir bahçıvandan yardım aldım. Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz Şu anda yok, ilerde ekleyebilirim. Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Tamamen ben bakıyorum Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Bahçede bir pergola var Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? Şu anda aşağı yukarı istediğim durumda. Bahçe .çok küçük olmasa Cem o’nun bahçesindeki havuzu yapmak isterdim. Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) • 1 Manolya • 4 adet limon servi • 1 Goji Berry • Filbahri • 3 hanımeli • 3 yasemin biri sarı • 4 böğürtlen • 5 ahududu • Ortancalar, sarmaşık ve normal güller, çilek, muhtelif sebzeler, lavanta, muhtelif sezonluk çiçekler Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? GojiBerry i bu forum sayesinde tanıyıp aldım, henüz meyvesini yemedim. Merak ediyorum. Ahududu cinsleri ile kokulu bitkiler, mavi çiçekler hoşuma gider. Varsa çok özel bir bitkinizin adı? Goji Berry var, sanırım şu anda Burdur da bir tek bende var, hepsini aynı ölçüde seviyorum, ağaçları özellikle. Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Dal yatırarak üretilebilenleri muhakkak arkadaşlarım için yatırırım, tohumları ve çelikleri bir isteyen olur fikriyle biriktiririm, hediye ederim. Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl?Şehir suyu kullanıyoruz bir sıkıntı yok. Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? Fıskiye sistemi kurdum, damla sulama da var ve klima atık sularını da kullanırım Toprak özellikleri Toprak killidir Kompost yapıyor musunuz? 2 yıldır EM kullanarak kompost yapıyorum. 2011 yılında yaptığım kompost 1 tona yaklaşmıştır. Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? Saymakla bitmez, bitkilerin yerleri hala değişiyor. En geri dönüşsüz hatam ise , çimin ekildikten sonra kaldırım seviyesinden aşağıda kalmasıdır. Tamamen kaldırıp altına toprak ekletip seviyeyi yukarı kaldırmak istiyorum. Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Gül biti için forumdaki arapsabunlu mücadeleyi yapıyorum. Bahçeniz organik mi? Organiktir evet. Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? Hayvansal gübre ve kompost kullanıyorum. Demir ekliyorum bazen Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? Hiç zararlı yok Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? Yağmurlama ve bahçe duvarımının dışındaki ağaçlar içi damlama sistemi var Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? Yakında dağ yok, Burdur Gölü var. Bahçemin arkada kalan bölümü soğuk oluyor İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? Çim, bahçedeki pergola, meyve ağaçları, bahçede yaptığım her şeyi seviyorum. Özellikle bu yıl yaptığım çilek bahçesini Tetanoz aşısı oldunuz mu? ![]() Siz sormamışsınız ama söyleyeyim, bahçede en korktuğum şey oğlumun ya da yeğenlerimizin bahçe aletlerinden yaralanması ve bahçemde kene olmasıdır. Ağaçlar net e hep minnettar kalacağım, teşekkür ederim --------------------------------------------------------------------------------------------------- 2007 yılında bahar aylarında başladığım bahçe düzenlemesi birkaç aylık bir sürede sonuç verdi. Bahçemin 3 aylık görüntüleri Ön bahçe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen seleste : 27-05-2012 saat 13:23 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
İlk fotoğrafta sunta ile kapatılmış bir bölüm görüyorsunuz. Telefon hattı buradan geçiyor. Çiçeklerimi diktikten sonra hat, 2 kere arızalandı. Hattı karşıya almak gerekti. Bahçemizin çimlerini yapan Adil Usta bunu patenti kendine ait olan dahiyane bir fikirle halletti. Bir tek çiçeğim zarar görmedi. Hat karşıya alındı, rafta fincanlar dizilir gibi çiçekler yeniden yerine dizildi desem .... Merak edin bakalım, Adil Usta bu işi nasıl halletti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bahçeniz çok hoş gözüküyor sayın Seleste güle güle oturun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da arka bahçeden görüntüler. 2008 Eylül ayında taşındığımızda bu arakadaki kamelya ve etrafındaki bu pembe gülden başka bir şey yoktu. Önce kamelyanın etrafını sınırladık. Sonra gördüğünüz çuha çiçeklerini ektik. Adil Usta adım taşlarını dizdi, çimleri ekti. Ben her hafta kucak kucak çiçek ve ağaç taşıyarak bahçede adım atacak yer bırakmadım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon ve günebakan çok teşekkür ederim. Sağlıkla ve sevdiklerimizle oturalım elbette. Limon'un o güzelim yasemin sarılmış kamelyasına bayılıyorum. Ne yazık ki karasal iklime pek gelmiyor yasemin. Geçen yıl diktiğim 3 yaseminden yalnızca biri hayatta. Yanlış bir tür seçtiğimi forumu okudukça anladım. Komşumun çok güzel bir yasemini var, benim için ayırdığı çelikleri kamelya etrafına geçireceğim. Kar yağışı bitince ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Bu başlığı bu sıralarda bahçesini yeni yeni düzenlemeye çalışan ve benim gibi bitki sevgisi çok ama deneyimi az olan üyelere destek olmak için açtım. Kısa bir sürede bahçeniz cennet gibi olabilir. Bütün yaz eşiniz dostunuzla keyfini sürebilirsiniz. Bütün bir yıl Ağaçlar net'i okumanız kaydıyla ![]() Fırsat bu fırsat, tüm Ağaçlar net ekibine, tüm üyelere, verilen tüm emeklere teşekkür etmek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-08-2008
|
Bahçeniz harika elinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Moderatör
|
Sevgili seleste, bahçeniz çok güzel ellerinize sağlık. Hele biraz zaman geçsin, bitkileriniz büyüsün. Siz o zaman keyfi görün. Bu güzellikler içinde huzurla ve sağlıkla, sevdiklerinizle beraber olun inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Tek çekilmiş pembe gül resmen gülümsüyor sanki , kollarını kaldırmış heyooo diyerek gülümseyen bir insana benziyor. Dikkatle bakın göreceksiniz ![]() Bahçenizle uzun mutlu yıllar geçirin inşallah... ışığınız eksilmesin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Seleste, burada kendimize benzeyen insalarla birlikte olmak gerçekten çok hoş değilmi? Ben de Ağaçlar net üyesi olduktan sonra bahçemi değiştirmeye karar vermiştim, gelişim devam ediyor. Bahçeniz çok güzel, giderek bitkileriniz büyüdükçe dahada güzelleşecek, yeter ki, siz üzerinden elinizi çekmeyin. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güler Abla - sakıncası yoktur umarım böyle hitab etmemin -, fizikçi,turkuaz ve Adalet Abla, iyi dileklerinize çok teşekkürler. Yolunuz düşerse hepinizi bir kahve içmeye beklerim. Güler Abla, sizin bahçe başlığınızı sayfa sayfa okudum. Sizinkine benzer bir anım var paylaşmak isitiyorum. Bahçemizin çimlerini eken Adil usta gelinine şöyle diyor : " Bak o hocanım, okuldan geliyor ojeli tırnaklarım bozulacak diye düşünmeden gübreye toprağa dalıyor da - bu ben oluyorum - sen bizim bahçeden bir marul koparıp salata yapayım demiyorsun " Çok güldüm, ama kızmadım olanca samimiyetiyle bunu bana bir de kendisi anlatıyordu ![]() Adalet Abla, bugün Tekpa'ya uğradım. Henüz bitki tohumları gelmeye başlamamış. Karagözlü Suzan ektiğimde, sizin için de bir tane ayıracağım. Yazın Mersin'de bir hizmetiçi eğitim var. Başvurdum ama henüz çıkıp çıkmadığı belli değil. Ama Mersin'e gelirsem size ellerimle getireceğim suzanları. Bir türlü talihiniz yaver gitmedi bu bitkide, üzülüyorum. Çok da güzel bir bitki. Hepinize selam ve sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Seleste'nin Bahçesine bakışımız.
Sayın seleste;Günün aydın olması dilekerimle resimlerinizde bahçenizi dolaştım. Gözlemlerimde yapıcı olması bakımdan yorum koymak istiyorum bahçeniz çiçek,oluşumlarıyla ilk önce çiçek sevginizi açıklıyor. Hercaileriniz şimdiden öne çıkmayı başarmışlar bu da sizin çiçekler konusundaki çabalarınızın iyi sonuçlar verdiğinin kanıtı olsa gerek çiçekçiliğiliniz on üzerinden on alır başarılarınızın mutluluğu daim olsun. Sayın seleste Bahçenizde sebzeleri göremedim merak ettim soruyorum bahçenizde sadece çiçeklerle mi hobi çalışmalarında bulunacaksınız. Bir köşede sebze yetiştirmek düşüceniz varmı. ? Bence sebzelerle'de ilgilenirseniz Bahçeciğiliniz bütünlük kazanır kanısındayım,tabii bu sizin bileceğiniz bir iş olmalı biz kendi adımıza yapıcılık olsun diye görüş belirtmiş oluyoruz Satırlarıma son vermeden önce sağlık esenlik ve huzur dolu oluşumlar la bahçenizdeki yaşamınız anlam kazanarak iyi günleriniz olsun.Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Suzanlar için gerçekten üzgünüm, olmadı işte, inşallah siz bana getirirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Seleste ilk önce böyle bir bahçeye sahip olduğunuz için çok şanslısınız. Çiçekleriniz de gayet güzeller ancak ben böyle güzel bir bahçede daha çok çeşitlilik olmasından yanayım. Özellikle Burdur gibi havası serin olan bir yerde ters lale yetiştirmenizi tavsiye ederim. Bu bahçeye çok yakışırlar umarım. Bir köşeye de "sardunya köşesi" yaparsanız off ne güzel olurlar. Bol çiçekli günler diliyorum hoşçakalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Epsody, Yan komşum bütün siteye yetecek kadar sebze ektiği için ben ayrı bir sebze bahçesi yapmaya gerek görmemiştim. Bu yıl birkaç domates ve biber fidesi dikmeyi düşünüyorum. Bahçe duvarının dışına, sitenin ortak kullanım alanı olan bir bölüme de meyve ağaçları diktim. Çocuklarımız sokakta oynadıkça, ağaçlardan meyve toplayıp yesinler, oyuna devam etsinler istedim. Tıpkı kendi çocukluğumdaki gibi. Sizin bahçenizin fotoğraflarını da gördüm. Özellikle birkaç renk açan gülü çok beğendim. Bulunduğunuz yerdeki bir ilköğretim okuluna giderek, okul bahçesine birkaç gül dikmenizi, daha sonraki yılarda budamayı ve aşılamayı çocuklara göstererek yapmanızı çok isterim. Bu güzellikleri çocuklarımızın görmesi, bu güzelliklerin nasıl oluştuğunu nasıl yaşatıldığını öğrenmeleri çok önemli. Görüş ve önerilerinize teşekürler. Düzenleyen seleste : 21-03-2009 saat 22:40 Neden: Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet Abla, Görüşme fırsatımız olur umarım. Bu arada sizden gelen Sarı Suzanların bir tanesi bile çimlenmedi. Şanssızlık markada mı, pakette mi ben de emin olamadım. Size yolladığım Japon Fenerlerinden çimlendi mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Orkunkırcı öğretmenim, Ters Lale'yi komşularımın bahçelerinde gördüm. Hakikaten sorunsuz yetişiyorlar. Bu bitkiyle ilgili başlığı okuyacağım. Gördüğünüz hercaileri okul bahçesine götürmek için çoğaltmak üzere diktim. Bahçe düzenleniyor ve bu yıl da tam olarak bitmedi. Bir çiçeği mutlaka bir çocuk koklamalı, bir ağaca mutlaka bir çocuk sarılmalı, böyle düşünüyorum. Vakti gelince hepsini kucakladığım gibi okula götüreceğim. Laleleri seviyorum. Bu yıl hercailerin arasına kırmızı laleler diktim. Bahçe girişinin diğer tarafında da şakayıklar var. Açtıktan sonra ortadan kaybolmalarını, baharda neşeli bir sürpriz yaparak yeniden ortaya çıkmalarını seviyorum. Saksıda birkaç sardunya var, büyükçe saksılara almayı düşünüyorum. Açtıkları zaman fotoğraf yüklerim. Görüş ve önerilerinize teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Seleste'nin bahçesinde sohpet
Sayın seleste,Günün aydın dileklerimle,bahçenizin dışındaki faaliyetlerinizin devamı olan çalışmalarımıza aynen katıldığımı belirtmek isterim bunlar çok güzel şeyler bende sizin gibi düşünerek sitemizin ortak alanlarına komşularımın bahçelerinde ağaç dikmeyi çiçeklerine bakım yapmayı toplumsallık heyacını içinde, hatta ben bunu babamın hatırasına bir saygı olarak südürüyorum. Rahmetli babamda doğa tutkunu ağaçsever bir insan olarak yaşadı,buradaki evimizin bahçesinde ağaçlandıma yapma, aşı uygulama faaliyetlerinde bulunurken ben yanından ayrılmazdım her halde ağaç ve yeşil sevgisini ondan aldımki bende bu işlerde bulunurken büyük haz duyuyorum. Geliboludaki bahçemde yetiştirdiğim sebze ve meyvelerimin komşularımla paylaşımlarımdan büyük haz duyuyorum insanın kendi elleriyle yetiştirerek ortaya koyduğu bu ürünlerin birileriyle paylaşılarak takdir görmesinin insanın içine sağladığı huzur anlatılamaz. Güler hanımın bir sözüyle bizler burada bir aile gibiyiz, madem birikimlerimizi bu forumlarda paylaşıyoruz bu paylaşımadan doğan hazzın tekrar yaşanması umudu ile sizlere geliboludaki komşularımızla yaşadığımız komşuluklardan bahsetmek isterim. Eşimle ben komşu toplantılarımızı geleneksel çizgilere paralel olarak klasikleşmiş çay toplantılarını dahada anlamlandıracak bazı ilaveler yaparak, bahçemizde yetiştirdiğimiz mısırların haşlamaları, zamanına göre bahçemizde yetişen meyveli toplatılarıda yaparak daha coşkulu paylaşımlarla komşuluklarımız ileri düzeylerde yaşanması insanın yaşama olan heyacanını artırarak daha mutlu olmasını sağlıyor. Sayın seleste okul dönemlerinde bulunamasam da oralarda, çiçek veya ağaç sevgisinin ortaya konması bakımından toplumun bireylerine hatta gençlere bu tür yaklaşımlarda bulunmayı bir vesile sayarak gençlerimize iyi şeyler kazandırmak kötü şeylerden sakındırmak bizim gibi yetişkinlerin asli görevlerinden olmalı derim,büyük şehirlerde yaşamanın gençlerde çok kötü alışkanlıklar içinde olmaları beni etkiliyor,sigara içmeyen biri olarak onlarda bu alışkanlıkların değiştirilmesi ve iyi alışkanlıklar edindirilmesi bizlere çok işlerin düştüğünün götergesi olarak ifade edebilirim. Sayın seleste bahçe yaşantımızda oluşturduğumuz birikimlerimizi etrafımızla paylaşma konusunda sizleride katarak açıklamaya çalıştım tekrer bahçe konulu sohpetlerde bulunmak dileğiyle sağlık esenlik mutluluklar sizinle olsun Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Sevgili seleste ellerinize sağlık bahçeniz çok güzel ![]() Ayrıca Burdurda bir ağaçlar net üyemiz varmışta haberim yokmuş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Günsu Merhaba, Vallahi ben de sizi görünce şaşırdım, buralarda yalnız olduğumu sanıyordum ![]() Bu yıl açan sarı yaseminim. ![]() Ayrıca, bu forumda tescillettirdiğime göre bahçemde bir Unutma Beni çiçeğim var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yılki çuha çiçekleri neredeyse bir kucak dolusu oldu ve 12 ay çiçekli kaldı. En çiçekli dönemleri şubatta başlıyor. ![]() Şebboylar ![]() Çiçekli bahçemizin yollarında koşarken... ![]() Mercanköşk olduğunu sandığım bitki. Dokunduğunuz zaman nefis bir kokusu var. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Sevgili seleste bahcen çok güzel, keyfini sağlıklı, mutlu şekilde, sürersin inşallah. Mercanköşkün yaprakları birazdaha küçük olmazmı? en azından ben öyle biliyorum **** bu başka çeşidi. Hoşcakal. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Çok hoş bir bahçe olmuş, ellerinize sağlık Sayın Seleste. Keyifle, mutlulukla zaman geçirmenizi dilerim. Bana balkonda saksılarla, toprakla, bitkilerimle uğraşmak öyle büyük bir keyif veriyor ki buna terapi diyorum. Bahçe sahibi birçok üyemizin mesajlarından sıklıkla okuyorum ne kadar yorucu ve emek isteyen bir iş olduğunu. Sonuçta ortaya çıkan güzelliklere bakınca tüm yorgunluğa değiyor. Bahar ile birlikte koşturmaca da başlıyor bahçe işlerinde ama değmeyin sonra yazın keyfine. Dilerim güzellikler içinde bir yaz geçirirsiniz.Sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Merhaba Seleste Bahçeniz eminim çok güzel olacak çeşit çok ama daha küçükler sanırım,benimkiler gibi ![]() Sabırla beklemekten başka birşey yok.İçinizde ki çocuk-çiçek sevgi ikilemesine hayran kaldım. Seleste içinde ki güzellikler artarak devam etsin. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de emin değilim, satıcı adının mercanköşk olduğunu söylemişti. İyi dileklerine teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
- görüyorsunuz. Bu sürece tanık olmak da olağanüstü birşey aslında. Selam ve sevgilerimle. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçem henüz sizinki gibi bebek sayılır. Yaşlı bir ağaç olmadıkça bahçe bahçeye benzemiyor henüz değil mi ? Çocuk çiçek ikilemesini farkettiğinize çok sevindim. Okul Bahçeleri ile ilgili bir başlık açmıştım, fazla katılım olmadı. "Köyümün mezarlığını yeşillendirmek istiyorum" başlığına ise sayfalar dolusu katılım var. (Hakan Bey, kişisel olarak ele almasın ) Toprağın altında uyuyanlar, toprağın üstünde cıvıldayanlardan daha kıymetli olmasın. Okul bahçeleri bu kadar betonken, mezarlıkların yemyeşil olmasını herhangi birşeyle açıklayamıyorum. Bir üyemizin, " Yazdıklarınızdan etkilendim. Yakınımdaki bir İlköğretim Okuluna gittim. O okulun Seleste'sini buldum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|