View Single Post
Eski 22-03-2009, 06:24   #20
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Seleste'nin bahçesinde sohpet

Sayın seleste,Günün aydın dileklerimle,bahçenizin dışındaki faaliyetlerinizin devamı olan çalışmalarımıza aynen katıldığımı belirtmek isterim bunlar çok güzel şeyler bende sizin gibi düşünerek sitemizin ortak alanlarına komşularımın bahçelerinde ağaç dikmeyi çiçeklerine bakım yapmayı toplumsallık heyacını içinde, hatta ben bunu babamın hatırasına bir saygı olarak südürüyorum.

Rahmetli babamda doğa tutkunu ağaçsever bir insan olarak yaşadı,buradaki evimizin bahçesinde ağaçlandıma yapma, aşı uygulama faaliyetlerinde bulunurken ben yanından ayrılmazdım her halde ağaç ve yeşil sevgisini ondan aldımki bende bu işlerde bulunurken büyük haz duyuyorum.

Geliboludaki bahçemde yetiştirdiğim sebze ve meyvelerimin komşularımla paylaşımlarımdan
büyük haz duyuyorum insanın kendi elleriyle yetiştirerek ortaya koyduğu bu ürünlerin birileriyle paylaşılarak takdir görmesinin insanın içine sağladığı huzur anlatılamaz.

Güler hanımın bir sözüyle bizler burada bir aile gibiyiz, madem birikimlerimizi bu forumlarda paylaşıyoruz bu paylaşımadan doğan hazzın tekrar yaşanması umudu ile sizlere geliboludaki
komşularımızla yaşadığımız komşuluklardan bahsetmek isterim.

Eşimle ben komşu toplantılarımızı geleneksel çizgilere paralel olarak klasikleşmiş çay toplantılarını dahada anlamlandıracak bazı ilaveler yaparak, bahçemizde yetiştirdiğimiz mısırların haşlamaları, zamanına göre bahçemizde yetişen meyveli toplatılarıda yaparak daha coşkulu paylaşımlarla komşuluklarımız ileri düzeylerde yaşanması insanın yaşama olan heyacanını artırarak daha mutlu olmasını sağlıyor.

Sayın seleste okul dönemlerinde bulunamasam da oralarda, çiçek veya ağaç sevgisinin ortaya konması bakımından toplumun bireylerine hatta gençlere bu tür yaklaşımlarda bulunmayı bir vesile sayarak gençlerimize iyi şeyler kazandırmak kötü şeylerden sakındırmak bizim gibi yetişkinlerin asli görevlerinden olmalı derim,büyük şehirlerde yaşamanın gençlerde çok kötü alışkanlıklar içinde olmaları beni etkiliyor,sigara içmeyen biri olarak onlarda bu alışkanlıkların değiştirilmesi ve iyi alışkanlıklar edindirilmesi bizlere çok işlerin düştüğünün götergesi olarak ifade edebilirim.

Sayın seleste bahçe yaşantımızda oluşturduğumuz birikimlerimizi etrafımızla paylaşma konusunda sizleride katarak açıklamaya çalıştım tekrer bahçe konulu sohpetlerde bulunmak dileğiyle sağlık esenlik mutluluklar sizinle olsun Saygılar.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön