![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
|
Katmerli Haseki Küpeleri bu yıl ilk defa rüya gibi açtı. ![]() ![]() Bahçemdeki lavantalardan biri. Bu görünüşe aldanmayın, elinizi sürmedikçe harika bir koku gelmiyor. ![]() Bu bitkiye ise burada kolonya çiçeği deniyor. Bu forumda adını öğrendim, Melissa ya da oğulotu. Öğrendiğime göre yapraklarından yapılan çay uykusuzluğa iyi geliyor. Elinizi sürdüğünüzde limon kolonyası gibi kokuyor. ![]() Balkona askılıklı saksılardan aldım ve çilek diktim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
|
Sukkulent ve kaktüsleri de seviyorum. Bu saksı, oğlumun karate darbelerine mi maruz kalmadı, komşumun 20 kedisininden herhangi birine yataklık mı etmedi. Zavallı saksı belki 5 defa baştan yerleştirildi. Çilekleri dikince onu da bu balkona taşıdım. Çok sıkışık durumdalar. Ayırıp tek tek ya da ikişerli gruplayacağım. Graptopetalum pentandrum üzerinde lekeler var. Kediler yüzünden diye düşünüyorum, belki mantardır. ![]() ![]() Dönelim bahçeye. Birkaç sorunlu bitki var. Manolyamın yaprakları böyle kavruluyor, yerini sevmedi. Güney yönüne dikmişim, güneşten değil gölgeden hoşlandığını bu forumdan öğrendim. ![]() Çok yoğun bir yaprak biti saldırısıyla karşı karşıyayız. Geçen hafta arap sabunlu karışımla tüm güllerimi ilaçladım. Yinelemem gerekecek ama bu hafta hava hem rüzgarlı hem de yağmurlu. Hava durgun olursa yarın yeniden. Bitler bitişik olduğumuz diğer bahçelerden birbirine taşındıkça taşınıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
|
![]() Burası da sitenin ortak alanı. Benim bahçe duvarımın hizasında meyve ağaçları var. Kalanına zeytin ve ibreli türler dikili. Şansımızdan, evi bu alana bakan komşuların tümü bahçeden topraktan hoşlanıyor. Yabani otlar sürmekle yolmakla bitecek gibi değil. 3 haftadır pazar günleri birkaç kişi bu alanda ot yoluyoruz. Bu alanla ilgili fikrinizi almak isterim. Karşıdaki komşularıma daha güzel bir manzara sağlamak için ne yapabilirim ? Bahçe duvarı önünde meyve ağaçlarım var. Dikeceğim bitkiler, meyve ağaçları ile duvar arasında kalacak. Sarmaşık türleri tercih edersek, sarılabilmesi için bahçe duvarıma parmaklık yaptırmam gerekecek : Bahçe kafes gibi oluyor pek istemiyorum bu yüzden, üstelik parmaklıkların arasından meyve ağaçlarını sulamam zorlaşacak. Başka türlü bir çözümle sarmaşık sardırabilir miyim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Tutuklayıp salvia'yı /attılar dipkapalıya /İkindiyin saat beşte ![]() ![]() Bu forumdan öğrendiğime göre, bu bitki adaçayı (salvia ) Ben çiçek olmasını umarak tohumdan yetiştimiştim, olsun. İlgli başlıkta , Tigerx 'in yazdığına göre tıbbi türü olan Salvia Officinalis'in yetiştirilmesi yasaklanmış. Benim adaçayımın haberi yok henüz ; keyfine bakar mısınız ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
ortak alan
Merhaba Gösterdiğiniz alanın ortasına bahçenin kösesine simetrik gelecek şekilde ortada kalacak bir basit pergola yerleştirin. Koçtaşta 200 lira ama 2 tane alırsanız yanyana çok sık olur . Pergolaların ayaklarına clematis,hanımeli,sarmasık gül dolandırın ,pergolanın ortasından taşlı bir yürüme yolu,ya da betonu yapın,sonra duvar kenarlarına uygun mesafede çimi bitirin ağaç altlarını da boş bırakarak ve de beton diplerini (bu boşluğu mümkünse yılan kayışı gibi şekil verin.Benim bahçemdeki gibi.. Bu s boşlukları elinizden geldiğince renklendirin. Örneğin gazanya ,allisyum Kolay gelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Çicekleriniz çok güzel .Bende bekliyorum Haseki küplerim açsın diye hepsi tomucukta. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
Seleste Hasekiler şahaneler. Bugün görünce "Adaçayı"ndan aldım ben de. Saksılara biberiye, nane, kekik, adaçayı, melisa gibi şifalı bitkiler ekip-dikerek özellikle bir parça kaynar suya atıp 5 dk. demleyip içebileceğimiz şifalı bitkiler köşesi oluşturmak istiyorum. Adaçayını alırken "bir parça yapraklarından koparıp çayını yapıp içebilir miyiz?" diye özellikle sordum, "Tabii ki çok güzel olur" dediler. Aynı isimde değşik türler vardır belki diye korktum doğrusu, çayı içip hastaneye koşmayalım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon, Taze nane limonataya da ne güzel yakışır. Bizim buralarda " Nane kokusu, anne kokusu " derler. Gelgelelim, ben o fotoğraftaki bitkimin adaçayı olduğunda hâlâ emin değilim ve ne içtim ne de kimseye yaprağını verdim. Kokusu hiç yok, adaçayına benzemiyor, üstelik en az 1 metre boyu var ! Hastanelik olmak da var, doğru diyorsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jineop, Evimizin ön cephesi, tarif ettiklerinize benzer kocaman bir yeşil alana bakıyor. Yüzme havuzu olarak düşünülüp yeşil alana dönüştürülmüş. Bahsettiğim alan planda yeşil alan olarak görünüyormuş, boş kalmış. Komşularım da biz taşınmadan önce bu alanı ağaçlandırmışlar. Ben bahçe duvarımı sarmaşık güllerle filan mı kaplasam da karşıdan güzel görünse diye düşünüyorum. ( Benim karşıma gelen duvara bir kartopu bir leylak sıra ile dikilmiş, ben de onlara bir jest yapayım diyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
Hayır Limon, hiç koku yok. Bu bitki burada dağlarda bolca yetişir. Adı şalva ya da şalba'dır. Adaçayına gerçekten benzer, kokuludur. Benim bahçemdeki gibi gürbüz değildir ( boyu 1 metre var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl yasemin kışı geçiremezse diye yanına ihtiyaten diktiğim ve adını bilmediğim bir sarmaşık, meğer erik çiçeği görünümünde ve büyüklüğünde beyaz yoğun çiçekler açan harika bir sarmaşıkmış. Satıcı da adını bilmiyordu, kışa dayanıklı ve kokulu olduğunu söylediği için almıştım. - Burdur salı pazarında, akdolandı mı buldum acaba ? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şalbayı biliyorum ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gilan, Seydiköy Dinlenme Tesisleri'nden mi alıyorsunuz şalbaları ? Izgaraları da nefistir, tavsiye ederim. Bahçemde açan sarmaşık şu.Biraz önce forumda sordum, cevabı burada da yazacağım. Yasemin sevdama derman olacak gibi görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaç Dostu
|
Bahar olsun da seyredin 7 Nasıl süsler çayırları / Zümrüt gibi bayırları Yüze gülen o nazenin / Altın gözlü papatyalar / Gelin yüzlü papatyalar ![]() İşte gürbüz papatyalarım. Çapı ve boyu 1 m den fazla. ![]() Vazoda uzun süre dayanıyor. ![]() Bir karış boyuna bakmadan açan yer açalyası. ![]() Sebze bahçeme neler diktim ? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Sn. Seleste , filbahri 3 metre kadar uzayabilen bir çalı türü.Çevrem de iki bahçe de görmüştüm fakat ismini bilmiyordum.Ağaç formu verilince de çok güzel duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biz genelde semt pazarlarına uğrayıp alıyoruz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
çok güzel
Sn Seleste bahçeniz çok güzel cidden ellerinze emeğinize sağlık baktıkça içimiz açılıyor valla.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Bahçelere bayram gezilerim.
Sayın seleste dini bayramların geleneklerimizde, bir anlamıda toplum içinde birlik ve beraberliğin sağlanmasıyla huzur ve mutlulukların paylaşılmasına imkan sağlamasıdır. Bizler yaşamımızın içeriğine bağlı farklı görüşlerden dolayı polemikler içine düşerek kişisel zaaflarımız yüzünden paylaşımlarımız inkitaya uğramaktadır. Mademki bizlerde ağaçlar net çatısı altında bulunarak paylaşımlarla bilgi sürecine katılıyorsak kesıntiler yaşamadan bu sürecin işlemesiyle dini bayramınızı kutlar sevdiklerinizle beraber sağlık ve esenlikler bahçenizden eksilmesin, sevgiyle kalın saygılar sunarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
|
2010 yılı baharı
Herkese merhaba. Bu yıl işlerimin yoğunluğu nedeniyle foruma çok bakamadım ama bahçemde değişiklikler var. Bahçedeki en sevdiğim köşe olan pergola güllerle donandı. ![]() Bahçe girişindeki bu sarmaşık gülü sürekli buduyordum. Kapıya gül değil yasemin sardırmaya karar vermiştim. Sonradan sitenin ortak alanının bahçe duvarına doğru yönlendirdim. Öyle güzel açtı ki... ![]() Beni güllerden vazgeçiren gelişme komşumdan aldığım bu yaseminin kışı sorunsuz geçirip boyuna bakmadan çiçeklenmesiydi. ![]() Pervane çiçekli olan türünden pergolanın ayağına da diktim yerini sevdi ve tomurcukta. Geçen yıl bu boyda yaseminler 20-30 tl arası idi. Bu yıl 1 metre kadar boylanmış bu yaseminleri 10'ar tl ye aldım. ![]() Bu yıl yaptığım başka bir uygulama mutfak balkonunun ayaklarındaki sarı yasemin ve haımelinin hemen dibine birer yasemin dikmek oldu. Birbiriyle uyumlu olurlar umarım. O zaman sarı yasemin bitince beyaz açmaya başlayacak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
|
Hanımeline sardırdığım yasemin. Bu hanımeli nedense tepeden kuruyor. ![]() Pergolanın ayaklarında ortancalar var. Biri deneme amaçlı geçen yıl bahçede bırakıldı. Kışı atlattı ama henüz açamadı. Bu çiçekleri görüneni de yeni diktim. Fiyatı bahar başında 30 tl iken geçen hafta 15 tl oldu ![]() ![]() Bahçemdeki maviler. Mavi haseki küpesini tohumdan yetiştirmiştim. Keşke daha uzun çiçekli kalsalar. Şu an hepsi tohuma dönmüş durumda. ![]() Unutma beni çiçeği, tohumları da yanında. Bu yıl daha uzun süre çiçekli kaldı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili Seleste bahçendeki yenilikler çok güzel olmuş özellikle güller ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Ohh mis,mis Teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
|
Girişteki lavantayı derin budadım çünkü çime doğru eğilen kısmından ötürü çim sarardı. O kısımda ve pergolaya doğru olan yürüyüş yolunda benzer nedenlerle çimde yamama yaptım. Henüz tam çıkmadı. Biraz da geç kaldım zaten- yağmur göz açtırmadı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaç Dostu
|
Bir boşluğu doldurmak üzere taflan zannederek aldığım ve üç tane yanyana diktiğim btikinin adı photos birşey. Şimdi gene unuttum ! Bir tane de okula götürmüştüm, onu tek dikmiştim. Meğer yasemin gibi çiçek açan ve kokan (!) hatta belki kısmet ağacına benzeyen bir ağaççıkmış. ![]() Yer açelyaları bu yıl da yerlerini aldılar. Limon duymasın ama gene fidelerini 50 kr tan aldım. Bahçenin başka yerlerinde de var. Açelyaların önünde her ne kadar görünmüyorsa da melissa var. Bunu ön bahçe güneş aldığı için yere diktim. Başka iki tane de saksıda var ama daha çiçek açtığını ve koktuğunu hiç görmedim. ![]() ![]() Birsürü de zıpçıktı var. Açtıkları zaman şahane görünüyorlar, lavantayı zaten biraz da onlar yüzünden budadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Seleste, bahçenizin yeni düzenlemeleri çok güzel olmuş. güle güle keyfini sürün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|