agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)
-   -   Kaktüs Kardeşliği (fazla kaktüslerimizi paylaşalım) (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/5219.htm)

COYOTE 18-08-2007 19:38

Sn ataser kargo bugün ulaştı. Aslında dün gelmişler ama arkadaş kağıt bırakmamış falan neyse bugün tekrar getirdiler. Üzülerek söylüyorum biberler sizlere ömür:( onların neminden poşetteki bibercikler de nasibini alarak sizlere ömür. (malum burası çok rutubetli küflenmişler)Sadece ufak kırmızı biberleri,bazı tohumları ve kaktüsü kurtarabildim. Kalanchoe yoğun bakımda:confused: Olsun kalan sağlar bizimdir, çok çok teşekkür ediyorum.:D

ataser 18-08-2007 22:59

Siz hiç üzülmeyin, hepsini telafi ederiz:cool:
Sağlam kalanları siz bana yazın özelden, eksik kalan biberlerin tohumlarını kurutup yollarım size:rolleyes:
Kaktüslerden tutmayan olursa onları da telafi ederim, çan biberinden de tohum ayarlamaya çalışırım sanırım bu aralar biberler pazarda gene boy gösterirler.

çözemedik şu kargo işini ama bakalım hayırlısı::o

COYOTE 18-08-2007 23:04

:DÇok teşekkür ederim. Durumlarından haberdar ederim.
Sormayın açtım kapıyı bugün ne göreyim kargocu arkadaş sıkıştırmıştı paketi koltuğunun altına :( ne bilsin tabi. Neyse eldekileri adam etmeye çalışayım. Ama kaktüs gayet iyi sevindirici.:D

M.Sema 19-08-2007 12:01

Nihayet

2 Eklenti(ler)
Selamlar kaktüslerimin fotoğraflarını nihayet gönderebiliyorum

M.Sema 19-08-2007 12:04

son 2

2 Eklenti(ler)
İşte geliyorlar

selenn 19-08-2007 12:15

Çok güzeller,ikinci karedeki bitkiden eskiden annemde vardı. Çok uzun zamandır arıyorum ama bulamadım. Nereden temin ettiğinizi öğrenebilir miyim?

ataser 19-08-2007 17:40

Evet ya çok hoş bir sepet olmuş tebrikler:)
Gözyaşı çiçeği derlerdi o bitkiyede eskiler hani ağlıyor gibi ya:)
bu arada sayın M.sema bu güzellerden çelik isteme şansımız var mı acaba:)????

ataser 19-08-2007 17:46

1 Eklenti(ler)
Hani der iseniz eğer ****** hangilerinden istersiniz diye bunlardan isterim diyecektim:)

melnils 19-08-2007 20:16

Selamlar
Sevgili M.Sema senin de kaktüslerin çok güzeller. Kaktüslerini nerden aldığını öğrenebilir miyim?

melnils 19-08-2007 20:16

Sayenizde birçok kaktüs türü gördüm :D . Ne büyük bir alemmiş bu kaktüsler alemi :)

ephesos 19-08-2007 21:16

Istanbula gittiğimde bauhause dan çeşit yapacağın 5 ile 7 ytl arası çeşir çeşit kaktüs vardı almadım pişmanım , gittiğimde enaz 10 tane alacağım çok pişmanım çok ya çoguda tomurcuklu çiçek açmaya hazır ve hepsininde yavrusu vardı bölünmeye hazır , neyse bekle beni İs taan bul ....:p

ataser 20-08-2007 08:42

Ephesos, migroslarda da vardı kaktüs bende geçen hafta oraya baktım ama tüm saksı bitkisi grubunu hatta saksıları bile kaldırmışlar. Aynı durum carefourlarda da yaşanıyormuş, sanırım işletmeler canlı bitki işinden sıkıldılar. Hem bakımı zor geliyor hemde dayanmıyor sanırım soğuk ve karanlık ortamlarında. Umarım bauhuse da bu anlayışa uymaz. Benim umudum koçtaş, o ısrarla devam ediyor canlı bitki satışına.

darla 20-08-2007 09:27

Satın Ataser ve Sayın Sonreis66 aloeveralarınız bugün yola çıkıyor.
Sevgiler.

M.Sema 20-08-2007 10:30

Selenn teşekkür ederim.Ankara'da ufak bir çiçekçim var ordan aldım

M.Sema 20-08-2007 10:36

Sevgili Mernis dediğim gibi Ankara'da ufak bir çiçekçim var ordan alıyorum.Ancak İstanbul'da sizin seçenekleriniz daha fazla.Hem benim Babannem ve halamın çiçeklerinden gördüğüm kadarıyla İstanbul iklimi sebebiyle çiçek yetiştirmeye daha müsait.

M.Sema 20-08-2007 10:38

Ataser tabiikii gönderirim.Biraz toparlasınlar.Adresini de bana göndermeyi unutma.

İlkin 20-08-2007 13:08

1 Eklenti(ler)
Kagan Bey Merhaba;

Sizin yakışıklı Kalanchoe'nin resmini yolluyorum. Benim iş yerindeki teşhir ettiğim bir vitrayın arkasında duruyor. Baya da ışık alıyor orası.

Kalanchoe biraz biraz kendine geldi bugün. Sabah biraz da su verdim toprağının kuru olduğunu gördüm çünkü :rolleyes: Gayet sağlıklı mutlu görünüyor sanırım ama biraz daha canlanmaya ihtiyacı var. Resmini yolluyorum, bakalım siz ne diyeceksiniz.

Bu arada küçük Gymnocalycium baldianum da büyüyor biliyor musunuz? Ortasından yeni minicik dikenlerle birlikle yumrular çıkartmış, çok şaşırdım doğrusu.

Teşekkürler tekrar. ;)

darla 20-08-2007 14:42

Sayın Ataser ve Sonreis66 aloeveranız yarın elinizde...

selenn 20-08-2007 19:20

Kağan Bey kalanchoe'dan çelik almak için uygun zaman konusunda da bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

akinal33 20-08-2007 21:37

Arkadaşlar ben intenetten tohum aldım ama bana çok fazla gelecek kadar almışım paketin içinde 200 tane tohum var paket içinde cintia, lepismium, mila ve geohintanio türünde kaktüs tohumları var tohumlarımın 200 tanesini 25 ytl aldım tohum isteyen olursa bölüşebilirim .
http://img378.imageshack.us/img378/1209/cintiayl0.png
cintia
http://img214.imageshack.us/img214/3...intaniodu7.png
geohintanio
http://img380.imageshack.us/img380/6...pismiumfp0.png
lepismium
http://img378.imageshack.us/img378/940/milaor8.png
mila

ataser 21-08-2007 00:45

Bu arada Darla, çok sağol. Sanırım yarın bende olur da moralim düzelir biraz.:D :D

Bu arada akınal33, tohumları nereden aldın? GG den ise biraz sıkıntılı çimleniyor haberin olsun. Yani 200 tohumdan çok yüksek oranda başarı bekleme, tecrübeyle sabittir. Ve eğer hala ekmediysen yarın ben bendekileri nasıl ektiğimi resimli olarak göstereyim, hem de sana moral olsun hemde çimlenenlerim görücüye çıksın:)

selenn 21-08-2007 11:17

Kağan Bey çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgiler için.

selenn 21-08-2007 11:20

Sevgili Ataser,

Fotoğrafları ve tecrübelerinizi merakla bekliyorum. Çimlendirme konusunda benim de tereddütlerim vardı.

İlkin 21-08-2007 13:34

Kagan Bey Merhaba, anlattıklarınız için teşekkür ederim. Özellikle çelik almak konusunda anlattıklarınız çok faydalı.

Kalanchoe için söylediklerinizi dikkate alacağım. Ben çiçeklerimde gübre olarak çok fazla birşey kullanmıyorum. Kaktüs gübresi diye satılan bir sıvı aldım 1 litreye 1 kapak konuyor arada çok ender veriyorum ondan. Topraklarında kaliteli su tutmayan topraklardan kullanıyorum. Öyle kum falan da hiç karıştırmadım. Sulamayı da çok yapmıyorum. Yazın toprak kurudukça su veriyorum. Kışın hiç su yok tabii. Şu zamana kadar hiçbir kaktüsümü kaybetmedim. Sukulentlerimden de ölen olmadı. Sadece Pleiospilos Neliiler hakkın rahmetine kavuştu. Sulasam da öldü sulamasam da :( Sanırım Adana havası yaramadı onlara. Bir daha onlardan almayacağım zaten.

Bunun haricinde hepsi ile mutlu mesut yaşıyorum. ;)

ataser 21-08-2007 14:06

Selamlar,
bende tohumdan üretime fazlasıyla meraklı olduğum için farklı yerlerden tohum temin etmeye gayret ediyorum. Bu sıralar bir miktar ebayden tohum aldım. Neredeyse tamamının prosedür kağıdında formül olarak verdikleri tarif aynı idi. Ziplock poşetlerde yani hani şu bizim ağızları fermuarlı gibi olan küçük genelde tohum sakladığımız poşetlerin büyüklerine kumlu toprak (aslında süzekli toprak diyor) koyarak ağızlarını kapatıp fısfıs ile sulamasını yaparak günde 1 kez havalandırmak kaydı ile sadece toprak kuruduğunda sulama ile güneşli ve sıcaklığın 28 derece olduğu bir ortamda saklanması gerektiğini söylüyorlar.

Ben daha kolay ve kendimce daha pratik olan bir yılı deniyorum ve şimdilik sanki başardım gibi duruyor.
Ben bu peynir saklama ve satma için kullanılan şeffaf kaplardan aldım.10 kadar tohum için 250gr, daha fazlası içinde 500gr ve 1000grlıkları tercih ettim. İçine süzekli toprak koydum ve tohumları cımbızla tek tek toprağın içine doğru biraz ittim. Fısfısla ıslatıp kapaklarını kapattım ve güneş alan balkona dizdim. Oldukça sıcak oluyor bu sayede güneş de alıyor ve aynı zamanda kapaklı olduğu için nemi de kaybolmuyor. Hergünde çok az olmak şartı ile fısfıslayarak ve geceleri kapaklarını bir süre açarak havalandırıyorum.

Bunların sonucunda ne elde ettim der iseniz. 2 hafta önce gelen karışık tohum paketlerimden bir tane hızlı çıkış yapanı ayırdım bile saksıya:), starfish flower olarak adlandırılan ve daha önce yine bu başlıkta resmini koyduğum kaktüs tohumları çimlendi.

Burada dikkat edilmesi gereken husus çimlenmiş olan tohumların aaa çıktı bunlar diyerek hemen ayrılmaması çünkü o kadar nazikler ki hemen kuruyor ya da sararıyorlar.
Akşama da resimlerini çekip koyacağım minyatür seralarımın, ama dediğim gibi çok kolay bir iş değil ve bazı tohumların 2 aydan önce çimlenmesinin imkansız olduğu söyleniyor, ki bu da hergün onlarla ilgilenme gerektirdiği için herkese uygun olmayabilir.

Ama ne olursa olsun çok zevkli ve ufacık kaktüsleri görünce bir o kadar da mutluluk verici birşey.

İlkin 21-08-2007 14:26

Sayın ataser sizin adınıza çok sevindim. Yeni yavrucuklar çıkıyor demek. Dediğiniz doğru ama yavrular çıkar çıkmaz onları ayırmamak gerekiyor. Çünkü çok narinler. Birbirlerinden güç alarak büyüyorlar ve kökleri de daha minicik olduğu için azıcık tutundukları yerden ayırıp başka bir yere konurlarsa oraya güçleri yetmez onların ;)

Bu arada azönce yazdıklarımda kum ve toprakla ilgili yanlış anlama olmasın. Kum tabii ki çok önemli bir unsur. Suyun toprakta birikmemesi ve kaktüs **** sukulentin saksıda tutunması için çok önemli.

Ama herkesin bir bakım türü var işte yavrucuklarına. Ben kum koymadım çünkü kum bulamadım :) Nehir kenarından bu işi bir ara yapmam gerekiyor sanırım ama kaktüslerimde **** sukulentlerimde bir sorun yaşamadığım için bu arayışa pek girmem gerekmedi sanırım yoksa şimdiyen kadar çoktan yolları arşınlamış, kumu tedarik etmiştim bir şekilde. Su olayını da elim ayarlı sanırım onları çürütmeyecek kadar veriyorum. Hatta yıllardır baktığım bir kaktüsüm var dibinde delik olmayan bir saksıya diktim, onda bile sorun yok anlayacağınız ;)

Selamlar, kaktüs ve sukulentlerinizle bol muhabbetler arkadaşlar.

Filiz 22-08-2007 10:52

Ataser, darla size gönderdiğim Euphorbia Milii nasıl oldu? Bendeki can çekişiyor gibi.. Halbuki bir dediğini iki etmiyorum :(

darla 22-08-2007 11:04

Sayın Filiz akşam baktım hiç bir gelişme göremedim toprağı kurudukça suluyorum.Ama gidişatı hakkında kesin bir şey de söyleyemiyorum.İlerleyen günlerde görürüz umarım...

selenn 22-08-2007 11:34

Sevgili Ataser,
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Bende de mammillaria'ya ait tohumlar var. Anlatmış olduğunuz gibi deniyeceğim. Umarım başarılı olurum.

Sevgiler.

akinal33 22-08-2007 15:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ataser (Mesaj 144511)
Bu arada Darla, çok sağol. Sanırım yarın bende olur da moralim düzelir biraz.:D :D

Bu arada akınal33, tohumları nereden aldın? GG den ise biraz sıkıntılı çimleniyor haberin olsun. Yani 200 tohumdan çok yüksek oranda başarı bekleme, tecrübeyle sabittir. Ve eğer hala ekmediysen yarın ben bendekileri nasıl ektiğimi resimli olarak göstereyim, hem de sana moral olsun hemde çimlenenlerim görücüye çıksın:)

valla aslında iyi olur ben de bi gece suda bekletmeyi düşünüyordum bi de türler nasıl sence güzel mi

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025