![]() |
Herkese selamlar,
Kusura bakmayın biraz yoğunluktan bakamdım nete 2-3 gündür. Bu arada filiz bendekinde ne yaprak var nede bir gelişme ama kurumadı da sessiz sakin duruyor, Darla yeni aloe veram da yerini aldı koleksiyonda çok teşekküR ederim. Akinal33 yarın resimlerini koyacağım benim seraların, sanırım sendekiler farklı farklı türlere ait tohumlar, o yüzden senin işin daha zor ama anlattıklarımdan sanırım sende kendine en uygun yolu çıkartırsın. Yarın görüşmek üzere:) Sağlıcakla kalın. |
4 Eklenti(ler)
Bunlar da benim seralar:)
Hepsi bildiğiniz peynir kabı, ama içlerinde 1*1 oranında kumlu çiçek toprağı harcı var, tohumları çok ufak oldukları için bu harcın üzerine yerleştirerek hafifçe üstlerini kumla örttüm. Kaplarda delik olmadığı için çok az bir şekilde fısfısla nemlendiriyorum ve günün 4 5 saati güneş alan yerde kapalı şekilde tutuyorum. Bu sayede toprak sıcaklığı ve nem oranı yüksek oluyor. Zaten ciddi anlamda sıcak toprak gerekiyor. Günde 1 kez de kapakları açıp havalandırmaya ve bu şekilde tohumları mantara ve küfe karşı korumaya çalışıyorum. bu kağlar aynı zamanda kaktüsler çimlendikten sonrada ortamı korumak adına uzun süre kullanılacaklar. Resimler günlük havalandırma sırasında çekildi son resim ise normalde bekledikleri yerdeki durumları. |
3 Eklenti(ler)
Bunlarda çimlenenler Son Resim Deki Büyüyünce Olacaklari Durum:)
|
Arkadaslar ben bugün konakta çok güzel bi kaktüs bahçesi gördüm hatta bi meyvesini aldım içinden bi sürü tohum çıktı va daha bi sürü kaktüs meyvesi yere düşmüş alıcınısı bekli,yordu çok güzel bi meyvesi vardı kıpkırmızı köşegenli fotograf makinem olmadığı için çekemedim ama çok değişik kaktüs çeşitleri vardı şimdi ben bunlardan nasıl çelik alsamda bunları çoğaltsam diye düşünüyorum çelik almamda bana yardımcı olacak kimse varmı .
|
En hoşuna giden filizi kesip alacaksın ama keskin bir bıçakla olması tercih sebebi. Daha sonra bir gün sıcak ama gölge bir yerde bekleteceksin ki kesilen yer kurusun daha sonra bol kumlu harca ekeceksin, nerden biliyorum dersen eğer dostum üstadların tarifleri o yönde.
Ama sanırım o bahçe belediye ye ait ve çelik alman hoş karşılanmayabilir:( |
Olabilir izin alabilirsem dediğiniz gibi yapacam ama elimde baya tohum oldu ve ****** tohumları ayırırken elime batan dikenler hala acıtıyor dikenleri bulamıyorumda ip incecik ler isteyene tohum yollayabilirim
|
AKINAL33, hangi cins acaba kaktüs ben tohum isteyebilirim ama hangi tür olduğunu çözebilirsek daha hoş olur:)
|
Elma kaktüsü diye bi şey diyorlar resmini koydum aşagıda.
http://img469.imageshack.us/img469/2...kaktusuzi9.png |
Bu türde yenen kaktüsler grubundan sanırım, hint incirine çok benziyor.
Akınal33 bu arada barrel cactuslerımde çimlendi. Bence benim taktik tutyor tohum ekmede benim metodu denemek de fayda var:) |
Bende de sukkulentler var...
Paylaşabilirim. |
Sayın esen resimlerini koyabilirseniz eğer olmayanlardan istemeye başlayalım:)
|
Sayın akınal33 ve sayın esen elinizde olan fazla tohum ve bitkiden yararlanmak isterim.
Bende elimde olanlardan yollarım. Teşekkürler... |
1 Eklenti(ler)
ilki bu, devamı geliyor, fotoğraflarımın boyutlarını küçültüyorum
|
1 Eklenti(ler)
ikincisi de bu.
|
1 Eklenti(ler)
ve de üçüncüsü
|
1 Eklenti(ler)
dördüncüsü..
bunlardan çelik verebilirim, maksimum iki kişiye (şimdilik tabii) büyüdüklerinde daha da çok dağıtabilirim. |
1 Eklenti(ler)
bunu unutmuşum, en çok sevdiğim de bu ve hızlı büyüyor.
|
Sayın esen öm den adresimi yazdım sanırım2. talilide ben oldum:)
Bu arada elimdeki payaşılabilecek olanların resimlerini ekleyeceğim. 3 4 çeşit daha var elimde paylaşıma uygun görüşmek üzere:) |
Sayın Esen,hepsi çok güzel.Sonuncu resimdekinden bende de vardı fakat kuruttum.Pembe çiçek açan acaba sukulent mi?
|
SONREİS paketini hazırladım dostum geçikme için özür dilerim, sanırım pzt elinde olur. elime geçen bir tür daha oldu onu bekledim valla:cool:
|
Alıntı:
Sayın Kasapoğlu, pembe çiçek açan semizotu. Bir fidanlıkta bulmuştum İzmir'de. Ama aşılamışlar, çiçek açıyor işte. yaprakları etli diye sukkulente benzettim ama olmayabilir de. |
arkadaslar tohum yollayacağım arkadaşlar bi kaç gün bekleyebilirse sevinirim biliyorum gecikti ama sınavlarım vardı toplamaya gidemedim bide bi arkadas için celik alacaktım onun için de gidecem biraz gecikecek ama hepinize tohum yollayabilecek kadar gönderebiliceğim
|
AKINAL33 biz bekleriz sen bak keyfine, bu arada eğer imkan bulabilirsen sanırım balçovada Ünal Çiçekçiliğin yeri varmış, birde orayı ziyaret et bence şu anda Türkiye'deki en büyük kaktüs koleksiyonu orada diyorlar. Ben gelsem ilk işim oaya gitmek olacak ama :) hayırlısı.
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili Ataser, yakında atacaklar seni evden, dikkatli ol.
Herhalde bir odayı bunlara ayıracaksın artık. Ben de bunları köklendirebilecek miyim bakalım. Alt resimde ortada olan çürüdü. En çok onu sevmiştim. |
Nevsune valla sorma evde ufak çapta bir kriz olmuyor değil ama alan almış satan başından savmış durumu var:)
bu arada o renklileri yaşatabildin mi? Sanırım onlar fotosentez yapamadıkları için (renklerinden dolayı) sorun yaşıyorlarmış. |
Renkli olanlar klorofil ihtiva etmezler , tek başlarına fotosentez yapamazlar doğadada başka bitkilererin üzerinde yaşarlar , uygun kaktüsünüz varsa aşılayın onları tekbaşlarına çürüyecektirler.
Bu arada renkli olanlardan elinizde fazla varsa çok isterim , turuncudan bulamıyorumda:D . (tabi ücreti mükabilinde) |
Hiç bilmiyordum böyle özellikleri olduğunu. Ne kötü ki evde hiç kaktüsüm yok. Yeni başlıyorum kaktüs yetiştirmeye. Siz yazınca altlarına baktım, dikenler çıkartmaya çalışıyorlar, herhalde kök oluşumu değildir.
10 gün kadar dayanabilirlerse büyük kaktüs alıp aşı yapmaya çalışırım. Elimde yok ne yazıkki Ephesos. Tutturmayı becerebilirsem çoğalttıklarımı paylaşırım elbette. |
Sevgili nevsune,
Hani şu iki renkli aşılama kaktüsler var ya bence onlardan en kalın gövdeli olanlardan bir tane al, daha sonra o kalın gövdeyi makul boylrda keserek renklilerini üzerine aşıla, daha güçlü bir gövde buluncaya kadar hiç olmazsa yaşatabilirsin bu şekilde sanırım. Bu arada üstatlara bir sorum var. Renkli olan kaktüsleri nasıl üreteceğiz yani çelik desek zaten çok ufaklar çok anlamlı gelmiyor tohum desek yinede aşılanacak boya ulaştırmak için kendi kökünde yaşaması gerekiyor. Bunu cidden kafam pek almıyor. Sanki sonradan boyanıyormuş filan gibide bazı rivayetler duydum. İşin aslı nedir acaba? |
Sayın ataser , renkli olanlar zamanla üzerlerinde ayıracak kadar büyüyen yavrular oluştururlar bu yavrular alınıp başka kaktüslere aşılanılarak çoğaltılırlar.
|
Arkadaşlar nerelerdesiniz ya, kimseden ses çıkmıyor.
Hadi ama yok mu yeni kaktüs alan, bulan vede bana yollayacak olan:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025