![]() |
|
![]() |
#991 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, ben döndüm ![]() Beylikdüzü Bahause'ta çok güzel kaktüsler vardı minik ve orta boy ama ben sadece iki tane aldım ![]() Yalnız Annemlerin apartmanın bahçesinde bir kaktüs buldum ,adını herzaman ki gibi bilmiyorum ama kendime çelik alacak zamanı buldum.Hem de resmini çektim ki adını bulabilelim.. Kaktüsüm yavru verdiğinde sizlerle paylaşacağım.Pembe kısımlar kaktüsün meyvesi mi çiçeğimi bilemedim aslında..Onun için sizlere danışayım dedim. Bu arada bazı kaktüslerim çok kuruduğu için bozulmaya başladılar ve biraz su vermek zorunda kaldım.Yazın çiçek açmayacaklar anlamına mı geliyor su vermem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
BarbarosunAgasi aramıza hoşgeldin, bu kardeşlikte gelen herkese yer var ![]() yeter ki sen katılmak iste... Mum çiçeği sevdalıları oldukça çoktur burada haberin olsun ![]() Yani kardeşliğe girmek senin için çok da isabetli olmamış olabilir ![]() tekrar hoşgeldin.... Elindeki türlerden birer adeti rezerve edebilirmiyim bu arada.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Ağaç Dostu
|
Caretta o da kaynana dili denen cinsden, hint inciri dene meyvayı veren tür...Çiçeklenmesi konusunda endişelenme 30 cm kar altında kalmaya alışkın bir tür olduğu için kısa sürede sıcağa geldiyse hemen meyvelenmeye çalışmıştır. Çok ama çok arsız e emin ol seni hiç çiçeksiz bırakmaz.. Bu arada buralarda o çiçekleri yiyorlarmış...yapraklarını alınca ortada etli bir kısım çıkıyormuş ve onu yiyorlarmış, ben daha tatmadım ama seveni çok... Birde diğerlerinin tersine yerde yayılıyorlar, daha doğrusu bulundukları yerden aşağı doğru sarkıp gidiyorlar genelde kayalıkları filan örtüyor. Altta kalanları kararıp kuruyor üstten yayılmaya devam ediyorlar, tuhaf ama bir kadar da mücadeleci bir tür... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2007
|
Caretta ataser cevap vermiş ama benimde aynı tür oldukça gelişmiş bir kaynana dilim var.Bende çelik almıştım o türden henüz bir gelişme yok sağlam duruyor.Ama kendisi aynı resimdeki gibi hatta ondan biraz daha vahim şekilde boynunu büktü büzüştü umarım güneşi görünce düzelecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Ağaç Dostu
|
Ataser ve Menekşe Mehtap, Hint İnciri buralarda dev boyutta olunca küçük halini tanıyamadım demek ![]() Teşekkürler cevap için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Ağaç Dostu
|
İzzeterisen aramıza hoşgeldiniz ![]() Galiba havalar ısınmaya başladı kaktüs sevdalıları yavaş yavaş güneşe döndü yüzlerini ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
the engine saksıların rengi bir harika gerçekten çok güzel olmuşlar.Oldukçada sağlıklı görünüyorlar ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Üzerinde çiçeklerinide görürüz inşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Ağaç Dostu
|
Zaten çiçek bekliyorum resmen.Hesap yapıyorum balkona ne zaman çıkaracağım kaktüsleri diye.Hem meteorolojinin sitesine bakıyorum hem de eski doğa takvimlerini inceliyorum.Cemrelerin 19-20 şubat, 26-27 şubat ve 5-6 mart gibi sırasıyla havaya,suya ve toprağa düştüğü varsayılıyor biliyorsunuz.Yani havalar kademeli olarak ısınıyor.Gerçi sonra 11-17 Mart Kocakarı soğukları 21-22 Mart Mart dokuzu (Nevruz) soğukları varmış,Abrulun beşini (18 Nisan) saymıyorum. Bu hesaba göre Mart ortası (bulunduğum ilin şartlarına göre) gibi dışarı çıkartmak yerinde olacak hem biraz da soğuk alsınlar daha güzel açarlar belki o vakitten sonra zarar görmezler tahmin etmiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Ağaç Dostu
|
Ben mini seramda tüm kaktüslerimi bütün kış dışarıda tuttum, zayiyatım oldu ****** ama sanırım havalar ısınır ısınmaz birden çoşacak hepsi...İlk sulamayı yapacağımız zaman mümkünse yağmur suyu verilmesi gerektiğini unutmayın...Ya da etoburcuların yaptığı gibi akü suyu ile havaların ısındığını müjdeleyeceğiz onlara....ilk 15 gün gübrelemeye de sıcak bakılmıyor, daha sonra yeni şartlara alıştıklarında gübreye başlamayı tavsiye ediyor uzmanları... Bakalım bu kadar kış, bu kadar soğuk beklediğimiz karşılığı verecek mi kaktüslerimize ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Ağaç Dostu
|
Ben başka bir odaya alıp kaloriferi kapattım, 15 dereceydi ortalama bir kere su verdim bakalım ne olucak ![]() Videodaki litopsları görünce bundan sonra bir damla bile su veresim gelmiyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Ağaç Dostu
|
The engine, harika bir fotoğraf olmuş... Evet ya İklimsiz, dışarıda 40 cm kar var bizde, benim kaktüsler halen balkondaki serada ![]() Yaptık birşey ama bakalım göreceğiz sonucunu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aşağıda upload ettiğim bir pdf dosyası var (adobe acrobat reader ya da foxit reader vs. gibi programlarla açabilirsiniz) 80 li yıllarda Bilim-Teknik dergisinde yayınlanmış.Kaloriferli evler için farklı bir yöntemden bahsediliyor. http://s2.dosya.cc/kakt_s.pdf.html Düzenleyen Engin : 19-02-2008 saat 11:29 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Ağaç Dostu
|
Evet mümkün. Bauhausda satılan (silikonlular değil) ufak kaktüslerin tepeleri de şu anda tomurcuk dolu ... Hatta ben 3 tane aldım ,biri sarı biri pembe biri turuncu çiçek açtı ![]() (Tomurcuk renklerine bakarak almıştım.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Ağaç Dostu
|
Benim mammilariamda bir aydır çiçekte, ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Arkadaşlar Bauhaus'daki kaktüsler Taner bey'den geliyormuş biliyormusunuz. Üstelik hepside şimdiden tomurcukta! Darısı bizimkilerin başına ![]() Bu yıl Ankara çok soğuk, açarlar mı bilmem! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Ağaç Dostu
|
Küçük şehirde yaşamanın dezavantajı ne bauhaus var nede koçtaş, ama kayınvalidemlere gittikçe koçtaşa gidebiliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Siz nerede tutuyorsunuz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Ağaç Dostu
|
Günsu'cum üzülme, bahar geliyor paylaşımda başlar muhakkak ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim canım eksik olma ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Sn. Denizakvaryumu acaba Bauhaus'ta kakrüs toprağı gözünüze çartımı diye sormak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|