![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Esen, İstanbul'u görünce gönlüm size kaymış yanlış yazmışım tabii ki..Ekin 97 olacak, düzeltirim Belki de o güzel kaktüslerden sonra unutamamışımdır adınızı ;P |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
)) Caretta, önemli değil. Ben de işyerimin paket servisinde kaybolma ihtimaliyle telaşlandım. Bir de paketi alıp teşekkür etmemek de olmazdı.Benim herhalde bir süre yeni bir kaktüse ya da sukulente talip olma şansım yok. Evde nereden geçsek bir saksıya çarpıyoruz, eşim ve oğlum söylenip duruyor. Durum vahim yani... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Sayın caretta bende talibim tabii bana da vakit ayırırsanız. Teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar; Ben bu miniğime bir şeyler yapmalımıyım? Bir gün pencereden aşağı düşmüş ve o gün işyerine gelen arkadaşlar yerden alıp masama bırakmışlar, kökte ve diğer kısımlarında hiç bir şey yok şükür sadece toprağıyla birlikte saksısından çıkmış tekrar saksısına koymuşlar. Haftada bir sulama yapıyorum, sabah ve öğleden sonra güneş görüyor. Bu haliyle çiçek açarmı aceba? ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Bence hiçbirşey olmaz merak etmeyin, benim eşimin babası birgün benim kaktüslerden birisine yanlışlıkla çarptı baya bir yaralandı ama kaktüs kendisini hemen topladı. Sizinkinde hiçbirşey yok, yola devam. Kışın soğuk bir yerde kalsın 10 derece kadar ve sulama neredeyse hiç yapmayın. Kökler ıslanacak kadar sulama yapmak yasak. Çiçek istemiyorum diyorsanız kaktüsün uyumasını da istemiyorsanız. Ilık biryerde tutar arada da sulayabilirsiniz. Bir de kaktüsünüz çok güzelmiş, maşallah. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.İlkin Hanım, Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Ancak işyerim de soğuk bir yer bulamam için ancak yangın merdivenin olduğu yere bırakmam lazım ki, bu seferde sıfırın altına düştüğü bu günlerde şoka girer diye düşünüyorum. Bu arada güneş görmesi gerekiyormu? yoksa aydınlık bir yerde uyusa olurmu? Ayrıca, Teşekkür ederim. sizinkilerin yanında hiç kalıyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Bitkilerin güneş görmesi herzaman iyidir. Ben benimkilerin çoğunu balkona koydum. Burası Adana tabii don olmaz, eksilere düşmez. Su da vermiyorum sabah güneşini görüyorlar sadece ama soğuktalar. Sizinkinin ortamı sıcaksa ara ara biraz su verebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2007
|
Vildan en alttaki kaktüslerinin yanındaki yeşil çiçeğin adını ve bakımını yazarmısın?Bana Esen göndermişti.Işığı sever mi,ne sıklıkla sulanmalı? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili mehtap51, o kaktüsün adı Crassula pseudolycopodioides. Büyümüş halini de gönderiyorum. Bol ışık seviyor, 20 günde bir sulasan da olur. Az sulanınca daha sık sık çıkıyor yapraklar. Zaten su isterse boynunu büküyor, sen de anlarsın |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sanırım Esen in cevapladığı kaktüsü sormuştun. Bu kaktüs eskiden de vardı bende. Oldukça büyüdükten sonra kaybettim. Parçalayıp ektim ama küsmüştü, olmadı. Bunu yeni aldım. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-11-2007
|
merhaba
iyi günler ben çok kaktüs severim ya bu resimdeki türden ya bebek parmağı **** herhangi bir kaktüs tohumlarından yollayabilirmisiniz bunlardan banada verilemezsse kaktüs kakrdeşliği demem buna benim için farketmez ama hızlı büyüyüp çiçek açan bir kaktüs olsa çok güzel olur eğer bana verebilecekseniz verebileceklere özelden adresimi yollarım |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Esen bilgi verdiğin için teşekkür ederim.Şu anda bol ışıklı bir yerde ve toprak iyice kuruyunca su veriyordum.Artık boynunu büktükçe sularım.Yanlız sık sulamama rağmen çok sağlıklı görünüyor. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2007
|
eyup007 bahsettiğiniz kaktüsün ismi Astrophytum myriostigma ve bu resimdeki kaktüste bana ait.Taner beyden sipariş ile almıştım.Tohumuna nasıl ulaşırsınız bilemem ama bu boydaki bir kaktüse Taner Bey vasıtasıyla ulaşabilirsiniz.Bu tür -6 dereceye kadar dayanabilirmiş ortalama ısısı 10 derecedir.Bu arada yazmadan edemeyeceğim bu tür çiçek açmaz kaktüslerin hemen hemen hepside hızlı büyümez doğası gereği sabır bitkisi diye adlandırıyorum ben artık onları.Son olarak sanırım aradığınız Astrophytum myriostigma değil. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Benden kaktüs bekleyen arkadaşlar ; 3-Menekşemehtap 4-Darla 5-Vildansönmez Ben cumartesi ayağımı burktum.Küçük bir çatlak var.Üstüne basamıyorum.Dolayısıyla da biraz iyileşene kadar bekleyebilirseniz memnun olacağım..Çünkü çiçekler bahçede ve dolaşmam gerekiyor toplamak için.Sizde bilirsiniz ki başkasına bu işi yaptıramam.Yolladığımda sizi haberdar ederim.Yalnız darla ve vildan sönmez bana özelden adres yollarsanız iyi olur. Ekin97, çok güzel ben de olmayan çeşitlerden göndermiş.Niyetim yerlerine dikip resmini çekmekti ama cumartesiden beri yatıyorum.Cuma akşamı karanlıkta bahçede iyi ki onları saksılarına dikmişim.Yoksa tehlikeye gireceklerdi.Teşekkür ederim ekin97 hepsi çok güzeller ) Resimleri gelecek haftaya çekebileceğim. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Sevgili Caretta, Çok geçmiş olsun, bir an önce iyileşmeni dilerim. Sevgiler.. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sadece dinleneceğim ayağımı uzatıp.Bu da benim için büyük bir değişiklik ) |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Caretta geçmiş olsun, sen gençsin çabuk geçer.Benim de bu yaz sol elimde bir çatlak oluşmuştu (söylemesi ayıp Çoruh'ta rafting kazası).uzun sürdü hala da problem var. Ama dediğim gibi sen gençsin kemiklerde yaş önemli biliyorsun. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Teşekkür ederim yine de yazdıklarınız için ![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Caretta çok geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda iyileşirsin. ekin97 senin paketini de yarın kargo'ya veriyorum. 1-2 güne yollarım dedim ama 1 haftayı buldu sanırım yollamam. Anca işlerden fırsat bulup dün ayırabileceklerime baktım. Umarım sende olmayan türleri yolluyorumdur. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Adanaya sevgi ve selamlar Fethiye'den ![]() |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
|
Bunlar da benimkiler ASlında çok vardı ama taşınma nedeniyle öbür evde kaldı ve öldüler Şimdi ÖSS yılım olduğu için pek ilgilenemiyorum ama şimdilik bunlar var.Tabi kaktüs olarak sadece bunlar ![]() Bunun yavruları var,ama daha kendi de çok küçük,yavruları da.Ayrılınca küseceğini düşünüyorum. ![]() Bu da bir diğeri,hiç yavrulamaz ama her yıl onlarca minik pembe çiçekler açar ![]() ![]() BU da en sevdiğim,ama ne yaparsam yapayım üretemediğim,nazar değmesin hızlı büyüyor 1.30 metre var ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Merhaba İlkin, gösterdiğin ilgiye teşekkür ederim. Ne zaman fırsatın olursa o zaman gönder, kendini sıkıntıya sokma lütfen ![]() Sevgiler.. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Caretta çok geçmiş olsun.Seni çok iyi anlıyorum.Çünkü bende ayağımı burkmuştum ve canım çok yanmıştı.Birde üstüne basamıyorsun.Doktora gittin mi bilmiyorum ama antibiyotikli merhemler acısını alıyor. Caretta bende kaktüs isterim.Hangi kaktüsten göndereceksin.Artık kaktüs delisi olalı çok yüzsüz oldum.Her gördüğüm kaktüsten istiyorum. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Mehtap51, teşekkür ederim.Bugün 15 .00 te ortopedistle randevum var.Küçük bir çatlak olabilir dedi acil doktoru. Benim gönderdiğim resimlere bir bak istersen hengisinden istersen şu kodlu resimden şu kaktüs dersen istediğini yollarım eğer hepsinden dersen de öyle gönderebilirim farketmez benim için.Adresini gönderirsin özele .. 6. sıradasın )Alıntı:
Düzenleyen caretta : 03-12-2007 saat 12:46 Neden: eksik bilgi |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2007
|
caretta çok çok geçmiş olsun duyduğuma göre burkulma kırıktan daha çok acı verirmiş.Sana acil şifalar diliyorum.Umarım en kısa zamanda eski sağlığına kavuşur bizleride yalnız bırakmazsın şurda topu topu kaç kişiyiz ki zaten. |
|
|
|
![]() |
|
|