![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Alıntı:
"pamuk şeklinde" dediğiniz için dikkatimi çekti ve inceledim fotoğrafı. Her ne kadar ben de uzman olmasam da ve fotoğraf çok net olmasa da, dalların üzerindeki beyaz noktalar unlu bite benziyor gibi, ancak yanılıyor da olabilirim. Pamuksu bir oluşum varsa büyük ihtimalle limonunuzda bir zararlı var gibime geliyor, unlu bit dışında başka bir zararlı da olabilir. Daha yakından fotoğraflama şansınınız varsa ekleyin tekrar isterseniz. Daha iyi bilen arkadaşlar yardımcı olur umarım. Eğer kesin olarak zararlı varsa, hemen önlemini almalısınız. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-10-2015
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-12-2015
|
Merhabalar arkadaşlar uzun bi aradan sonra hiç yaprağı olmayan limon ağacım gübre,sıvı çözeltisi,toprak değişiminden sonra kendine gelmeye başladı.Sorunum sol tarafdaki dalının üst kısmında hiç filizlenme olmaması kuru değil sadece ucu kuru ucu mumlu olduğu için oda ilerlemiyor.Ama nedense o dalında filizlenme yok 2. si ise ufak tefek kabuklu bit var her gördüğümde kürdanla temizlerim tabikide azimliler 2 gün sonra yine çıkıyorlar. 3. sü ise kapuklu bitlerden kaynaklı yapışkanlı yapraklar. her gördüğümde onlarıda ıslak bendil ile siliyorum 2 sonra yine bazı yaprakları yapış yapış. Bunlar hakkında ne yapmam lazım arkadaşlar ? İlginizden dolayı teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-12-2017
|
Merhabalar Foruma yeni katıldım çekirdekten yetiştirdiğim limonlarım var ama bir süredir siyah böcekler dadandı nasıl kurtulurum bunlardan. Bir de bir yaşını geçtiler ama meyve alamadım hiç ne yapmam gerekiyor |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| böcek, kabuk, kırmızı, limon, limon ağacı, limon ağacı hastalıkları |
|
|