View Single Post
Eski 15-01-2016, 07:41   #233
ceydakucuk
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-01-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gurur Mesajı Göster
Limonum bu arkadaşlar
Sıkıntım ise bugün gördüğünüz gibi dalında pamuklu sıvaşan birşeylere rastlamış olmam. Bir zararlı olduğunu tahmin ediyorum ve sanırım pamuklu bit denen şey ama emin olup ona göre müdahalede bulunmalıyım diye düşünüyorum. Konuyu bilen arkadaşlardan ricam lütfen bu zararlının ne olduğu ve ne kullanmam gerektiği konusunda yardımcı olurlar mı?
Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba, temmuz ayında almış olduğum limon fidesini eve getirdiğimde önce yapraklarını döktü, bir sürü minik limonları vardı onları da döktü. ardından üzerinde beyaz pamukçuk gibi olan zararlılardan türedi, yaklaşık 2 aydır o beyaz şeylerden kurtulmaya çalışıyorum. Ekte fotoğrafını paylaştığım ilaçtan kullandım 3 hafta arayla iki kez, Bitkinin toprağını kapatıp yıkadım ardından ilaçladım, iki gün bekletip tekrar yıkadım. Birde besin için hümik asit kullanıyorum. Evdeki diğer bitkilerim de çok yararını gördüm. Limonum da yeni sürgünler vermeye başladı bu sayede ama bu pamukçuklar yine kurutacak diye korkuyorum. Siz nasıl başa çıktınız acaba bunlarla. Teşekkür ederim şimdiden.

Eklenen Resimler

ceydakucuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön