View Single Post
Eski 03-12-2015, 19:20   #221
mustafa_myb
Ağaç Dostu

mustafa_myb's Avatar

Giriş Tarihi: 06-09-2015
narenciyede budama.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nikon_ Mesajı Göster
Kapalı balkonda 3-4 yıldır yetiştirdiğim limon fidanlarım, uzun süren kabuklu bit nedeniyle bayağı hırpalanmış ve çoğu yapraklarını dökmüştü. İki fidanı da sitenin bahçesine indirip birkaç kez ilaçladım ve tamamen parazitlerden kurtulduğuna inandıktan sonra tekrar balkona çıkardım.

Sorum şu; kabuklu bitlerden kurtulan ama yapraklarının çoğunu da dökmüş limonlarımın görüntüsü pek hoş değil. Çıplak dalları güzel bir görüntü vermiyor ve dallarını budayarak tekrar şekil vermek gibi bir düşüncem var. Bunu şu an yapmam doğru olur mu? Budamada dalları ne boyda bırakmak ağaçların yeniden gücünü kazanmasını sağlar? Baharda yeni filizler çıkmadan mı yapmak ağacın sağlığı için daha uygundur?

Ağaçların eski hali böyleydi, kabuklu bitler henüz o kadar zarar vermemişti.

Eklenti 587163

Eklenti 587164

Şimdiki hali;
Eklenti 587264

Eklenti 587265

NOT: Bu mesajı başmka bir başlığa eklemiştim, ancak herhangi bir yanıt alamadığım için buraya aktardım.
Sayın nikon, fotoğraflarda sorun var göremiyoruz, tekrar deneyin lütfen. Budama işine gelince eğer gerekiyorsa ki görmemiz lazım, baharda budama yapmanızı öneririm. Foto yüklerseniz budama önerisinde bulunabilirim. İyi günler.

mustafa_myb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön