Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seydaa
Merhaba,
Bu yıl mart ayında çekirdekten ektiğim limonumun büyümesi durdu. Ne gibi bir sorun var anlamıyorum.
İlk kez torf topraga ve uzun ince bir saksıya ekmiştim, kazık kök verdiği için. Sonra forumda okuyup edindiğim bilgilere istinaden normal bahçe toprağı+daha düşük kaliteli torf karışımına ektim. O ara limonumun büyümesi durdu. Sulamayada çok dikkat edemediğimi düşünüyorum. Bazen çok su verdim bazen az. Şu an yaklaşık 30 cm kadar. Ama uzun zamandır böyle hiç bir büyüme belirtisi yok.
Toprağını tekrar torf ile değiştirdim. Köklerinde kuruma var sanırım.
Şu an doğrudan güneş almayan ama yadınlık bir cam önünde. Camın altında petek var ama onu çok etilediğini sanmıyorum. Yaklaşık 2 haftadır petekler yanıyor zaten.
Limonumu nasıl kurtarabilirim sorun ne olabilir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
|
Merhaba seydaa,
Aramıza hoş geldin demek istiyorum, ama 14-11-2015 tarihinde siteye üye olmuş ve aynı tarihte mesaj yazmışsın ve o günden, bu güne bir daha giriş yapmamışsın. Umarım tekrar sitemizi ziyaret edersin ve mesajları okursun. Sorunuza gelince, çekirdekten bir ağaç yetiştirmeniz güzel ama çok fazla saksıya ve toprağına müdahale etmişsiniz, sulamaya da dikkat etmemişsiniz, zaten o kadarcık fidan ne su isteyecek ki, muhtemelen hayata gözlerini kapayacaktır ama üzülmeyin ve önce biraz vakit ayırıp sitemizin konularını biraz okuyun, arkadaşlardan bilgi edinebilirsiniz bu konular hakkında. En iyisi geniş bir saksıya yeniden limon çekirdeklerinin dış kabuklarını çıkartarak çekirdekler dikin ve üzerini streç film ile kapatın, evdeki sıcak ortamda 10 günde hepsi çimlenecek tir. Baharda da hepsini tek tek farklı saksılara dikersiniz. **** bunlarla uğraşmak istemezseniz İnternet den bir tane yediveren mayer limonu sipariş edebilirsiniz. İyi günler.