Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cemay
Tekrar merhaba
Ankarada yasadigim icin kisin limon agacimi iceri aldim. Uzerinde 4-5 tane limon vardi cevize yakin buyuklukte,sonra bunlari trek tek doktu. Yasi kucuk diye cok onemsemedim. Bir sure sonra yeni bir dal cikardi ve cok hizli buyudu. Fotograflarini ekliyorum. Eski dallarda yavas yavas bazi yapraklarini dokmeye basladi ve pamuk seklinde resmini ekledigim bir Hal aldi.
Sorum bu hastaligi nasil yok edecegiz?
Yeni dal durmali mi?
Yeni Dalin yapraklari neden agacin Eski dallarindan cok farkli?
Neler onerirsiniz,caresiz Kaldim, ankarada da anlayan bulmak zor. Simdiden tesekkurler herkese
|
Sayın Cemay,
"
pamuk şeklinde" dediğiniz için dikkatimi çekti ve inceledim fotoğrafı. Her ne kadar ben de uzman olmasam da ve fotoğraf çok net olmasa da, dalların üzerindeki beyaz noktalar unlu bite benziyor gibi, ancak yanılıyor da olabilirim. Pamuksu bir oluşum varsa büyük ihtimalle limonunuzda bir zararlı var gibime geliyor, unlu bit dışında başka bir zararlı da olabilir.
Daha yakından fotoğraflama şansınınız varsa ekleyin tekrar isterseniz. Daha iyi bilen arkadaşlar yardımcı olur umarım. Eğer kesin olarak zararlı varsa, hemen önlemini almalısınız.