agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni72Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-12-2015, 18:46   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-04-2015
Mantar??

Merhabalar,
Konu malum... Benim de limonum var ve maalesef bu siralarda pek iyi degil Tirtildan kurtulduk bu sefer yeni bir sey cikti. Simdi, limonun bazi yapraklarinda yapiskan minnacik damlaciklar var. Zararlilara, bitlere boceklere hepsine baktim lakin agacta gorunen hic bir zararli yok. Sadece bazi yapraklarda kucuk siyah benekler var. Bazi yapraklarin arkasinda da fotografta goruldugu gibi kahverengi toz gibi bir olusum var (elinizle dokununca cikmiyor- yapragin icinde gibi). Zararli bulamayica siyah benek filan yazdim google'a. Mantar olabilir diyenler var... Ama cozumle ilgili bir sey bulamadim... Sizce sorunu ne?

Bu arada gordugunuz gibi cicek acmak uzere (ay aralik) bu cicekler tutar da limon olur mu acaba??

Eklenen Resimler

Tavsin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2015, 18:52   #2
Yeni Üye

Fotografin biri cikmamis

bu da yapragin arkasi ve acacak cicekler

Eklenen Resimler

ibogel ve mustafa_myb beğendi.
Eski 12-12-2015, 19:59   #3
Ağaç Dostu

mustafa_myb's Avatar

Giriş Tarihi: 06-09-2015
Limon hastalığı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tavsin Mesajı Göster
bu da yapragin arkasi ve acacak cicekler
Merhaba Tavsin,

Fotoğraflar çok yakın olmadığı için net bir şey göremiyorum ama anlattıklarınıza göre sanki bir bit ya da böcek oluşumu olabilir. Genel olarak ağacınız formda görünüyor. Ama bir tür yaprak hastalığı da olabilir. Eğer yapışkan sıvı oluşumu var ise evde yapacağınız doğal sabunlu ilaç ile yaprakları ilaçlamanızı tavsiye ederim. Formu incelerseniz bir çok örneğini bulacaksınız. Geçmiş olsun. Çiçekler için bir şey söyleyemem çünkü ağacınız içeride mi, dışarıda mı, ilk defa mı çiçek açıyor, orada hava geceleri kaç derece bilmediğimizden dolayı yorum yapamam. Ama kışın zor tabi, en azından meyve oluşumu tamamlayıp fındık boyutunu geçse idi o bölgede olabilir diye düşünürdüm, ama bilemiyorum. Tekrar geçmiş olsun, henüz korkulacak bir şey görünmüyor. Sağlıcakla kalın.

sardunya18 beğendi.
mustafa_myb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2015, 13:45   #4
Yeni Üye

Tanrim! Kitmizi bitcikler!!

Cok tesekkurler yorum icin! Bugun gunesin altinda iyice bir inceledim. Minnacik kirmizi top gibi bocekler gordum. Herhalde kirmizi bit denilen seyler. Hemen arastirmalara girip onlardan kurtulmaya calisagaim. Limonun 2 yildir benimle. Aldigimda liminlari vardi, yedim bile ama sonrasinda binlerce cicek vermesine ragmen limonlar findik kadar olup hemen dustuler. Ilk kez kisin (gunes alan cam kenari, 20° C ev isisi) cicek acacak. Su uyuz kirmizi seylerden de kurtulursam, yine yazacagim gelismeleri. Saglicakla kalin, tesekkurler

Etiketler
böcek, kabuk, kırmızı, limon, limon ağacı, limon ağacı hastalıkları

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025