![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-04-2012
|
selamlar.benimde bi sorum olacak.forumdaki her msjı okudum ama birebir yanıtın uygun olacağını düşündüm. kumkatı balkondan içeriye alınca meyvelerinı dökmeye başladı.70e yakın meyvesi varken şuan sayı çok azaldı.tuncelide hava sıcaklığı gece10un altına henüz düşmedi ama ben bile gece üşürken kumkatında üşüyeceğini düşünerek eve almam doğru muydu? ikincisi evin içince 3 farklı yere koydum.tamamen yapraklarına güneş düşmesini bir türlü sağlayamadım.gün ışığı alıyor ama bu yeterli olur mu? hangi sebep meyvelerinin dökülmesine sebep olmuş olabilir. ayrıca hiç bir şekilde gübre ya da aspirin takviyesi yapmama rağmen çok sağlıklı. yapmadığım takdirde bitkimi kaybeder miyim? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Merhaba, Gece ve gündüz ısı farkı çok olunca bitkiler şaşırıp strese girebilirler. Uzun süre güneş alamıyorsa iyi değil, gündüz dışarıda bol güneşte gece içeride olabilirdi. Meyve dökmesi yer değişiminden kaynaklanabilir, birde aşırı sulamakta meyve dökülmesine yol açar. Şu sıralar demek ki toprağındaki besin ve iz elemetleri yeterli, yeni çıkan yapraklar sarı olursa ve sağlığı git gide bozulmaya başlarsa o zaman problem. Şimdiden iyi ve dengeli besleseniz iyi olur. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
Mutlu Kutlu çok teşekkürler sorularıma yanıt verdiğin için. peki gündüz balkona gece içeriye taşıyayım derken meyvelerini dökmesine daha fazla sebep olur muyum? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu.
|
Çok zor bir soru, uygulama: sizin vereceğiniz kararlar ve yapacaklarınız. Ağacınız 100 adet meyve tutmuşsa 100 tanesi de dökülmeden olgunlaşacak diye bir kaide yok, bakarsınız 99 tanesi dökülmüş 1 tanesi kalmış. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
teşekkürler,anladım.o halde oluruna bırakıcam.zaten havalar soğuyor.eve alışacakken tekrar balkona çıkarıp bi stres daha yaşatmayayım kumkata. çünkü ilk meyve verişi. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sayın Mutlu Kutlu; Size kumkuat hakkında bir kaç soru sormak istiyorum 40 adet dikili kumkuat fidanım var üzerleri bol meyveli geçen yılda meyve vardı ama kısın soğukdan yandılar bu yıl meyveleri dondan korumak için ne yapmalıyım poşet geçirmeyi duşunuyorum başalarına soğuk gecelerde fakat evim bahceden uzak başka bır yolu olurmu? Keske meyveler yazın olgunlaşşa değilmi? Birde bu aldığım meyvleri nasıl değerlendirebilirim pazarı varmıdır?Şimdiden teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Mesajı göndereli epey olmuş, ben yeni farkettim. Bitkinin üzerine poşet geçirmek çözüm olmaz, don etkisini arttırmış olursunuz. Poşet dallara ve yapraklara yakın olacağı için içeride biriken nem buz tutacak, Bunun yerine kızılderili çadırı yapmak daha mantıklı, yerine göre naylona değmeyecek şekilde 25 veya 40 watt lık bir ampul yakılabilir çok soğuk don gecelerinde. Meyveleri marmelat veya reçel yapabilirsiniz, bar ve restaurantlar alıcı olabilirler. Benim bildiğim, şuraya satabilirsiniz diyeceğim bir yer yok. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
|
merhaba. size bir şey danışmak istiyorum. kumkatı 1,5 aylığına birine emanet etmek zorunda kaldım.üzerinde 4 tane meyvesi vardı.döndüğümde meyveler ve tüm yarpraklarını döküp dalları kurumuş. sadece aşı yerinden aşağısı sağlam şuan. ne yapmam gerekriğini bilmiyorum ve çok üzülüyorum. nasıl kurtarabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
|
buda son hali |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Merhaba, Saksı toprağı sanki su tutmuşta bataklık gibi olmuş gibi duruyor. Aşı üzeri canlı gibi, aşı altından sürgün yapan yeşil dalı koparacaksınız ve aşı yukarısına giden dalıda keseceksiniz. Az sulayacak, 10-24 derece arası bir sıcaklıkta güneş gören bir yere kayacaksınız. Saksı altından fazlalık suyun tahliye olduğunu görmeniz lazım. Gerisini zamana bırakacaksınız, ya kurtulacak veya ölecek. Her ikisi de hayatın gerçekleri, fazlaca üzülmeye veya sevinmeye gerek yok. Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bakım, kumkuat, yardım |
|
|