View Single Post
Eski 05-09-2012, 21:29   #1521
taha-b
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 02-03-2011
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 52
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu Mesajı Göster
Yanlış biliyorsunuz,

Kumkuat ve narenciyelerde aşırı nemden ziyade, günlük ve yıl içerisinde aldıkları güneş ışığı gelişim ve meyvelenme açısından etkili.

Şu anda bulunduğum yer 654 rakım ve nem sahile göre çok çok az, %25 ile 40 arası nem mevcut. Onca sene Antalya sahilde aşırı nem aşırı sıcak la uğraştım. şimdiki bulunduğum yerde az nem ve bol güneşle kamkatlarım daha canlı.

Dediğiniz gibi doğu karadenizde herşey daha iyi ve mükemmel olsaydı piyasa lideri bir bölge olurdu narenciye fidancılığı konusunda. Bazan gün oldu ucuz diye bende toptan fidan getirttim ama gördüğüm, bizim aşıladığımız en kötü fidan Rize'den gelen en iyi fidandan daha iyi. Vazgeçtim artık fidan getirtmiyorum.

Keşke karadenizli üretici arkadaşlarda formlu güzel fidan yetiştirip satsalarda İtalya gibi ülkelerden fidan alımı azalsa.

Fotoğraflar temmuz başı gibi çekildi, hala çiçeklenme ve meyve tutumu devam ediyor.
Size katılıyorum. Keşke daha fazla satmak yerine güzel formlu bitkiler yetiştirseler ancak maalesef ticari iştah bunun önüne geçiyor. Ancak nem konusunda bir ortak nokta bulmalıyız. Gözlemime dayanarak yazıyorum! Nemin yüksek olduğu ancak sıcaklığın daha düşük olduğu yerlerde bitki gelişimi hızlı çiçeklenme gelişimi daha yavaş oluyor.Fazla nemden kaynaklanan sıkıntılarda cabası ******... Tohum ve çelikten yetiştirmedede sisleme uygulamasını bu yüzden yapmıyormuyuz? Sislemede bir nevi ortamın nemini arttırmıyormu? Fakat her halükarda sizin yetiştiricilik ve yaşanmışlık deneyiminize saygıda kusur etmek istemediğimide dip not olarak belirtmek isterim.
Ve çiçeklenme ve meyve tutumuna devam etmeleri normal çünkü Kocaeli'dede aynı çiçeklenme ve meyve tutumu devam ediyor.
Saygılarımla...


Düzenleyen taha-b : 05-09-2012 saat 23:42 Neden: Detaylandırma
taha-b Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön