View Single Post
Eski 04-09-2012, 15:26   #1504
Mutlu Kutlu
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 29-08-2008
Merhaba,

Ağacınız hayırlı olsun, inşallah uzun yıllar size bol çiçek ve meyve verir.

Saksı değiştirecekseniz seramik, toprak saksıları tavsiye etmem. Saksı altı delikleri az ve küçük olduğu için çabuk tıkanıyor ve bitki kökleri çürüyor. Alacaksanız ucuz siyah plastik saksılardan alın, altına tabak koyacaksanız delikler su ile kapanmamış olacak.

Yapraklar solgun diye sulamayı arttırmak iyi değil, aşırı sulamakta susuzluk kadar zararlıdır. Bir de besin kullanırsanız,püf noktalara dikkat ederseniz bitki beslemek çok kolay.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustij1903 Mesajı Göster
Merhaba değerli forum üyeleri. İlk ağacımı aldım, ilk bitkimi yetiştiriyorum. Konu hakkında hiç bilgi sahibi olmadığım için Kamkuat ağacım ile ilgili sayfaları baştan sonuna kadar okudum. belki gözümden kaçmıştır. Benim sorunum ağacım ı bugün itibariyle evin içine ve güneş gören bir yere almış bulunmaktayım. Lakin bir kaç gündür yapraklarında solma meydana geldi sulamayı arttırdım ve yapraklar hemen kendine geldi. Ancak yapraklarında zayıflama ve dökülme var. Sorum Kamkuat ağacı yaprak döker mi..
Ayrıca bir hafta içerisinde saksı değiştirmeyi planlıyorum. bir yorumda satın aldığınız yerde saksı yere kök salmıştı ve siz alınca zayıflamıştır yazmaktaydı. Bu yorum çok mantıklı geldi bende pişme bir saksıya geçmeye karar verdim yakında fotoğraflarını paylaşıp daha derin bilgiler edinmek için yorumlarınızı sabırsızlıkla bekleyeceğim. Yukarıdaki küçük problemler için cevap yaza tüm dostlara şimdiden teşekkürler ederim.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön