![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
peta
Giriş Tarihi: 08-06-2006
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Peta merhaba, Turunç meyvesi, amatör bir gözün algılayamayacağı biçimde, bildiğimiz portakalın tıpatıp aynısıdır ağacın dalında... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
peta
|
Alıntı:
Limonun yaşı ile meyva gelişimi arasında nasıl bir durum var ? Limonum 1,5 yıllık oldu demiştim ya turunç olması için daha erken mi ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
peta
|
![]() Alıntı:
Çok teşekkür ederim. Bu forumlarda aradıklarımı bulmakta zorlanıyorum. Mesela bahsettiğin başlığı ben hiç görmedim bile |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mesaj sayınıza bakarak forum kullanımında göreceli olarak deneyimsiz olduğunuzu düşünüyorum. Bundan mütevellit, forumda arama yapmayı bilememeniz ihtimaline binaen aşağıdaki şekilde yardımcı olmak isterim: Bu satırda koyu renkli ve altı çizili olan yere tıklarsanız TURUNÇGİL YETİŞTİRİCİLİĞİ başlığına ulaşacaksınız. Bundan sonrası için de, forum sayfalarının en üst kısmındaki menü satırının sağdan üçüncü sırasındaki ARAMA menüsünü tıklayıp ilgili yerlere merak ettiğiniz (örneğin buradaki mesajınızda sorduğunuz anahtar kelimeleri) yazarak arama yaparak arama konunuz hakkında forumda verilmiş olan bilgiyi etraflıca inceleyebilirsiniz. Forumda arama yapmak vb gibi diğer forum kullanım yöntemleri için de şuraya tıklayınız.... Orada da Forum Kullanım Kılavuzu'nu bulacaksınız. Forumumuzda keyifli, aktif ve bol yeşil günler geçirmeniz dileklerimle... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
peta
|
[QUOTE=lerdemir;107404]Mesaj sayınıza bakarak forum kullanımında göreceli olarak deneyimsiz olduğunuzu düşünüyorum. Bundan mütevellit, forumda arama yapmayı bilememeniz ihtimaline binaen aşağıdaki şekilde yardımcı olmak isterim: Sayın lerdemir cevabınız ve yardımınız için öncelikle teşekkürler. Çok haklısınız.Mesela cevabınızı daha henüz bu gün gördüm. Bahsettiğiniz adreslere girip inceledim . Limon çekirdeklerimden çıkan fide konusunda da kendimce yanıtı buldum. Benim turunç (aslında limon ama sizler turunç diyorsunuz) fidem hiç çiçeklenmedi. Bu da herhalde meyve oluşturacak olgunlukta değil anlamına gelir. Yine turunç yetiştiriciliği başlığında gördüğüm budamayı da fide üzerinde denemeye karar verdim . Limon çekirdeğinden bir kaç üretim daha elde ettim. 1,5 yıllık olanında deneme yapmaya da böylece karar verdim. Düzenleyen peta : 31-05-2007 saat 17:20 Neden: türkçeyi doğru kullanma |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-02-2010
|
turunç turunç rengi değil portakal rengi.gördüğünde ince kabuklu mandalinaya **** portakala benzetebilirsin.geçen gün cadde üstündeki benim portakal sandığım ama megerse turunç olan aga.çların birinin meyvesinden bi tane kopardım yemek için.Ekşilikte limon halt etmiş ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2010
|
İlk Mesajım
Selamlar ve mutlu pazarlar.... Buraya az önce üye oldum.... Yaklaşık 1 ay kadar önce arkadaşımıza hediye diye alıp çok sevince kendimize sakladığımız bir limon ağacımız var.... Evdeki ilk haftasında yaprakları dökülmeye başlayınca agaclar.net sitesinde sebeplerini araştırdım ve bu forumdan çok faydalandım...... Evdeki ikinci haftasında küçük ağacımız neredeyse yapraklarının üçte ikisini döktü... Sonra üstlerden yeni yaprak filizleri vermeye başladı.. Hatta köke yakın ince bir budaktan yaprakları farklı ve gövdesi dikenli faklı bir dal kendini belli etti. Şubat ayının budama ayı olduğunu öğrendim. Ağacımın kesinlikle budanmaya ihtiyacı var ama hangi dalları budayacağımı bilemiyorum..... Kıdemli ve tecrubeli üyelerin desteğine ve yardımına ihyitacım olacak.... Resimleri birazdan yüklüyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
|
Nereden budamalı ?
![]() Görüldüğü üzere alt ve ince dallar çok sık .... bu ağacı nereden budamam gerekli? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
|
Aşılanmış olabilir mi?
![]() ![]() ağacın alt dallarını biraz daha yakından çektim..... Aşılanmış olduğunu tahmin ettiğim dal hemen sol altta farkediliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
|
Yeni Yaprak Filizleri ve Teklimon'umuz
Ağacımız yapraklarının yarısından fazlasını dökünce hızlı bir filizlenme dönemine girdi..... Yeni filizler yoğun olarak üst dallarda...... ![]() İşte bu da teklimonumuz..... Büyüyünce inşallah sarı olacak... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
budama, limon ağacı, saksi limon |
|
|