![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-08-2006
|
Limonlarım çimlendi üç tane.Ama başka bi bitkinin yanındalar ayrı bi yere almam lazım ne zaman almalıyım en erken. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
meyve sineği
Giriş Tarihi: 07-03-2006
|
ben dün bardaktaki mavi ladinimi ve kızılçamımı saksıya aldım. iki gündür uyku uyumuyorum birşey olacak diye. umarım erken yapmamışımdır bu işi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
meyve sineği
Giriş Tarihi: 07-03-2006
|
toprak çok sıkı değildi ve çok sığdı. o yüzden kök biraz dağıldı hatta kılcallardan bazıları bükülmüş bile olabilir. ilk saksıya alma denememdi. sanırım biraz da başarısızdı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
agaclar.net
|
Merih, buradaki limon başlığının tüm mesajlarını okuyunuz. Acaba bitkiyi torfa mı ektiniz? Çok su verdiğinizi düşünüyorum. Suyu azaltın. Bu mevsimde büyüme yavaşlar. 0.5 lt suda 1/2 aspirin eritip saksıyı bununla sulayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Mehaba arkadaşlar geçen hafta sizlerin yazdıklarını okuduktan sonra buzdolabına yöneldim bir limon çekirdeğide ben deneyeyim diye aa birde ne gördüm çekirdek limonun içinde limonun çapı kadar kök salmış çok şaşırdım tabi birde çok sevindim hemen uzun boylu bir saksıya ektim büyüme yok henüz. Umarım büyür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-11-2006
|
Limon ekmek kolaymış diye bende denedim. 3 günde büyüdü. Aileme gösterdim "bakın limonum büyüdü" diye. Yok dediler 3 günde büyümez. o başka bir ottur dediler. Moralimi bozdular. Söyleyin üç günde topraktan çıkmazmı limon çekirdeği. Fotoğrafını çektim size göstereyim diye. Ama 10kb boyutunda olmasına rağmen yükleyemedim. Başarırsam yüklemeyi göstereceğim onu sizlere... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
|
Ya arkadaşlar! 4 kb lık bir resmim var. UPLOAD edemiyorum. "Upload of file failed." hatası veriyor. Neden olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraf Nasıl Yüklenir
ugkmen merhaba, Şu bağlantıdan foruma fotoğraf yüklemek ile ilgili detaylı yazılı ve görsel aşamaları bulabilirsiniz. Ondan sonra da olmazsa tekrar haberleşiriz... Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
|
İlgin için teşekkür ederim lerdemir. Forum Başkanına(Ne denir tam bilmiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2007
|
arkadaslar limonumu daha yeni ektim ve aşılama konusunda fazla bilgim yok. sanırım 1 yaşına gelince aşılama yapılıyormuş.limon için hangi aşı türü ve hangi mevsimde yapılması gerekir?* |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
agaclar.net
|
Limona genelde göz aşısı yapılır. Aşı konusuna üretim teknikleri kısmında bol bol değindik. Zamanları, şekilleri... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2007
|
teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
|
Limonu ekince toprağı nemli olursa bide ılık olursa çimlenme gerçekleşir diyorsunuz. Ama ben toprağın nemi yetermi yetmezmi diye tedirginlik içindeyim. Fazla suyun zararı olurmu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-04-2012
|
benim limonum nasıl halde |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
Bundan yaklaşık 3-4 ay önce sayfada edindiğim bilgilerden yola çıkarak limon çekirdeği çimlendirme işine bende el attım. Düzenli olarak sulama havalandırma ne gerekiyorsa hepsini yaptım. Baktım ki hiçbir hareket yok heralde bu iş olmayacak diyerek pes ettim. Daha önce limon çekirdeklerini ektiğim aynı saksıya, 20 gün önce budadığım küpelimden birkaç dal diktim. Aradan geçen 20 günlük süre içerisinde birde baktım ki küpeli dalının yanında yabancı bir yeşillik. Koyu yeşil filizlenmiş sağlıkla parıldıyor. Acaba mı dedim kendi kendime... yani bu limon olabilirmiydi? Neyse biraz daha gözlemledim. Sitedeki fotoğraflar ile karşılaştırdım. Bu bi limondu ![]() Ancak işin merak ettiğim yanı; niçin onca özenle bakımlarını yaptığımda 3 ay önce filizlenmedi de; küpeli dikim esnasında köklendi ki bu limoncuk. Neyse herşeye rağmen denememin biraz rötarlıda olsa olumlu sonuç vermesinden mutluyum. Ayrıca limonumun inatçılığını da çok sevdim. Ben istediğim zaman değil kendi istediği zaman fiilizlendi kerata. Paylaşmak istedim. Bi arada onu sizlere göstermek istiyorum. Herkese iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili küpeli hemşerim demek ki fazla üzerine düşmemek gerekiyor ![]() http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1379 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sayın sebo 17 aynen sizin dediğiniz gibi üzerine düşmemek gerekiyormuş. Her akşam eve geldiğimde filizlenme varmı diye kontrol ediyordum. Ama o bana sürpriz yaptı. Bunlarda benim limonun fotoğrafları. Tek bir çekirdekten 2 filiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlık etmesi için yanına birde sarımsak ekmiştim. Uzun filiz sarımsaktır. Bilgilerinize sunarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Selen, darısı başına diyorum. İnşallah seninkilerde benimki gibi sana sürpriz yaparlar. En kısa zamanda filizlere kavuşman dileğiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
budama, limon ağacı, saksi limon |
|
|