![]() |
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2007
|
Sayın hocalarım, Bahçemdeki limon ağacımın neredeyse tüm yaprakları buruş kırış oldu.Yaprakları incelediğimde yaprak zarının altında maden işçisi gibi çalışan arkadaşları gördüm.Yaprağı,ilaç satan ziraat mühendisine gösterdim.Yaprak galeri güvesi olduğunu söyledi ve bir ilaç verdi.Üç dört sefer aralıklarla ilaçla dedi.Yaptım ama nafile.Birde yaprakların arkasında beyaz minik kelebekler görüyorum.Bunlara ait olduğunu sandığım beyaz kristalimsi yumurtalar var.Bir kısmını elimle ezdim ama boyumun yetişmediği yerlere birşey yapamıyorum.Bu beyaz kelebeklerin yumur tadan çıkan larvalarının, yaprak galeri kurduna dönüştüğünü düşündüğümden,saadece ziraat mühendisinin yaprağı görerek verdiği 'decis ec 2.5 ' insektisitten söylediği oranda hazırlayıp şimdiye kadar neredeyse 7 kere attım.Mesela pazartesi günü sabahtan ilaç attım ,bu gün çarşamba üzerinde kelebekler ve belkide ilacın ulaşmadığı yaprak arkaları nın bazılarında ve üst dallarda beyaz kelebekler ve kristal yumurtalar var.Sanki hiç ilaç atmamışım gibi.Zaralıların bahsini okudum ama hangi ilacı kullanmam lazım ve nasılın cevabını bulamadım.Anlattığım zararlılar belirgin olduğundan fotoğraf koymadım. Yardımlarınızı bekliyorum.İyi çalışmalar dilerim. |
|
|
|
|
|