agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni57Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-03-2008, 10:13   #211
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Calamondin, kamkat gibi küçük türler haricindeki turunçgiller bol güneş ve havadar bir ortam isterler.Hatta calamondin bile dışarı çıkarılınca daha sağlıklı bir gelişme gösteriyor.
Dışarı çıkarın derim ben.

Nevsun Hn. Ankara'da bulamadığınız özel gübreler için

http://www.oz-kim.com.tr

Sıhhıye adresinde satışlar var.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2008, 11:37   #212
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Galeri: 36
Geçmiş olsun

Ben kestiğim yerleri macunla kapatmıyorum.
Bence de mümkünse dışarıda durması daha iyi olur.Aslında hemen her çeşit turunçgil şartları doğru seçilirse iç mekanda oluyor ama dışarısı daha iyi.
Turunçgiller gerçekten dayanıklı ağaçlar, budamaya karşı da hassas değiller, merak etmeyin sizinki de kısa sürede toparlayacaktır.

Özel ısıtma falan olmazsa, çin turunçları 3-4 haftadan önce çimlenmiyor, inşallah sizinkiler de çimlenirler en kısa sürede.

Selamlar,

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2008, 11:46   #213
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Sn.MSaygın, Sn. Denizakvaryumu teşekkürler ediyorum ilginize.

Bundan sonra bekleyip göreceğim artık sonucu. Bakalım zalimlik ne kadar işe yarıyormuş

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2008, 12:16   #214
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-05-2007
Merhaba,
Benimde portakal,limon ve mandalinim var.Meyvelerini alıyordum.Fakat bu sene kırmızı ömrümcek dadandı. İlaç aldım.İlaçladım. Yapraklarını döktüler hatta coğu dalları bie kurudular. Budadım resmen kuş gibi oldular.Şimdi yeni filizler sürüyor ama halan o kırmızı örümcek illetinden kurtulamadım.Ankarada yaşıyorum.Havalar ısındı balkona alacagım ama ne olur bana bir akıl verin kesim cözüm nedir? Kendi kük ama verdiği zarar çok büyük hele beni ne kadar üzdüğünü bilseniz.Şimdiden tesekkürler.....

marbling Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2008, 12:30   #215
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Geçmiş olsun marbling,

Doğru ilaç kullanmamış olabilir misiniz? Bir ilaç bayisinden yardım alsanız, ilacın dozunu ve uygulama zamanını iyice öğrenip, balkonda rüzgarsız bir zamanda yeniden ilaçlasanız sorunu çözersiniz sanıyorum.

Eski 17-03-2008, 14:46   #216
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Sn. marbling ev ilaçları bölümümüzde aşağıdaki tarif var.

Kükürt birçok mantari hastalıkta kullanıldığı gibi kırmızı örümcekte de çok etkilidir.Çevre dostu, organik tarımda ruhsatlı bir üründür.

Kükürtü ben kullanıyorum ve sonucundan da çok memnunum. Hem kırmızı örümceğe, hem de mantar oluşumuna iyi geliyor. Ulus halinin oradaki zirai ilaç satıcılarından almıştım. Elimde işime yarayacak olandan çok fazlası var. Perşembe günü şehire ineceğim, isterseniz bir yerde size vereyim.

Ahu_E beğendi.
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2008, 15:39   #217
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin Mesajı Göster
...Turunçgiller gerçekten dayanıklı ağaçlar, budamaya karşı da hassas değiller, merak etmeyin sizinki de kısa sürede toparlayacaktır...
Ben denedim; gerçekten de hassas değiller; enfes toparladı. Yeni yeni bir sürü sürgün ve yaprak; hepsi de avucumdan büyük ve pırıl pırıllar.

Budama konusundaki sabırlı yardımlar için, yeri gelmişken, tekrar teşekkürler MSaygin ile Todor'a...
Budama sonrası, ve şu anki halinin de fotoğraflarını eklemeye çalışırım.

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2008, 22:13   #218
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-03-2008
merhaba ben ömercik

bahçemizde bir portakal ağacıvar 5 6 yıl falan var ağaç her ilk baharda çiçek veriyor ama sonra çiçeklerini döküyör meyve alamıyoruz bunun nedeni nedir bilmiyorum bilen varsa bana yardım etsin yine çiçek verdi inşşallah bu sene dökülmez tutar teşekürler saygılarımla ömercik

ÖMERCİK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2008, 10:34   #219
Ağaçsever

Özgür Ayata's Avatar

Giriş Tarihi: 18-08-2007
Lime

Herkese selamlar,
Resimdeki LIME fidanını geçen sene bir fidancıdan aldım, aldığımda üzerinde 3 adet meyvesi vardı ve uzun süre üzerinde kaldılar. Resimlerde görünmüyor ama üzeri tam V şeklinde ve en az 15-20 adet çiçek var. Bu çiçeklerin hepsi meyve olacakmı? Fidan şu an torf içinde ekili ve 1-2 sene daha saksıda bakmak istiyorum ve daha sonra toprağa alacağım. Bu ay humus denilen gübreden bir avuç verdim. Baharında gelmesiyle heryerden filizlendi. Nasıl bir budama yapmalıyım ve BONSAI yapmak için çelik alabilirmiyim bu ağaçtan? Alabilirsem neresinden, nasıl, ne zaman? Aydınlatırsanız çok sevinirim.
Herkese saygılar

Eklenen Resimler

Özgür Ayata Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2008, 16:18   #220
Ağaç Dostu

syıldıran's Avatar

Giriş Tarihi: 12-03-2008
Sn. Arkadaşlar ,
Vaşington cinsi portakal ağaçlarımda yeşil ve siyah yaprak bitleri var , şu günlerde çiçeklenme döneminde olması nedeniyle kullanacağım ilaç konusunda tereddütlüyüm. Yaptığım araştırmada Primicarb etkili maddeli Pirimor adlı ilacın arılara zararsız olduğunu öğrendim ama Aydın ve Nazilli'deki ilaç bayilerinde bulamadım , arılara zararsız çiçeklenme zamanı kullanılabilecek yaprak bitlerine etkili ve piyasada bulabileceğim bir ilaç için önerilerinizi bekliyorum. Selam ve Saygılar.

syıldıran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2008, 17:36   #221
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

izzeterisen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Galeri: 66
Merhaba,
Yaprak bitleri ile mücadelede öncelikle doğal düşmanlar dediğimiz canlıların varlığını araştırmanız gerek.
Bunun için de yaprakların arkasını kontrol edin. Eğer yaprak biti kolonileri içinde bir canlı görürseniz resimleyin. Ondan sonra size yardımcı olalım. Hemen ilaç düşünmeyin, benim limon bahçem vardı (sattım ) 11 yıl hiç yaprak biti ilacı kullanmadım. Resimleri bekleriz.

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2008, 15:08   #222
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-04-2008
Arkadaşlar merhaba.
bahçemde dikili vaziyette iki tane limon ağacım var, bunları 5-6 sene veya daha fazla zaman önce babam dikmişti. bunlar hiç çiçek açmadılar meyve falan da vermediler (ben görmedim) sadece dikenleri var. daha sonra babam sinirlendi birini 1 metre diğerinide 50-60 cm boyunda bıraktı her yerini budadı, daha sonradan öğrendim bu ağacın mevye vermesi için aşı yapılması lazımmış. ağaçların gövdesi başparmağım kalınlığında.

şimdi sorularım ve aklıma takılan şeyler şunlar.
1. bu ağaçlara çiçek/meyve veren başka bir ağaçtan mı aşı yapılacak?
2. bu ağacın birine portakal birine limon aşısı yapılır mı?
3. bu ağaca aşı ne zaman yapılır (mevsimi? hangi ay? saati? vs.)
4. aşı nasıl yapılır (internette bir kaç çeşitini gördüm, gövdeyi yarıp diğer ağacın dalını (birde bu dal herhangi bir dalımı oluyor) o yarığa sokuyorlardı) en kolay ve tutacak şekli nasıldır. bu aşı için dalları nerden bulacağım.
bir yardımcı olsanız. çok makbule geçer.
bak ağaç tutarsa limon veririm, limonata yaparım size

he birde bu lime diye birşey var ya bu lime, olmamış yeşil limon mu oluyor yoksa başka bir tür mü limon mu?

enzoferrari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2008, 17:08   #223
Ağaç Dostu

bluecrop's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2008
Galeri: 2
merhaba enzoferrari;
Dilim döndüğünce sorularınızı cevaplamaya çalışacağım;
Limon ağaçlarınız dikiminden itibaren 5-6 yıl geçtiğini belirtmişsiniz .Büyük bir olasılıkla ağaçlarınız limon tohumundan üretilmişler. Tohumdan yetiştirilen limon ağaçları geriye açılım sergilerler ve 7-8 yıllıkken meyve veririler. 5-6 yıl bekleme sabrı gösterdiğinize göre 2 yıl daha sabredebilirseniz meyve almanız mümkün .yine de bol verimli bir meyve ağacınız olmayacaktır.
Gelelim sorularınıza ;
Aşı yapmak için , üç ana meteryale ihtiyaç vardır . a- çöğür diye tabir edilen aynı türe ait uyuşma gösteren anaç bitki (genellikle bu iş için üçyaprak, turunç, troyer stranjı ve carrizo stranjı kullanılır diğer türlerin bir biri ile uyumu iyi değildir . b- aşı kalemi(meyve veren ağaçtan 2-3 göz şeklinde alınan dal kesiği) c- yardımcı malzeme(aşı bıçağı, aşı bağı,aşı macunu,)
Tabii ki en önemlisi bilgi ve tecrübe
göz aşısı http://www.youtube.com/watch?v=IORRy...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=VyO5zPSMhqI

kalem aşısı http://www.youtube.com/watch?v=-Ovci...eature=related

Son olarak 5-6 yıllık anaçları göz önüne alarak aşı başarısının çok düşük olacağını şimdiden öngörmek mümkün ,tavsiyem bitkilerinizi adına doğru narenciye fidanlarıyla değiştirmeniz

bluecrop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2008, 13:49   #224
Ağaç Dostu

syıldıran's Avatar

Giriş Tarihi: 12-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi izzeterisen Mesajı Göster
Merhaba,
Yaprak bitleri ile mücadelede öncelikle doğal düşmanlar dediğimiz canlıların varlığını araştırmanız gerek.
Bunun için de yaprakların arkasını kontrol edin. Eğer yaprak biti kolonileri içinde bir canlı görürseniz resimleyin. Ondan sonra size yardımcı olalım. Hemen ilaç düşünmeyin, benim limon bahçem vardı (sattım ) 11 yıl hiç yaprak biti ilacı kullanmadım. Resimleri bekleriz.
Sn. İzzet Bey ,
İlginiz için çok teşekkürler , yapraklardaki yaprak bitleri kolonilerinin içerisine baktım ama başka bir canlı göremedim (Belkide vardı da , ben göremedim.) , bazı ağaçlarda tek tük uğur gböceği dediğimiz böceklerden var , bu böceklerin faydalı olduğunu ve yaprak bitlerini yediğini biliyorum , ama kanımca sayıları yetersiz. Pirimor , Plenium vb. doğaya zararsız bir ilaç arayışındayım. Fotoğraflamayı denedim , ama çok yakından iyi sonuç alamadım , bu nedenle resim koyamıyorum. Saygı ve selamlar . .

syıldıran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2008, 18:42   #225

izzeterisen's Avatar

Sn.syıldıran
Bir tek bitkide ilaca başvurmanız doğru değil.
Fiziksel mücadele denilen bir mücadele şekli var.Yani elle öldürme. niye bunu denemeyip ilaca başvuruyorsunuz.
Bu arada orada bulunan uğur böceği larvalarına da yiyecekleri kadar yaprak biti bırakmanız gerekir ki doğal hayat devam etsin.

Ahu_E beğendi.
Eski 07-05-2008, 19:30   #226
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-04-2008
Arkadaşlar ben limon çimlendirme sayfasına da yazmıştım.Herkezin ektiği limon çimleniyor benim ektiğim çimlenmiyor.Ben yalnışlık yapmadığıma eminim.Acaba benim ektiğim limonların çekirdeklerinde mi bir şey var?Toprakta çok iyi.

deniz-kızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2008, 09:56   #227
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

deniz-kızı, turunçgil çekirdeklerinin çimlenmesi uzun zaman alır, bir ay kadar.Ayrıca turunçgil çekirdeklerinin ya hemen çıkartılınca ekilmesi, bekletilecekse kurutulup Captan gibi bir fungusitle ilaçlanması lazım.Işık almayacak şekilde buzdolabında bekletmelisiniz.
Bunlar tamam olsa bile ekilen her çekirdek çimlenecek diye bir şey yok, yeterli sayıda çekirdek ektiniz mi? Bunlara dikkat ederseniz sizin de çekirdekleriniz yakında çimlenecektir.

Eski 08-05-2008, 15:59   #228
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin Mesajı Göster
deniz-kızı, turunçgil çekirdeklerinin çimlenmesi uzun zaman alır, bir ay kadar.Ayrıca turunçgil çekirdeklerinin ya hemen çıkartılınca ekilmesi, bekletilecekse kurutulup Captan gibi bir fungusitle ilaçlanması lazım.Işık almayacak şekilde buzdolabında bekletmelisiniz.
Bunlar tamam olsa bile ekilen her çekirdek çimlenecek diye bir şey yok, yeterli sayıda çekirdek ektiniz mi? Bunlara dikkat ederseniz sizin de çekirdekleriniz yakında çimlenecektir.
Yalnış hatırlıyor olabilirim fakat ben sekiz tane ektim diye hatırlıyorum.Saksıda filizlemiş birşeyler var ama bunlar limon mu bilemiyorum.Çünkü papatya tohumu düştü içine.Ayrıca ilgilenip cevap yazdığın için çok teşekkür ederim.

deniz-kızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2008, 15:38   #229
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-06-2008
bir tanıdıgımız bu saksıyı bana verdi tohumdan yetiştirmiş ve mandalinaymış.
en usttekı yapraklar bana geldıkten sonra cıktı yerini sevmiştir herhalde diye dusunuyorum.

yanlız nasıl sulamam gerekıyor.. suyu bol mu sever az mı.. hergun mu sulanmalı belırlı aralıklarla mı.. **** gunde bır kac kere mı..
gunes mı ıster gölge mi.. ek bir bakımı var mı.. vıtamını vs.

tesekkur ederim

resımleri de ekledim..

Eklenen Resimler

melek00 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2008, 22:31   #230
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi melek00 Mesajı Göster
bir tanıdıgımız bu saksıyı bana verdi tohumdan yetiştirmiş ve mandalinaymış.
en usttekı yapraklar bana geldıkten sonra cıktı yerini sevmiştir herhalde diye dusunuyorum.

yanlız nasıl sulamam gerekıyor.. suyu bol mu sever az mı.. hergun mu sulanmalı belırlı aralıklarla mı.. **** gunde bır kac kere mı..
gunes mı ıster gölge mi.. ek bir bakımı var mı.. vıtamını vs.

tesekkur ederim

resımleri de ekledim..

yardım istiyorummm ((

Eski 20-06-2008, 16:21   #231
Yeni Üye

arkadaslar birde şu konuya el atın ya ben arastırdım bulamadım hıc bır sey

Eski 22-06-2008, 16:44   #232
Yeni Üye

Alıntı:
arkadaslar birde şu konuya el atın ya ben arastırdım bulamadım hıc bır sey
???

Eski 22-06-2008, 16:55   #233
Ağaç Dostu

kuzen38's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
konuyu bastan sona okursanız umuyorum sorularınzıa cevap bulacaksınız.

kuzen38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2008, 16:55   #234

izzeterisen's Avatar

Melek00,
Önce saksının altındaki leğeni kaldırın.
Sulama yaptığınız zaman saksının dibinde su birikmesin, su birikmiş halde beklemesin.
Sulamak için toprağın üstünün biraz kurumasını bekleyin.
Anladığım kadarıyla suyu fazla veriyorsunuz. Sulamanın ne zaman yapılacağı topraktaki su miktarı ile ilgilidir.
Güneşte büyütün.

Eski 22-06-2008, 17:31   #235
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi izzeterisen Mesajı Göster
Melek00,
Önce saksının altındaki leğeni kaldırın.
Sulama yaptığınız zaman saksının dibinde su birikmesin, su birikmiş halde beklemesin.
Sulamak için toprağın üstünün biraz kurumasını bekleyin.
Anladığım kadarıyla suyu fazla veriyorsunuz. Sulamanın ne zaman yapılacağı topraktaki su miktarı ile ilgilidir.
Güneşte büyütün.
konuyu okudum ancak net cevaplar alamadım..

izzeterisen tesekkur ederim verdiğiniz bilgiler icin.
guneste buyutuyorum ve o yuzden surekli kuruyor topragı ve bende her gun su vermek durumunda kalıyorum.
dediginiz gibi saksinin altındakini kaldırdım.
tesekkur ederim.

Eski 22-06-2008, 19:58   #236

izzeterisen's Avatar

Alıntı:
konuyu okudum ancak net cevaplar alamadım..

izzeterisen tesekkur ederim verdiğiniz bilgiler icin.
guneste buyutuyorum ve o yuzden surekli kuruyor topragı ve bende her gun su vermek durumunda kalıyorum.
dediginiz gibi saksinin altındakini kaldırdım.
tesekkur ederim.
Fotoğrfalarınızdan anladığıma göre bitkinizin toprağı sadece tırf gibi görünüyor. Torf bitkiyi beslemez ve çabuk kurur. Sitede olması gerekir narenciye toprağı ile ilgili bilgiler. Uygun bir karışıma dikin.

Eski 22-06-2008, 22:38   #237
Yeni Üye

torf degil topragı normal toprak ve koyun gubresi..

Eski 22-06-2008, 23:30   #238

izzeterisen's Avatar

Alıntı:
torf degil topragı normal toprak ve koyun gubresi..
Saksınızdaki toprağın yüzeyinde bulunan beyaz kısımları (kireç ve tuz) da 1-2 cm sıyırır atarsanız sanıyorum faydalı olur.
İyi çalışmalar.

Eski 10-07-2008, 10:55   #239
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-07-2008
İyi günler mine hanım,
Ben bahçeme limon agacı ekmek istiyorum en uygun zaman ilkbahar dönemi olduğunu belirtmiştiniz ben o zamana kadar beklemelimiyim yoksa eylül ekim aylarında eksem bir sorun çıkarmı gelecek ilkbahar bana göre uzun bir süre.

cannu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2008, 17:00   #240
Yeni Üye

BeratC.'s Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2008
Merhaba,
Öncelikle burada yazılanlardan çok faydalandım,bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.
Bahçemde,4 mandarin,1 portakal,1 limon,5 zeytin ağacım var.Geçen sene zeytin yetiştiriciliği yapan, buranın bir köylüsü ile tanıştım;benim zeytinlerimi gördü ve ağaçlarımın gençleştirilmesi gerektiğini,yani budanması gerektiğini söledi.Ben de budattım ve bu sene ağaçler gerçekten daha sağlıklılar.Şimdi burada yazılanları okudukca limon ağacımı da budamam gerektiğini anlıyorum.30 yaşında, yedi veren cinsinden olan limon ağaçımın dalları o kadar birbirine girift olmuşlarki,sanki biraz düzeltilmesi gerekiyor.Bu yaşdaki bir limon ağacını nasıl ve ne zaman budayabilirim.Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

BeratC. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025