View Single Post
Eski 09-04-2009, 11:08   #266
lerdemir
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Izdırap İçindeyim, Kahroldum :)

MSaygin,

Görüntüsü bile enfes; kaldı ki kokusunu hayal bile edemiyorum. -Aslında ediyorum; portakal bahçelerinde az dolaşmadım; güneş ışığının toprağa zor eriştiği bahçelerdi- Düşünün kokuyu

Bu arada,

Farkettim ki biraz yukarıda iki ayrı yardım talebi -suzukici ve silmoren- yanıtsız kalmış. Özel bir sebebi yoksa diye, hatırlatmış olayım istedim; zira, "fındık büyüklüğüne ulaşan limoncukların kaybı" benim de sorunum.

Meyve tutum aşamasında gerekenden fazla sulama ile ilgili sanırım

Sevgili MSaygin,

Benim bir diğer sorum da, kışın sert zamanlarında açık balkondan kapalı ortama, mutfağa aldığımda yapraksız kalan Kıbrıs limonumun, tam da bu dönemde yeniden ve aşırı yapraklanmaya ve hatta çok sayıda dal sürgünü vermesiyle ilgili.

Yeni ve minik minik dal sürgünlerinde budama yapmam gerekir mi? Olduğu gibi bırakayım da tüm sürgünler yeni yeni dallar mı oluştursun.

İdeal olan bir yapı varsa bu safhada o yapıya doğru yönlendirmek gerekir mi? Gerekirse, nasıl?

Haftasonu fotoğraf da ekleyebilirim bir çok açıdan, ancak o zaman kadar da dayanamadan sormuş oldum

Balkonum rüzgara açık; İstanbul'da bulunduğum yerde şu aralar ısı 9-15 derece arasında değişmekte. Rüzgar, örneğin bugün yok sayılır, 6km/sn; ama genelde çok çok daha fazla oluyor.

Limonumu dışarı almak için hangi ısı koşullarını beklemeliyim?

Bir de limonum son iki limoncuğunu düşürdükten sonra bir tane yeni çiçek açıyor; onu tozlaştırdıktan sonra yine kaybetmemek için ne yapmalıyım?

Çok soru sordum, biliyor ve mazur görmenizi diliyorum

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön