MSaygin,
Görüntüsü bile enfes; kaldı ki kokusunu hayal bile edemiyorum. -Aslında ediyorum; portakal bahçelerinde az dolaşmadım; güneş ışığının toprağa zor eriştiği bahçelerdi- Düşünün kokuyu
Bu arada,
Farkettim ki biraz yukarıda iki ayrı yardım talebi -suzukici ve silmoren- yanıtsız kalmış. Özel bir sebebi yoksa diye, hatırlatmış olayım istedim; zira, "fındık büyüklüğüne ulaşan limoncukların kaybı" benim de sorunum.
Meyve tutum aşamasında gerekenden fazla sulama ile ilgili sanırım
Sevgili
MSaygin,
Benim bir diğer sorum da, kışın sert zamanlarında açık balkondan kapalı ortama, mutfağa aldığımda yapraksız kalan Kıbrıs limonumun, tam da bu dönemde yeniden ve aşırı yapraklanmaya ve hatta çok sayıda dal sürgünü vermesiyle ilgili.
Yeni ve minik minik dal sürgünlerinde budama yapmam gerekir mi? Olduğu gibi bırakayım da tüm sürgünler yeni yeni dallar mı oluştursun.
İdeal olan bir yapı varsa bu safhada o yapıya doğru yönlendirmek gerekir mi? Gerekirse, nasıl?
Haftasonu fotoğraf da ekleyebilirim bir çok açıdan, ancak o zaman kadar da dayanamadan sormuş oldum
Balkonum rüzgara açık; İstanbul'da bulunduğum yerde şu aralar ısı 9-15 derece arasında değişmekte. Rüzgar, örneğin bugün yok sayılır, 6km/sn; ama genelde çok çok daha fazla oluyor.
Limonumu dışarı almak için hangi ısı koşullarını beklemeliyim?
Bir de limonum son iki limoncuğunu düşürdükten sonra bir tane yeni çiçek açıyor; onu tozlaştırdıktan sonra yine kaybetmemek için ne yapmalıyım?
Çok soru sordum, biliyor ve mazur görmenizi diliyorum