merhaba lerdemir,
Bir çok mesajı gözden kaçırıyoruz, bir de açıkçası ben tam bir uzman olmadığım için yanıltıcı yanıtlar vermek yerine, bazen hiç yazmamayı tercih ediyorum.Bir kaç kez düşündüğümü yazdım ve sonra yanlış olduğunu görerek üzüldüm.
Genelde okuduğum teorik bilgilerden yazıyorum ama sorun tanımlamak, tedavi önermek beni aşıyor ne yazık ki.
Meyve ve çiçek dökülmesinden daha önce bahsetmiştik,
142. mesajda.Orada da yazdığı gibi bir çok etken var ama benim gözlemlediğim sulama stresi ve sıcaklık en önemli etkenler.
Benim gördüğüm kadarıyla turunçgil saksıdaysa harcın önemi çok çok büyük.Drenajı çok iyi, köklerde su tutmayacak bir harç en önemli etken.Ben harç kalitemi iyileştirdikçe ağaçlar daha bir keyifli oluyor, bunu serada torbadaki bitkilerde de çok açık görüyorum.
Sulama hatalarının dezavantajını da azaltmış oluyoruz böylece.
Selamlar
