agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)




Beğeni Düzeni237Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-03-2009, 20:49   #11
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,910
selluka

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi copur_09 Mesajı Göster
Arkadaşlar ben geçenlerde bergamut reçeli yaptım. Yalnız şeker kullanmadım. Bergamut meyvesi sayın Ahmeter'in dediği gibi rendenin ince yeri ile rendelenip sarı kısmı ayrılıyor. Yumurta gibi bembeyaz kalınca kabuk dilimlenip soyuluyor. Kabukları normal büyüklükte parçalara ayırıp acı suyu çıkması için kaynatıyorsunuz. Eşimin dediğine göre uzun kaynatmayıp; acısı çıkana kadar ara ara kaynatmak gerekiyormuş. Eh elimizin alet edavatıyla bu işlere kalkışırsak... Neyse acısı çıktıktan sonra sıkılan elma suyunda kaynatılarak reçel yapılıyor. Yalnız benim elma suyum bergamut kabuklarının hemen üstüne çıktığından çok çabuk kayboldu. Sanırım biraz daha fazla elma suyu kullanmak gerekiyor. Rendelenen kabukları kurutup dolaba koymuştum. Çok hoş kokuyorlar. Sonradan ağzı kapalı kaba almama rağmen sinen koku hala çok hoş.
Rendelenen kabuklardan ortaya cıkan tozu çay harmanlaması yapılırken [değişik 2 veya 3 markayı karıştırıyoruz] içine karıştırabilirsiniz veya kek ve pasta hamuruna katıp nefis bir lezzet ortaya cıkıyor .Selamlar iyi günler

pria beğendi.
ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025