agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)




Beğeni Düzeni237Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-02-2009, 22:26   #31
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Kıbrıs'ta Limonata yapılırken içerisine bir veya iki tane Bergamut ilave edilir. Limonata'nın kokusuna ve tadına doyum olmaz.

Ben Bergamut'lu çayları çok seviyorum ancak son yıllarda eski tadları bulamıyorum.

pria beğendi.
Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2009, 06:55   #32
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,827
Bergamutlu çay

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Buket Aknar Mesajı Göster
Kıbrıs'ta Limonata yapılırken içerisine bir veya iki tane Bergamut ilave edilir. Limonata'nın kokusuna ve tadına doyum olmaz.

Ben Bergamut'lu çayları çok seviyorum ancak son yıllarda eski tadları bulamıyorum.
İki şekilde Bergamutlu çay güzel oluyor
1-reçel yapılırken rendelenen kabuktan çıkan inçe tanelerin kurutulduktan sonra çaylan harmanladıktan sonra demlenmesi
2-Kurutulan bergamut kabuğunun çay içmezden evvel bardağa konulması
Limonataya uygulacağım Hepimizin ağzımızın tadı yerinde olsun temennisi ile

pria ve Milla beğendi.
ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2009, 17:54   #33
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter Mesajı Göster
İki şekilde Bergamutlu çay güzel oluyor
1-reçel yapılırken rendelenen kabuktan çıkan inçe tanelerin kurutulduktan sonra çaylan harmanladıktan sonra demlenmesi
2-Kurutulan bergamut kabuğunun çay içmezden evvel bardağa konulması
Limonataya uygulacağım Hepimizin ağzımızın tadı yerinde olsun temennisi ile

Ben hemen bergamut bulayım yoksa ağız tadı ile çay içemeyeceğim. Son zamanlarda Twinings Earl Grey veya Lipton Earl Grey çay alıyorum ( sözde bergamutlu imiş ) ama bergamut tadına bir türlü ulaşamadım. En iyisi kendim yapayım.

Limonatada da kullanılmasını kesinlikle tavsiye ediyorum. Limonatanın kokusunu o kadar güzelleştiriyor ki. Ben limonata yaparken bulamadığım için kullanamadım.

pria beğendi.
Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2009, 20:08   #34
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,827
Bergamut kolonyası

Bergamut kolonyası tarifini burada yazacağım ilginin artmasını bekliyorum
Halen kullanmaktayım ben çok beğendim selamlar

pria, ceydoruk ve Milla beğendi.
ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2009, 20:16   #35
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Merakla bekliyorum.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2009, 20:17   #36
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Kolonya tarifini merakla bekliyorummm.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2009, 20:32   #37
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,827
Bergamut

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mahon67 Mesajı Göster
Birkaç gün önce Gurmenet'ten ( https://www.gurmenet.com/tr/kategori...eçel%20&%20Bal ) bergamot reçeli sipariş etmiştim; bugün kargo geldi, kokusu ve tadı gerçekten harika. Aslında bugün iki süpriz bir aradaydı; İstanbul'dan gelen bergamot reçeli ile Trabzon'dan (pepino61'den) gelen bergamot fidanımı aynı kargo ile aynı anda teslim aldım
Tek kelime bravo seneye meyvasını inşallah alırsınız Ben kdz ereğlide oturdum
İklim gayet müsait bergamutun iyi netice vereceğini tahmin ediyorum .selamlar

pria beğendi.
ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2009, 20:36   #38
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,827
Bergamutlu zeytinyağı

Sizlere değişik bir tad şişeye koyduğunuz zeytinyağının içine bir adet bergamut kabuğu atıp bir ay bekletin
Salatalarda kullandığınız zaman beni hatırlarsınız Selamlar

pria ve Milla beğendi.
ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2009, 10:04   #39
Ağaç Dostu
 
Zeytinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
İzmirde Bergamot fidanı satılan bir yer bilen var mı? Hobi amaçlı 1 adet istiyorum.

Zeytinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2009, 10:31   #40
Ağaç Dostu
 
Koyu yeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,273
Galeri: 35
Bergamot reçelini ben de çok beğeniyorum. İzmir'de zincir marketlerde bulmak biraz zor, yerel markaların üretimleri var ve zincir marketlere girmiyorlar. Bergamot reçelini ve diğer değişik reçelleri bulmak için mandıralara bakmanızı öneririm. Ben de mandıradan bulabiliyorum. İki farklı yerel marka var, biri Antalya firması. Her ikisinin de reçelleri gerçekten çok lezzetli, ev reçeli tadında.

Beni de heveslendirdiniz, balkonuma bir bergamot fidesi de ben ekleyeceğim sanırım bu yaz

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2009, 16:20   #41
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,827
bergamut

Bergamot
Geçen sene üzerinde meyvası ola 2 adet fidan gönderdi
Özetle reçel turuçdan yapılıp bergamut esansı katılıyor .
Mandıra herhalde İzmire özel bir yer İstanbulda yok olsa tadına bakardım
selamlar

pria beğendi.

Düzenleyen ahmeter : 12-12-2014 saat 17:04 Neden: ek
ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2009, 16:46   #42
Ağaç Dostu
 
Zeytinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
Reçel yapımında Bergamot un kendi ekşi meyvesi **** sadece kabuğu kullanılmıyor mu?

Reçel Turunçdan yapılıyor ise buna Bergamot kokulu Turunç reçeli denmez mi?

Kargo ile gönderilmesi sırasında başına birşey gelmesinden korkarım. İzmirde bulunur sanıyorum.

Zeytinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2009, 17:09   #43
Ağaç Dostu
 
Koyu yeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,273
Galeri: 35
Bunu tam olarak öğrenip yazarım, ama ben bergamotun kendisinden yapıldığını sanıyorum. Çünkü ayrıca turunç reçeli de var. Bergamot reçeli kabuklarından yapılmış ama kabuklar etli ve çok lezzetli. Peynir satan tüm şarküterilerde bulunuyor İzmir'de. Bir tanesi yanlış hatırlamıyorsam Yenigün adlı bir Antalya firması, diğerini de öğrenip yazıcam size.

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2009, 17:51   #44
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,827
bergamot

Kendi yetişdirdiğiniz bergamot fidanından aldığınız meyvalardan hiç katkı maddesi olmadığını bilerek evde yapılan bergamot recelinin lezzeti ve emeğinize karşı duyacağınız haz önemli
Zaten bu konuyu onun için işliyorum hele İzmir iklim olarak yetiştirmeye müsait karar sizin selamlar NOT ayrıça çiceğindende recel yapılıyor

pria beğendi.
ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2009, 19:15   #45
Ağaç Dostu
 
Zeytinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
Öğrenelim Koyuyeşil.
Turunç ve Bergamot kabuğu mudur? Yoksa sadece Bergamot mu?

Ahmeter bey,
Kargoda sağlam teslim ediliyor mu? Gözümle görüp almak istediğimden öncelikle İzmirde arıyorum.

Hoşça kalınız.

Zeytinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2009, 22:39   #46
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
Öyle unutulmuş, bulunması öyle zor bitkiler hakkında ne çok şey biliyorsunuz Sn. Ahmeter.
Hatta ulaşabilmek için yardımcı da oluyorsunuz.. Bu başlığı da ilgiyle takip edeceğim

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2009, 08:39   #47
Ağaç Dostu
 
copur 09's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2006
Şehir: Nazilli
Mesajlar: 592
Sayın Mutlu Kutlu' dan mayer limon almıştım. Kargo paketi ustaca hazırlanmış ve fidan zarar görmemişti.

copur 09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2009, 11:30   #48
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,827
Bergamut kolonyası

Bergamut meyvasını bulmak biraz zor bir şekilde bulmuş olup reçelini yapmaya karar verdiğiniz zaman meyva mutfakta kullandığımız rende ile dış sarı kabuğu rendeleniyor
6 adet meyva reçel kabuğundan yapılıyor .Rendeden sonra elde edilen toz bir tülbente konup sıkılıyor tahminen bir çorba kaşığı kadar meyva özü elde ediliyor
Bir çay fincanı alkol aynı miktar kireçsiz su ve bu öz karıştırılıyor
Şişeye konduğunda tortu varsa tekrar sıkı örgülü tülbenten geçirebilirsiniz
Reçel için 1 kilo şeker ,kabuğu alınmış meyvaları sıkıp şekerlendirerek yazın kullanmak üzere buzdolabında saklıyabilirsiniz
Meraklılar için yazdım [ bütün bunları ben yapmıyorum ] eşim yapıyor
Hepinize kolay gelsin ,Selamlar

pria, ceydoruk ve Milla beğendi.
ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2009, 10:55   #49
Ağaç Dostu
 
Zeytinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
Ahmeter bey,

Kolonya ve reçel tarifi birbirine karıştı. Lütfen reçeli ayrı ve kolonyayı ayrı tarif edebirmisiniz?

Zeytinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2009, 12:40   #50
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,827
bergamut

Sayın Zeytinçi bu günlerde sera da işler cok yoğun . Haklısınız bir tarafdan öğlen yemeği yiyor size bunları yazmağa devam ediyorum S elamlar

pria beğendi.
ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2009, 12:56   #51
Ağaç Dostu
 
copur 09's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2006
Şehir: Nazilli
Mesajlar: 592
Arkadaşlar ben geçenlerde bergamut reçeli yaptım. Yalnız şeker kullanmadım. Bergamut meyvesi sayın Ahmeter'in dediği gibi rendenin ince yeri ile rendelenip sarı kısmı ayrılıyor. Yumurta gibi bembeyaz kalınca kabuk dilimlenip soyuluyor. Kabukları normal büyüklükte parçalara ayırıp acı suyu çıkması için kaynatıyorsunuz. Eşimin dediğine göre uzun kaynatmayıp; acısı çıkana kadar ara ara kaynatmak gerekiyormuş. Eh elimizin alet edavatıyla bu işlere kalkışırsak... Neyse acısı çıktıktan sonra sıkılan elma suyunda kaynatılarak reçel yapılıyor. Yalnız benim elma suyum bergamut kabuklarının hemen üstüne çıktığından çok çabuk kayboldu. Sanırım biraz daha fazla elma suyu kullanmak gerekiyor. Rendelenen kabukları kurutup dolaba koymuştum. Çok hoş kokuyorlar. Sonradan ağzı kapalı kaba almama rağmen sinen koku hala çok hoş.

copur 09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2009, 20:40   #52
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,827
Bergamot fidanı

Bergamot fidanı yetiştirmeyi arzu edenler mart ayı havalar ısınmadan fidanı kargo ile getirtebilir ve bir büyük saksıya alabilirsiniz ilerdeki aylar rizikolu olabilir selamlar

ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2009, 20:49   #53
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,827
selluka

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi copur_09 Mesajı Göster
Arkadaşlar ben geçenlerde bergamut reçeli yaptım. Yalnız şeker kullanmadım. Bergamut meyvesi sayın Ahmeter'in dediği gibi rendenin ince yeri ile rendelenip sarı kısmı ayrılıyor. Yumurta gibi bembeyaz kalınca kabuk dilimlenip soyuluyor. Kabukları normal büyüklükte parçalara ayırıp acı suyu çıkması için kaynatıyorsunuz. Eşimin dediğine göre uzun kaynatmayıp; acısı çıkana kadar ara ara kaynatmak gerekiyormuş. Eh elimizin alet edavatıyla bu işlere kalkışırsak... Neyse acısı çıktıktan sonra sıkılan elma suyunda kaynatılarak reçel yapılıyor. Yalnız benim elma suyum bergamut kabuklarının hemen üstüne çıktığından çok çabuk kayboldu. Sanırım biraz daha fazla elma suyu kullanmak gerekiyor. Rendelenen kabukları kurutup dolaba koymuştum. Çok hoş kokuyorlar. Sonradan ağzı kapalı kaba almama rağmen sinen koku hala çok hoş.
Rendelenen kabuklardan ortaya cıkan tozu çay harmanlaması yapılırken [değişik 2 veya 3 markayı karıştırıyoruz] içine karıştırabilirsiniz veya kek ve pasta hamuruna katıp nefis bir lezzet ortaya cıkıyor .Selamlar iyi günler

pria beğendi.
ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2009, 19:27   #54
Ağaç Dostu
 
kopshtar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-03-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 679
Galeri: 16
Sn Ahmeter;
Tecrübeli oluşunuza istinaden soruyorum.
1-saksıda meyve almam mümkünmüdür
2-istanbul şartlarında problem yaşıyormusunuz.
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

pria beğendi.
kopshtar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2009, 21:23   #55
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,827
Bergamot

Sayın Kalbara İstanbulda meyva alıyorum Yakında resimleyeceğim 50x 50 plastik saksı içindeler Bursayı cok yakından bildiğimden iklım şartları İstanbuldan daha iyi
Kışın camekanlı bir balkonda kalabilir en kıymetli bir narenciye yetiştirmeğe değer Selamlar

pria beğendi.
ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2009, 21:57   #56
Ağaç Dostu
 
kopshtar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-03-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 679
Galeri: 16
sn Ahmeter;

Çok teşvik edici bir yazı olmuş teşekkürler.
Pazartesi hemen siparişimi veriyorum o zaman. Nasıl olsa 50x50 saksı hazır

kopshtar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2009, 11:14   #57
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Sn Ahmeter; Bergamut çayını yaptım, kokusu çok güzel.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2009, 15:22   #58
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,827
Bergamot

Sayın Aknar teşekkür ederim memnun oldum siz orada bu meyvayı rahat bulabileceğinizi tahmin ediyorum reçelini de yapar mısınız
Sakın şaşmayın gece yatarken kabuklarını baş ucunuza koyduğunuzda uykunuzun nasıl rahat olduğunu farkedeceksiniz .Selamlar

pria beğendi.
ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2009, 22:04   #59
Ağaç Dostu
 
kopshtar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-03-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 679
Galeri: 16
Sn Ahmeter;
Bugün sizin referansınızla siparişini verdiğim bergamotum kargodan geldi. çok güzel formlu bir fidan. Yapraklarının kokusu bile insanın içini açıyor. Ben daha küçük bir fidan bekliyordum doğrusu. Kışın etkilenmeyeceğini bilsem özgür bırakırdım ama bu güzelliği riske atamam. Arada bir tecrübelerinize ihtiyacımız olacak diye düşünüyorum :P

pria beğendi.
kopshtar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2009, 08:41   #60
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,827
Bergamot

Meraklanıp bir fidan edinmeniz beni memnun etti .Bütün sorularınıza memnuniyetle cevap veririm Fidanı edinmek isteyenlere kolaylık olsun fiatını .kargo üçretini ve aldığnız firmayı üzerinde meyva olup olmadığını açıklarsanız iyi olur
Herhalde poşet içinde geldi saksıya almak lazım görüşmek üzere selamlar

ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024