View Single Post
Eski 15-03-2009, 11:30   #48
ahmeter
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,906
Bergamut kolonyası

Bergamut meyvasını bulmak biraz zor bir şekilde bulmuş olup reçelini yapmaya karar verdiğiniz zaman meyva mutfakta kullandığımız rende ile dış sarı kabuğu rendeleniyor
6 adet meyva reçel kabuğundan yapılıyor .Rendeden sonra elde edilen toz bir tülbente konup sıkılıyor tahminen bir çorba kaşığı kadar meyva özü elde ediliyor
Bir çay fincanı alkol aynı miktar kireçsiz su ve bu öz karıştırılıyor
Şişeye konduğunda tortu varsa tekrar sıkı örgülü tülbenten geçirebilirsiniz
Reçel için 1 kilo şeker ,kabuğu alınmış meyvaları sıkıp şekerlendirerek yazın kullanmak üzere buzdolabında saklıyabilirsiniz
Meraklılar için yazdım [ bütün bunları ben yapmıyorum ] eşim yapıyor
Hepinize kolay gelsin ,Selamlar

ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön