View Single Post
Eski 23-03-2009, 20:49   #53
ahmeter
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,833
selluka

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi copur_09 Mesajı Göster
Arkadaşlar ben geçenlerde bergamut reçeli yaptım. Yalnız şeker kullanmadım. Bergamut meyvesi sayın Ahmeter'in dediği gibi rendenin ince yeri ile rendelenip sarı kısmı ayrılıyor. Yumurta gibi bembeyaz kalınca kabuk dilimlenip soyuluyor. Kabukları normal büyüklükte parçalara ayırıp acı suyu çıkması için kaynatıyorsunuz. Eşimin dediğine göre uzun kaynatmayıp; acısı çıkana kadar ara ara kaynatmak gerekiyormuş. Eh elimizin alet edavatıyla bu işlere kalkışırsak... Neyse acısı çıktıktan sonra sıkılan elma suyunda kaynatılarak reçel yapılıyor. Yalnız benim elma suyum bergamut kabuklarının hemen üstüne çıktığından çok çabuk kayboldu. Sanırım biraz daha fazla elma suyu kullanmak gerekiyor. Rendelenen kabukları kurutup dolaba koymuştum. Çok hoş kokuyorlar. Sonradan ağzı kapalı kaba almama rağmen sinen koku hala çok hoş.
Rendelenen kabuklardan ortaya cıkan tozu çay harmanlaması yapılırken [değişik 2 veya 3 markayı karıştırıyoruz] içine karıştırabilirsiniz veya kek ve pasta hamuruna katıp nefis bir lezzet ortaya cıkıyor .Selamlar iyi günler

ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön