![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Sayın Mutlu Kutlu' dan mayer limon almıştım. Kargo paketi ustaca hazırlanmış ve fidan zarar görmemişti. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Bergamut kolonyası
Bergamut meyvasını bulmak biraz zor bir şekilde bulmuş olup reçelini yapmaya karar verdiğiniz zaman meyva mutfakta kullandığımız rende ile dış sarı kabuğu rendeleniyor 6 adet meyva reçel kabuğundan yapılıyor .Rendeden sonra elde edilen toz bir tülbente konup sıkılıyor tahminen bir çorba kaşığı kadar meyva özü elde ediliyor Bir çay fincanı alkol aynı miktar kireçsiz su ve bu öz karıştırılıyor Şişeye konduğunda tortu varsa tekrar sıkı örgülü tülbenten geçirebilirsiniz Reçel için 1 kilo şeker ,kabuğu alınmış meyvaları sıkıp şekerlendirerek yazın kullanmak üzere buzdolabında saklıyabilirsiniz Meraklılar için yazdım [ bütün bunları ben yapmıyorum ] eşim yapıyor Hepinize kolay gelsin ,Selamlar |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Ahmeter bey, Kolonya ve reçel tarifi birbirine karıştı. Lütfen reçeli ayrı ve kolonyayı ayrı tarif edebirmisiniz? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
bergamut
Sayın Zeytinçi bu günlerde sera da işler cok yoğun . Haklısınız bir tarafdan öğlen yemeği yiyor size bunları yazmağa devam ediyorum S elamlar |
|
|
|
![]() |
|
|