22-02-2009, 18:54
|
#11
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter
İki şekilde Bergamutlu çay güzel oluyor
1-reçel yapılırken rendelenen kabuktan çıkan inçe tanelerin kurutulduktan sonra çaylan harmanladıktan sonra demlenmesi
2-Kurutulan bergamut kabuğunun çay içmezden evvel bardağa konulması
Limonataya uygulacağım Hepimizin ağzımızın tadı yerinde olsun temennisi ile
|
Ben hemen bergamut bulayım yoksa ağız tadı ile çay içemeyeceğim. Son zamanlarda Twinings Earl Grey veya Lipton Earl Grey çay alıyorum ( sözde bergamutlu imiş ) ama bergamut tadına bir türlü ulaşamadım. En iyisi kendim yapayım.
Limonatada da kullanılmasını kesinlikle tavsiye ediyorum. Limonatanın kokusunu o kadar güzelleştiriyor ki. Ben limonata yaparken bulamadığım için kullanamadım. 
|
|
|