![]() |
Alıntı:
|
İpleri fidan gövdesine değilde başkabir tutacağa bağlansa daha iyi olmaz mı, ipin boğması sorunu olmaz mı ? Veya bitki daha olumlu cevap mı veriyor ?
|
İpi bitkiyi boğacak şekilde sıkmayacağız, biraz bolluk bırakacağız, başka nasıl bağlanılabilinir?
|
Alıntı:
|
Konuyu ilgiyle takip ediyorum. Haziranda bir fuara katılacağız. Meslek lisesi bahçecilik bölümü olarak. Çilek domates ve kıvırcık marul denemeleri hazırlamayı planladık. Sitede birçok bilgi olmasına rağmen toparlamakta ve anlayabilmekte güçlük çekiyorum.
Oysaki bu sitedeki yazıları okumadan evvel bu işi kolayca yapabileceğimi düşünüyordum. Artık denemelerden olumsuz sonuçlar alabileceğimizden korkmaya başladım. |
sevgili envor domateslerimin yapraklarında sabah ve akşam su zerrecikleri oluşuyor bunun bir sakıncası var mı?
|
Serada nem'i ölçebiliyormusun?
|
Hayır,ölçebilecek aletim yok şimdilik.Buralarda hava sıcakdı (bugüne kadar) sanırım o yüzden seranın tavanında terleme oluşuyordu.Resmen su damlaları oluşuyordu.
|
domateslerin durumu
sevgili envor domateslerde yavaş yavaş çiçekler açmaya başladı.Resimleri açtığım foruma koydum lütfen bakar mısın.Resimlerde de gördüğün gibi koltuk alma işlemi yapmalımıyım artık.Birde boydan resimledimki alt dallarını almadım :p ama almam gerekir mi?
|
Alıntı:
Bitkiye besin vereceğin sistemi kurdun, bitkilerin büyüyor, ama iklim şartlarını ölcemiyorsun. Ama oluyor! diye bilirsin, olur, öylede olur. Yalnız amatörce olur. Yapmış olduğun serada ve sistemde biraz profosyönel olman gerekir. Şimdi gündüz ve gece sıcaklıkları arasında çok aşırı fark var, ama ne kadar olduğunu ölçmemiz lazım, aradaki fark 8-10 dereceden fazla ise önlemini almamız lazım. Dikmiş olduğun domates çeşitide sıcağı seven bir çeşit, havalar iyice soğuduğunda serayı ısıtman lazım:eek: |
Sevgili envor serama sobamı kuralı 10 gün oldu dijital termometre koydum ve ona göre ısıtacağım hatta ısıttımda.Belki çok ilkel ama işe yarıyor.Üstü su tanklı bir banyo sobası kurdum anında ısı yayabiliyor,borularıda bir uçtan diğer uca kadar seranın içinden geçirdim.Sera küçük olduğu için şuanda yetiyor.
Nem ölçer konusunda çok haklısın şartlarımı zorlamam gerekecek bakalım neler yapabilirim.Çok teşekkürler. |
Sayın Envor Bey, Bu küçük seralarda, evlerde kullandığımız buhar verici cihazlar kullanılabilir mi. Bunlar aynı zamanda hem sıcaklık hemde nem oranını ölçüyor.
|
Sayın elektronik şu nem ölçerin bir devresini yapsanız ne güzel olurdu :)
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Cocopeat + perlit karışımına ektiğim domateslerim besin çözeltisini çok sevdiler. Dışarıda fırtına kıyamet, tipi kar yağıyor. Doğalgaz krizi mağduru olmazlarsa bu sefer domates yiyeceğiz:p
|
Sayın Kahyanur, iki tane domatesin üzerindeki o lekeler çiçek ucu çürüğü müdür yoksa başka bir leke mi? Ustalar da bir göz atıp fikir verirlerse iyi olur sanırım.
|
Sadece bir saksıdamı ?
|
Sayın kahyanur, bu sefer bu iş olacak galiba :p
Alıntı:
|
Alıntı:
Sevgili Envor; besin çözeltisi ve fideler için çok teşekkür ederim. Ortamlarını sevdiler. Geldiğinde küçücük olan domatesler büyüyor ve çiçeklerde de minicik domatesler oluştu.. Mucize bu:p:p |
Ben yeterince güneş ışığı ile büyüttüm, ama bundan sonrada alıştıkları güneşi isteyeceklerdir. Işık durumunu siz biliyorsunuz, ama yol yakınken bir ışık sistemi hazırlayın derim.
|
Alıntı:
|
Domates ellenince leke olur mu acaba?
|
sn kahyanur tebrik ederim çok güzel gözüküyorlar.
|
Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar. Forumu yaklaşık 1 aydır izliyorum. Epeyce de bilgi aldım. Öncelikle seviyeli yazılar ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Ben aslında sağlıkçıyım ve şu anda Ankara'dayım. Fakat Adana da bahçeli bir evim inşallah mayısta bitmiş olacak ve ben Adana'ya taşınacağım. Orada kızım ve oğlumla amatör olarak 100 metrekare civarında topraksız tarım için sera kurmak istiyorum. Ben domatesi, çocuklarım da çilek seviyor. Kendimiz ve eş dost için üreteceğiz ama yatiştirme süreci profesyonel olsun istiyorum. Bunun için de Adana'da doğrudan iletişim kurabileceğim biri varsa tanışmak isterim. Hepinize iyi akşamlar dilerim.
|
Alıntı:
Bu arada imla kurallarına dikkat edin derim. Eğer uyarı alıp üzülmek istemiyorsanız:(;):p |
Alıntı:
"Nazar etme ne olur, çalış seninde olur." demedim mi ben size. Çok çalışmışsınız, meyvelerde üzerinde gelmiş Sayın Envor dan. Hani tohumdan yetiştirmenin zevki başka idi. Çok kıskandım vallahi. Şu Envor hepimizi tembel yapacak:D:D:D Güle güle büyüt, meyvesi bol olsun;) |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Şimdilik keyifleri yerinde. İnşallah güneş açmaya devam eder de yeni meyva vermeye devam ederler. Darısı sizin başınıza. Sahi epeydir resimlerini göremedik domateslerinizin. Ne durumdalar acaba?:p:p |
Kahyanur, saksı şefaf gibi duruyor, öyle yosunlama yapıyor o da iyi değil, bir yandan kökler karanlıkta dahi iyi gelşiyormuş o bakımdan dışına kamuflaj yapın. Bardak viyollerdeki de sizin ektikleriniz mi? Haydi hayırlı olsun.
|
Ooo! Sayın kahyanur, domatesin meyveleri baya büyümüş :) Nazar boncuğada gözümden kaçmadı hani:p
Şöyle uzaktan bir resim çeksenizde, saksı tam olarak gözükse. |
1 Eklenti(ler)
Saksı olarak 18 lt lik su bidonunun üstünü kesip kullandım. Bidonun üzerini kaplamadım çünkü daha önce 5 lt lik su bidonlarına ektiğim domateslerin hiç birinde yosunlanma olmadı. 4 kök fide için 18 lt hacim yetmeyecek. İki tanesini başka bir 18 lt lik bidona aktaracağım. Gündüz balkonda , gece içerde tutmaya dikkat ediyorum sevgili fideciklerimi. İnşallah mart ayına kadar terslik olmaz, başlarına bir şey gelmez..Kocaman domates ağaçlarım olur:p
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025