![]() |
Alıntı:
Saygılarımla... :) |
Alıntı:
|
sevgili envor çok teşekkürler bilgi için.İnanın sabırlıyım ama önceden bilip önlem almak istedim.Sayenizde çokda iyi oluyor.
|
Sevgili jibuti, bugün burada yağmur yağıyordu, aklıma geldi :) yağmurlu havalarda domatese sabah 10:00 da 60cc, 11:30 da 80 veya 100 cc(yağmurlu ama seranın içi sıcaksa 100 cc), 13:30 da 100 cc verirsen yeterli olur. :)
|
Ne demek uzman sizsiniz bende çırak notumu aldım merak etme çok teşekkürler bilgi için sevgili envor.
|
Sevgili envor yukarıda verdiğin sulama şeklini ne zamana kadar devam ettirmeliyim.Bitki büyüdükçe sulama artacak sanırım ama zamanlamasını iyi yapmak istiyorum.
Ecsinide büyüme ile doğru orantılı olarak arttırmalımıyım. Birde havalandırmayı nasıl yapmalıyım güneşli günlerde saat 9-9.30 gibi serayı açıyorum ve gün batmadan 1-2 saat önce kapatıyorum bu doğru bir yöntem mi.Teşekkürler. |
Sevgili jibuti, bitki büyüdükce sulamayı biraz arttıracağız, çok değil, zaten verdiğimiz su miktarı bitkiye yetecek düzeyde, bitki şu an verdiğimiz suyun tamamını almıyor, su akıp gidiyor, o yüzden biraz arttıracağız, havalandırmayı acma konusuda saat ile ölcülmemeli, serana ısı & nem ölce bilen bir termometre almalısın, ama bence geç açıyorsun, geceden zannediyorum(seranın detaylı resimlerini görseydim daha iyi olurdu) nem yüksek oluyordur, sabah güneşde doğunca yüksek nem + ani ısınan ortam = Mantariyel hastalık olarak + bitkide anormal hızda büyüme olarak sana dönecektir (bu da) = az verim + kalitesiz meyve olarak sana dönecektir.
Biraz matamatiksel bir açıklama oldu, :D kusura bakma :p:o Not: Resim yüklemediğin sürece, bundan sonra sorularına cevap vermiyeceğim :p Bilgine !;) |
Oh be nihayet Jibutiye resti çekecek biri çıktı:D:D Resimler devlet sırrı oldu sanki, hadi artık arkadaş resim bekliyoruz:o
|
Ah ah siz benim bugünkü rezilliğimi bir görseydiniz ağlardınız(benimle beraber) ama sizde haklısınız resimleri görmek elbette hakkınız ne diyeyim belki pazar günü herşey değişir;) ve arkadaşlarımda bana rest çekmez,bazı arkadaşlarımda sevinmez :p
|
Sevgili envor resimler "topraksız tarım ile yapabildiklerim" adlı forumumda, e artık bakıp bakıp beni anarsın ne dersin :)
|
Sayın Envor;
Sanırım sizinle aynı bölgede yaşıyoruz.Forumdan takip edebildiğim kadarıyla çalışmalarınız çok güzel.Eğer müsait olduğunuz bir gün seranızı görmem mümkün olursa çok sevineceğim.Ama aynı zamanda emr-i vaki yapmış olmak da istemem.Eğer siz isterseniz.Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. |
Sistemi çalıştırdığımda, müsait bir günde ****** sn. hia :)
|
Envor, sistemi çalıştırdığında bakarsın bir gün çat kapı Antalya' ya geliveririm.
|
Beklerim:p, gelmek isteyen arkadaşlarda var zaten, hepinizi aynı gün topluyayımda mini toplantı olsun:p:D
|
sevgili envor sakın bana haber vermeyi unutma bunu kaçırmak istemem.
|
Yeni bir kongre tertibine kadar gider bu iş.
Kaçamadınız Envor :) |
O zaman ben de herkesle birlikte geleyim mi?
|
Maşallah her biri birer inci gibi. Tebrik ederim ...
|
Birileri kongre mi tertipliyor? Nerede? Hangi tarihte? Davetiyeleri kimden alacağız? Kaçırmak istemem doğrusu.
|
Kaçmak yok hocam
Bayram tatiline denk gelirse seviniriz Envor Hocam :D
Antalya iyi olur o tarihlerde herhalde:D:D |
Arkadaşlar ne oluyor benden habersiz, kongre nerede ?:p
Şimdi baştan alalım; Sn. İzzeterişen ve sn. hia buraya geleceklerdi, sn. malbman'da çat kapı gelecekti:D hadi dedik planlı olsunda, mini minnacık bir toplantı olsun ;) olay buydu:rolleyes: Başka bir önerisi olan varsa buyursun :) Yanlız bayram tatilinde envor'da tatil yapmayı düşünüyor :eek: Bilginize :dilli: |
Bayramda İtalya' ya gidiyorum. Bayramdan sonra (hem envor hem de kendim için) müsait bir gün, çat kapı gideceğim.
|
Sayın Envor ben zaten size muhtemelen 10 km uzaktayım.Müsait olduğunuz her an uygun olabilir benim için:)Diğer arkadaşlardan gelebilen olursa sizinle ve onlarla da tanışmak çok hoş olur benim için.
Bütün doğa dostlarına sevgiler :) |
5 Eklenti(ler)
Domatese ip bağlamayı şöyle özetliyeyim;
Eklenti 53491 Yukarıdaki telden sarkan ipin ucunu, sol elimizle tutuyoruz, sağ elimizin iki parmağı ile ipi geriyoruz. Eklenti 53492 İpi gerdiğimiz sağ elimizi saat yönünde çevirterek ipi halka haline getiriyoruz. Eklenti 53493 Yapmış olduğumuz halkayı bozmadan domatesin köküne yaklaştırıyoruz. (Domatesin en alt yaprağının altından bağlatıyorum) Eklenti 53494 Sol elimizle tuttuğumuz ipin ucunu domatesin kökünün etrafından dolaştırarak, yapmış olduğumuz halkanın içinden geçiriyoruz. Resimde gördüğünüz gibi fazla sıkmıyoruz, çünkü domatesimizin gövdesi daha büyüyecek. Eklenti 53495 İpi bağladıktan sonra, ipi saat yönünde domatesi fazla sıkmadan domatese doluyoruz, domates büyüdükçe dolamaya devam ediyoruz. |
Envor naylon ip yerine (bitkiye zarar vermemesi açısından) pamuk ipi kullanılır mı? Yoksa dayanıksız mı olur?
|
Naylon ip kullanılıyor seralarda, pamuklu ip kullananı görmedim, yanlız ip zarar vermiyor bitkiye.
|
Teşekkürler
|
sevgili envor çok teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Sayın, Enver Bey, Baştan beri okudum son 4. sayfada yorgunluk oldu. yinede genelde okudum sayılır. 25 Yıl önce orman köyü olan İskenderun arsus da ilk seraları ben yaptırmıştım. Orman Bakanlığı (orköy) olarak. Görev çıkarıp Antalya'ya ordan tarif ettiler manavgatın bir köyüne gidip sera boyut ve montajı hakkında notlarımı alıp Hatay'ın Köylerinde yaptırmıştım. Ancak o zamanlar bitkiler üzerinde teknik yoğunlaşma yoktu. Önemli olan kapalı (sera) mekan oluşturmaktı. Şimdi bizim üç dönüm bahçe var evin çevresinde ama toprağı kıraç ve sebzeciliğe uygun değil. Bu nedenle topraksız ve su üretimi konusunda muhakkak öğretmelisiniz selam.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025