![]() |
Hoşgeldiniz sayın soilless, gelişiniz biraz hızlı olmuş ama gidişiniz biraz zor olacak. Bu amansız hastalıktan iyileşerek kurtulana rastlamadık. Burası ilk hastalığın kapıldığı kovuş.
Çokları geldi geçti. Şimdi başka başka yerlerde kendi kendilerine tedavi olmaya çalışıyorlar. Siz adresinizi verinde yolumuz ereğliye düşerse ziyaretinize geliriz. |
Alıntı:
|
Sayın Soilless tekrardan merhaba! Kudret hocamın dediği gibi, bu hastalıktan kurtulmak imkansızdır. Ne diyelim; Allah şifa versin:D:D
|
Sn Tezel,
Teşekkür ederim. Hastalığıma çareyi şırıngalı ec ile gidermenizi bekliyorum sizlerden :))) İnanın şu ana kadar hiç bir konuda hiç bir forum paylaşımlarına girmedim. Bu yüzden özele gönderileri (adresler sanırım özele gönderiliyor forumda!!!!) v.s. kısa zamanda halledeceğim. Aslında profesyonel anlamda, ticari anlamda, tutkulu hobi uygulaması yapma anlamında, bilgili ve tecrübeli arkadaşları burada Ereğli'de görmek, ağırlamak aklımdan geçen ama az biraz zamana ihtiyaç duyduğum bir açılım. Çünkü en azından bir örnek olarak Padişahlar için buralardan istanbula getirilen EREĞLİ'nin Osmanlı Çileği ni sanırım duymuşunuzdur. Ayrıca topraklı da olsa seracılık hakkında biraz bilgi alırım amacıyla bu bölgede 5-6 günde yaptığım ufak bir araştırmada yaklaşık 50-70 km sınır içerisinde profesyonel anlamda ticari bir sera işletmeciliğinin olmadığını öğrendim. Hemen tümü örtü altı uygulaması. Ben Burada 160 üyesi olan, üyeleri işletme, ekonomi, idari bilimler, hukuk, istatistik, halkla ilişkler, v.s gibi bölüm mezunlarının oluşturduğu bir derneğin yönetimindeyim. Bir STK olarak bölge ve ülke yararına olacak panel, seminer düzenlemekteyiz. Özetle az biraz daha uygulamalı örneğimle örnek olmayı, sonrasında eğer uygun görürseniz buraya çokca emeği geçen en az 3-4 arkadaşı böyle bir paylaşıma davet etmek düşüncelerim arasında. Sizleri buraya davet etmek zevk olacaktır. |
Sn Envor,
Şifa sizlerden. Şırıngamı hazırlıyorum. doldurur gönderirsiniz umarım. :))) |
Alıntı:
|
Teşekkür ederim.
saygı ve sevgilerimle |
Alıntı:
Bu arada, muhteşem olmuş kardeşim. Ellerine sağlık. Fideler geldi mi? |
Alıntı:
Bunun hariricinde güzel bir sera içi kurulum çalışması görüyoruz.;) |
250' lik borularda da kavun, karpuz yapacağım de de, bende burda düşüp bayılayım. Makaraya mı sarıyorsun, yoksa fotoğraf makinanın kılıfını kaybettin de onumu arıyorsun? Eti bisküvi reklamı yapacaksan bilmece sormana gerek de yoktur, biz senin domateslerinin ne kadar muhteşem olduğunu biliyoruz zaten. Boş kasaları söylüyorsan hiç işimiz olmaz. Seranın dışındaki silüeti de burdan tanımak çok zor. Kum tanelerinin arasını da tek tek arattırma bizi. Haydi söyle...
|
Ben dışarıdan içeriye kaçamak bakan bir genç gördüm. alternatif olarak...
|
Ben şaşkın şaşkın seranın kumuna bakıyorum.Burada birtorba kum için 1 km gitmek birde taksi parası vermek zorundasın. Seranın üstüne kat çıkacaksın anlaşılan sevgili envor, su tesisatını tavandan yapmışsın. Doğrumu gördüm.
|
Evet Kudret hocam, su tesisatını üstten döşedim. Elime ayağıma dolaşmasın diye öyle yaptım. Bugün sistemi sadece su ile denedim, sorunsuz çalışıyor, yarın fideleri dikmeyi düşünüyorum. Yarın akşam yeni resimler ile sizi bilgilendiririm. İnşallah :)
Alıntı:
Bu resimde benim gördüğüm; Borudan yukarıdaki tele kadar uzanmış domates ağaçları görüyorum, hemde üzeri üzüm salkımını andıran domateslerle:o;) |
Alıntı:
Böyle yanlış, manlış anlamayayım...:p Saygılar :) |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Envor,
Sen ya bir göz doktoruna git, **** gözlüğün varsa camlarını temizle:D:D:D Bizi boş hayaller peşinde koşturma:mad: Sonunda Istanbul' da sera kurdurtacaksın bana:rolleyes: Sen hala fideleri dikeceğim diye uğraş, ben yakında hasata başlıyorum:eek: |
Hahahahaha. Bu çok iyi olmuş işte:p:p
|
Ahaaa! o ne ya:D:D
Sayın Sarıcan valla bravo, siz hasat'a başlamışsınız :p, ben daha bugün diktim fidanları, 55 günden öncede kesin hasat edemem.:o Tecrübe bu olmalı...:eek: Peki görüntüsü güzelde, tadı nasıl domateslerinizin?:D:D Biraz anlatırmısınız? |
Hayallerinize bir nebze çözüm oldu ise o yeter:D:D:D Lezzetine senin fideler büyüdüğü zaman bakarız. Bize de gönderirsin herhalde:cool:
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 69442
Eklenti 69443 Fırtına yüzünden meyvelerde çizikler oluştu ama yinede güzel gözüküyorlar. Değilmi?:p |
Yeni maratonumuz bugün başladı. 28/04/2009
5 Eklenti(ler)
Seradaki sistem şimdilik kusursuz çalışıyor, kem gözle bakılmaması tavsiye olunur...:D:D:p
Eklenti 69449 Eklenti 69450 Eklenti 69451 Eklenti 69452 Eklenti 69453 |
Bakanlar mı var. :D
|
Maaşallah
1 Eklenti(ler)
Her şeyin çaresi var. Allah nazardan saklasın. "Kahyanur duymasın."
Birde merak ettim o kadar küçük bir viyolde fide o kadar nasıl büyüyebilmiş, görünürde kökte yok. Ben jiffy saksıda büyüteyim dedim biraz büyüyünce fidenin ayakta durması zorlaşıyor. |
Teşekkürler sn. Sarıcan, valla süper olmuş. Neden benim aklıma gelmemişti bu.:D:D
Tecrübe bu işte...:eek: |
Kazasız, belasız, fırtınasız bol hasatlı günler diliyoruz.
|
Sevgili envor, sayın sarıcanın iyi dileklerine aynen katılıyorum. Allah emeklerini zai etmesin.Kem gözlerden korusun. Bol ürünlü hasatlar nasib etsin.Başarılar dilerim.
|
2 Eklenti(ler)
Sn Sarıcan, sn Kudret hocam; İyi dilekleriniz için teşekkürler, bir kazaya daha göğüs gerebilecek gücüm kalmadı.:p
Eklenti 69541 Eklenti 69542 Su pompası ve besin tankı, şu an besin tankının üstü betonpan parçasıyla kapatılmış durumda. |
Domatesler çiçek açmaya başladı :)
5 Eklenti(ler)
|
sn. Envor yeniden başlamanıza sevindim,baharı bu yüzden çok seviyorum insanlara sıfırdan başlamaları gerektiğini gösteriyor.Bol hasatlı günler diliyorum.Hoşçakalın
|
Sevgili enver kardeşim hayırlı başlangıçlar, hayırlı neticeler, fırtınasız günler dilerim :)
|
Sn derin ve sn. jibuti, iyi dilekleriniz için teşekkürler.
Sevgili arkadaşlarım, sistemdeki su çok ısınıyor, ne yapmam lazım, hadi; Beyin fırtınanızı göreyim :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025