agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Topraksız Tarım (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/)
-   -   Topraksız tarım / Hidroponik (Durgun su kültürü) Aeroponik (Akan su kültürü) (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/7407.htm)

Fatisa 22-02-2019 00:02

Benimde düşündüğüm sistemdi. Fakat hava meselesinden dolayı vazgeçtim bu sistemden. Çok merak ettim inşaalah muvaffak olmuşsunuzdur. Görüşebilirmiyiz. Cumhur Sayın 0532 266 0920 Bakırköy - istanbul

Fatisa 22-02-2019 02:15

Topraksız tarım konusunda görüşmek isterim. Fatisa 0532 266 0920 İstanbul

Burak topraksız 22-02-2019 14:14

Merhabalar şimdi ben bir arge sahası kurdum kendime durgun su için yaptığım şeyle 2 m ye 9 m havuz yaptım havuza naylon gerdim 10cm su doldurdum suyun ec değerini 1 e ayarladım straforlara delik açıp deliklere delikli 5cm lik sepetler koydum sepetlerin içerisinede marulları koydum şuan 6. Gündeyim sepet aşşağısına 3. 4 tane kök attı beyaz boyları 1.5cm büyüdü benim şuan 2 sıkıntım var bir ısıtma 2 suyu havalandırma suyun sıcaklığı genel olarak en alt 4 derece en üst 12 dereceye çıkıyor ısıtmak istiyorum ama maliyet çok artıyor bu seviye için nasıl bir yöntem kullanabilirim havaladırma için birkaç çözüm geliştirdim şuan onları kurmaya çalışıyorum

arslanereli 22-02-2019 20:01

Suyun büyüklüğüne göre ısınma da soğuma da geriden geliyor. Yazın da kışın da böyle. Yazın daha geç ısınır kışın daha geç soğur. Benim akansu kültürü sıcaklığın 2 dereceye kadar düştüğünü yazın 36 dereceye kadar çıktığını biliyorum. Ama ilk başlarda havuz yaptigimda kışın 6 yazın 26-27 derece arasında idi. ısıtma ve soğutma neredeyse imkansız ( çok maliyetli)
Havalandırma çok sıkıntılı neredeyse akansu olduğu gibi sürekli devirdaim yapmak lazım çünkü kışın 2 aydan yazın daha kısa sürede sudaki oksijen bitiyor ve kirtlanma başlıyor.
Fide zamanı üründe hiçbir sıkıntı yok önemli olan hasat zamanı.

Tarlambenim 01-04-2019 10:45

Topraksız Tarım Üretim
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tarlambenim (Mesaj 1541063)
Herkese merhaba;
Sera kurulumunu neredeyse bitirdim. Yaklaşık 700 adet kıvırcık fidemi ektim ( **** suya serdim demek daha doğru olacak. :)

Son durumu izlemek için tıklayın.

:p

Herkese merhaba;
Artık sera kurulumunu tamamladım. Fidelerimi yetiştirmeye başladım.
3 Mart 2019 tarihinde yaklaşık 750 adet fide diktim. 31 Mart tarihi itibari ile son durumları videodaki gibi.

Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Mümkünse Youtube kanalında da yorumlarınızı paylaşmanızı rica ediyorum.


Royal Family 09-04-2019 16:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi envor (Mesaj 287523)
Eklenti 47491

Straforu kızgın demir ile deldik ve marulları buralara yerleştirdik :)

Eklenti 47490
Eklenti 47492

Durgun suda yaptınız dimi bunu ve besin ilave ettiniz mi suya

Tarlambenim 14-05-2019 12:11

Merhaba;
Evet durgun su sistemi ve besin eriği ile yetişrtirdim.

Boran Aydın 30-06-2019 14:45

Hidroponik çilek yetiştiriciliği
 
Merhaba, aranıza yeni katıldım. Ben LED ışıkla akan su kültüründe çilek yetiştirmek istiyorum. Çilek çeşiti ve dikim aralığı konusunda fikir verebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler

Teknik63 23-09-2019 07:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi envor (Mesaj 1204226)
Sayın kursun, katı ortamda da bitkiniz 8 saat süre ile dayanabilir. Hatta daha fazla süre ile bile dayanabilir. 24 saat mesela, ortam durumuna göre daha da fazla. Katı ortam da cocopeat %70, perliti de % 30 kullanmanız en uygun katı ortam mamülü olabilir.

saygılar... envor.

Selamlar Herkese

Evnor Ustadım sizin antalya'da topraksız tarım seranız vardı sanırım.
Özel mesaj atamadığım için burdan yazıyorum.
Antalya'ya gelsek sizi seranızda ziyaret etme imkanımız olur mu?

ekremselcuk 21-05-2025 14:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel (Mesaj 204834)
Besin eriyiğinin EC değeri yani iletkenliği, bunu oluşturan etmen olaraktuzluluğu çok önemlidir.
Bunu tayin edebilmek ancak ve ancak elektrik kondüktivite ölçen EC metreyle veya TDS metreylemümkündür .TDS metrede tuzluluğu mg/l olarak ölçer. 700 mg/l tuz 1mS/cm ye tekabül eder. Besin eriyiğindeki tuz miktarı çok önemlidir.Bu bakımdan ölçme imkanımız yoksa bitkiyi gözlemek zorundayız.Besin eriyiği hazırlanan suyun kalitesi de çok önemlidir.Besin eriyiği herhangi bir su ile hazırlanamaz. suyun mutlaka içilebilir standartlarda veya ona çok yakın olması lazımdır.zira hazırlanan besin eriyiğinin EC değeri
kullanılan tuzların (kimyasal madelerin) meydana getirdikleri EC degeri ile kullandığımız suyun EC değerinin toplamına eşittir. Örneğin : 1,4 gr kimyasal malzemeyi 1 litre saf suda eritince EC değeri 2,0 mS/cm oluyor ise ayni tuzu musluk suyunda eritirsek ve kullandığımız suyun EC değeri 0,6 ise besin eriyiğimizin EC değeri 2,6 mS/cm olacaktır.EC değerini düşürmek için yani musluk suyu kullanarak ayni EC değerini( 2,0 mS/cm) yakalaya bilmek için ya 0,980 gr tuzu 1,0 litre suda eritmemiz lazım, **** 1,4 gr tuzu 1,428 litre suda eritmemiz lazım. Besin eriyiği tuzları karışık halde oldukları için birinci yol tercih edilmez

Sayın Tezel, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Tabiri caizse hap gibi bilgiler veriyorsunuz. Çok şey öğreniyorum.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025