![]() |
Merhaba Sayın LEVENT ALİ'Bey ;
Bende daha once bu ıse merakla basladım ve devam ettırmeye calıstım ama cocuklarım dogunca uzunca bır sure bu ıse ara vererek cocukları bıraz daha ele avuca gelenekadar buyutmeye calıstık..:) sımdılık etrafı kurcalamayacakları konuma geldık sagolsun SAYIN KUDRET TEZEL Hocam butun ıyılıklerı gerceklestırdı.Bende tekrar yavastan yavastan baslamak ıstıyorum bu guzel calısmalara cunku gercekten cok hos bır calısma ve basarı sıstemı benım ıcın bunun ıcınde tekrar gereklı malzemelerı toparlamak ve varsa uzerıme dusen gorevler olursa elımden gelenı yapmak ısterım bu konuda yardım etmenızı rıca eder calısmlarınızda basarılar dılerım. |
Merhaba thempest,
Siz zaten dünyanın en güzel ürününü almışsınız :) Allah analı babalı büyütsün. Yeniden Topraksız çalışmalarına başlamayı düşünmeniz güzel. Bana düşen her göreve, bilgim ve imkanım doğrultusunda hazırım. Mikro elementler lazımsa, size de ücretsiz olarak gönderirim. Özelden ya da leventaliketen@gmail.com adresine mail atmanız, adresinizi bildirmeniz yeterli. Makrolar için de
Sayın beingobserver Tartes'ten fiyatları alıp bana bildirdi. Sayın Vetman'da bildirirse buradan yayınlarız. Bende bugün Tarsus'tan alıp yayınlayacağım fiyatlarını. Agaçlara daha önceden sözüm vardı ortaklaşa besin alımı için. Ancak işlerimin yoğunluğu nedeniyle, büyük çaplı bir organizasyonu, elime yüzüme bulaştırmadan şu anda yapmam zor görünüyor. Biten bazı ürünlerim oldu. Onlar için bir alım yapmayı düşünüyorum. Yukarıda Makroların Torba Kg larını yazdım. 10 Kişi bu gübreleri birlikte alırsak makrolardan 2,5 kg (Amonyum nitrat 5 kg) elimizde olur. Şu an Tartes'teki fiyata göre aşağı yukarı 40 TL'ye tüm makrolara sahip olunur. Böyle bir alımda, makro miktarları bir amatörün çok uzun bir zaman ihtiyacını karşılar. Örnek olması açısından, benim seradaki ürünlerimi görüyorsunuz. ben bu ürünlerden 1'er kg getirttim. Sadece kalsiyum nitrattan 2 kg. Kalsiyum nitrat ve MKP haricinde ürünlerin %-70-80'i hala duruyor. Yaklaşık 5 aydır da sürekli eriyikler hazırlayıp kullanıyorum. Sera dışında da çiçeklerim için kullandığım halde mevcut ürünler daha 1 yıl yeter bana. Mikrolara gelince. Ben almıştım. Sayın Kızıltan'da almış ve kendisine yeten dışındakini bana göndermişti. Bu iki mikroların toplamı Ağaçlar üyelerine yetecek düzeyde. Abartsam da öyle. O yüzden Mikro ihtiyacı olan arkadaşlar çekinmeden benden talep edebilirler. Arzu eden özelden arzu eden mail adresimden bana ulaşabilir. Utanmaya, çekinmeye, sıkılmaya gerek yok. Her şeyden öte insanız, her şeyden öte bir birimizin yüzünü bile görmesek, ayrı diyarlarda da olsak ortak bir yapımız var: Doğayı da, insanları da, paylaşmayı da seviyoruz. Mikrolar için lütfen özelden ücreti diye bastırıp durmayın. Bu işin ticaretini yapmıyorum. Ve inanın zoruma da gidiyor; Fiyat teklif eden arkadaşların hassasiyetini anlıyorum. Benim yapım da onlardan farklı değil. Ama elimde bana yeteceğinden çok fazla mikro var ve bunu paylaşmak istiyorum, hepsi bu. Makro elementlere yeniden dönersek. Ayrı bir başlık konusu belki ama o zaman genel bir ortaklaşa alım olur ki, biraz önce söylediğim gibi bunu organize edecek zamanım şu an için yok. Hemde 10 kişilik bir organizasyon, ileride yapacağımız tüm üyeleri kapsayacak alım için bir test organizasyonu olur. Karşılaşacağımız sorunları bu küçük testle öğrenmiş oluruz; büyük organizasyonda hazırlıklı oluruz. O yüzden ayrı bir başlık konusu yerine, sadece bir birini takip eden arkadaşlardan oluşan 10 kişilik bir alım yapmak istiyorum. 1- 10 arkadaşımızla bu makroları ortaklaşa alırsak 10 arkadaşımıza yeterli bir paylaşım olur. 2- Bugün benim aldığım fiyatları da yayınlayacağım. Bu alıma girmek isteyen arkadaşlar buraya isimlerini yazabilir. Ben de dahil olunca 9 arkadaşımız yani. 3- Sayı tamamlandığında makroları ben satın alıp, her torbayı 10'a bölüp, paketleyeceğim. Paketleme bittikten ve kargo için hazır hale geldikten sonra, buradan yayınlayıp, özelden adreslerini isteyeceğim. 4- Faturayı buradan yayınlayıp, 10'a böldüğümüz tutarı alıma giren arkadaşlardan hesaba yatırmasını isteyeceğim. 5- Gönderimler aşağı yukarı 18 KG tutuyor. Kargoyla, nakliyat ambarıyla ve Şehirler arası otobüslerle görüşeceğim. Tahmin ediyorum en uygunu nakliyat ambarı olacaktır. Fiyatlarını buradan yayınlayacağım. 6- Mikroları da Demir 100 gr(%6)[Demir fiyatı makroların içerisinde yazılı...], molibden 1-2 gr ve Çinko, Bakır, Mangan, Borik Asit 10 ar gram olmak üzere pakete ekleyeceğim. Bunun her hangi bir ödemesi olmayacak. Sayın Kızıltan ve benim Topraksız tarım amatörlerine katkım olarak değerlendirin. Yazıyı okuyan, alıma girmek isteyen, girmek istemeyen arkadaşlardan bir ricam olacak. Gönderim aşamasına kadar hiç bir şekilde kimseden para talep etmiyorum, etmeyeceğim. Taşıma fiyatını da öğrendikten sonra net rakam ortaya çıkar. Nakliyat ambarıyla tahmin ediyorum 10-15 tl civarı tutacaktır. 40 TL'de makroları hesapladığınızda tahminen 50-55 TL civarı tutacaktır. Alım ortaklığı tüm makroları 10'a bölmekle olacaktır. Herhangi bir ürüne ayrıcalık tanınmayacaktır. Yazdıklarım kadarını anlayan arkadaşlardan alıma girmek isteyenler sadece isimlerini buraya yazıp ben katılmak istiyorum desinler yeterli. 10 kişi olduğumuzda bu arkadaşlarla akıllarına takılanı tartışırız. Saygı ve sevgilerimle... |
Sn Levent Alı'nin mikroları ücretsiz istemeye çekinmeyin sozunu ciddiye alinız lütfen. Bu malzemeyi ister istemez cok aldık. Ihtiyacımızdan cok cok fazla gelince vermekten başka care yok ki. Elimizde kalsa kullanamayacağımız kadar cok, saklamaya kalksak belki zaman içinde oksitlenecek, dokulup saçılacak, neden birisinin isine yaramasın kı ?
Saglıcakşa kalınız |
Sayın leventali bey,listeye beni yazabilirsiniz,bu yardımlaşma için ayrıca teşekkürler...
|
Merhaba Sayın LEVENTALİ Bey ;
Listeye benide ekleyebilirsiniz. |
Tarsus'tan akşam üzeri gübre fiyatlarını aldım.
Nakliyat ambarıyla da görüştüm. 20 kg, lik koli için 10 tl fiyat verdiler. Fiyat uygun gelse de firmayı bir araştıracağım. Ve bir iki nakliyat ambarıyla daha görüşeceğim. Ancak fiyat ortalama budur. Çünkü, ben 30 kg bir ürünü Ankara'dan 10 tl'ye getirtmiştim. Sadece gidip yazıhanelerinden alırsanız ertesi gün alıyorsunuz. Yayınladığım Tarsus fiyatları ayak üstü, kapanmak üzereyken, pazarlık etmediğim fiyatlar. Netleştikten sonra pazarlık da edilecek. Abartı olmasa da bir miktar düşeceğini düşünüyorum. Katılmak isteyen arkadaşlar aşağıdaki yazıyı kopyalayıp kendi ismini yapıştırdıktan sonra yazarlarsa sevinirim. KATILIMCILAR: 1- Levent Ali Keten 2- volkan0048 3- thempest 4- 5- 6- 7- 8- 9- 10- Saygı ve sevgiler... |
KATILIMCILAR:
1- Levent Ali Keten 2- volkan0048 3- thempest 4- beingobserver 5- 6- 7- 8- 9- 10- |
Faydam olacaksa ben de katılırım. Elimde geçen seneden kalma epeyce domates besin kiti var, ama belki bu sene 3 aşamalı besin formülü deniyor olabilirim. Bu esneklik için elimde bulunsun derim.
KATILIMCILAR: 1- Levent Ali Keten 2- volkan0048 3- thempest 4- beingobserver 5- sulukök 6- 7- 8- 9- 10- |
Ben de ktılmak isterim ama bunları karıştırıp besin kiti haline getiremem.
Hazır kit kullanıyorum. Domates, hıyar ve biber. |
besin reçetesini hazırlamayı bilmiyorum ama bu öğrenmeyeceğim anlamına gelmiyor ekmek istemez su istemez dursunlar hatta sizde iz elementlerde mevcut sanırım onlarında ücreti mukabilinde istesem ayıp olur mu şimdilik paketleyip kenara koyarım
KATILIMCILAR: 1- Levent Ali Keten 2- volkan0048 3- thempest 4- beingobserver 5- sulukök 6- alitezel 7- 8- 9- 10- |
Herkese hayırlı akşamlar,
Sayın alitezel, yazdım zaten mikroları ücretsiz olarak göndereceğim. Bu ortaklığa katılmak istemeyen arkadaşlardan arzu eden olursa, mikroları onlara da gönderirim. Besin eriyiği hazırlama konusuna gelince. Şu anda bunu anlatan bir sunu ve video hazırlıyorum. Hedefim 1 hafta içerisinde bitirmek ve yayınlamak. İhtiyaç olacak şeyler zaten makro ve mikro elementler. Bunlar olduktan sonra çok şeye ihtiyacınız kalmıyor. Bir de enjektör olursa hemen hemen alet edavatınız olmuş olur. Benim için uğraştırıcı olacak ama yardım olsun diye makroların 1 kg lik kısmını 100 er gramlık paketlersem hassas teraziye de ihtiyaç kalmaz. Görünüşe göre üç kişi kalmış durumda. Çünkü bir arkadaşımız özelden mesaj atıp katıldığını belirtti. Bu da en kötü şartlarda bu hafta sonu paketlenir, haftaya pazartesi günü ulaşıma verilir. 10 a tamamlayamasak da şu durumda yine 10'a böler geriye kalanını ben kendim alırım. Sayın kursun, ben hazırlayabiliyorsam herkes hazırlar bunu. Daha önceleri de sıklıkla vurguladığım gibi ben amatörüm. Amatörlüğün hata yapma özgürlüğünü de sonuna kadar kullanıyorum. Üç beş dal domates yetiştirmek için inanın bana yapacağınız hataların hiç bir önemi yok. Saygı ve sevgilerle... |
Ben 2 pay alacak şekilde listeyi güncelledim.
Sayın kursun'da katılmaya karar verirse 1 kişilik eksiğimiz kalıyor. KATILIMCILAR: 1- Levent Ali Keten 2- volkan0048 3- thempest 4- beingobserver 5- beingobserver 6- sulukök 7- alitezel 8- (özel mesajla katılan arkadaş) 9- 10- |
Sayın beingobserver,form da iki beingobserver yoksa eyer,toplamda 7 kişi var demektir,sanırım yalnışlık oldu...
|
Merhaba volkan0048, evet 2 kez yazdım kendimi, hem liste hızlı tamamlansın hem de uzun süre besin temin etme derdinden kurtulmuş olurum.
|
tamamdır hocam,liste biran önce tamamlansın güzel hareket...
|
son durum,
KATILIMCILAR: 1- Levent Ali Keten 2- volkan0048 3- thempest 4- beingobserver 5- beingobserver 6- sulukök 7- alitezel 8- (özel mesajla katılan arkadaş) 9-volkan0048 10- haydi kaldı 1 kişi..... |
Bende eklesem listeye ismini ama yurt disindayim. Nakliye problem olucak. Ama cokda istiyorum bir seyler dusuneyeyim.
|
son durum,
KATILIMCILAR: 1- Levent Ali Keten 2- volkan0048 3- thempest 4- beingobserver 5- beingobserver 6- sulukök 7- alitezel 8- (özel mesajla katılan arkadaş) 9-volkan0048 10- ertugrula |
sanıyorum son dakikada yetiştim :) şüphesiz mikroları da rica ediyorum.
teşekkürler ve sevgiler |
Herkese merhabalar,
Dün kilitli poşetleri aldım. Gübreleri de akşama yetişebilirse getireceğim. Gençlerle birlikte doldurmaya çalışacağım. Eğer bir aksilik olmazsa herkesin hafta sonu besinler elinde olur. Saygı ve sevgilerle... |
Kolay gelsin Levent Ali. Bu ısle uzun suredir ilgilendin, epeyce sinir bozucu zamanlar da oldu biliyorum, ama sonu hayırlı oldu. Onemli olan birinciyi başarmak, gerisi gelir umarım.
En önemli olanı yani katılımı sağladın, artık katlanarak yürür. Derim ki, simdi amatör oldun ! Keske fiziki yardımım olabilseydi. Saglıcakla kal, saygılarımla Engin |
Haydi kolay gelsin sayın leventali :)
|
Sizin bu konuda yardımınız azımsanacak değil sayın kızıltan,
size de çok teşekkür borcumuz var,eksik olmayın Allah razı olsun hep ilgilenenlerden.... |
Bu form'un en güzel yanı hep bilgileri paylaşan kişilerin olması,''bilgi paylaştıkça büyür''sözünün gerçek uygulandığı yer bence burası,
Allah bu formda ki bilgilerini aktaran,sorduğumuz da üşenmeden ilgilenip zaman ayıran abilerimiz'den hocalarımız'dan razı olsun... |
Alıntı:
Öncelikle Soma'da hayatını kaybeden (bir avuç kömür için bir ömür veren) işçilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Organizasyonunuza daha önce de belirttiğim gibi çam sakızı çoban armağanı katkı yapmayı düşünüyorduk. Gübre alımı için yukarıdaki Tarsus fiyatlarından biraz daha düşük fiyat verebilsek de kargo bedeli işin içine girdiğinde fiyatlar daha da yükselebileceği için fiyat belirtmeye gerek görmedik. Eğer uygun görürseniz Demir EDTA yı (demir şelatı edta) biz organizasyona hediye olarak gönderelim istiyorum. Bunun için de göndereceğimiz adresi destek@madrasol.com a mail ile gönderebilirseniz yarın kargoya veririz. Bu tür organizasyonlar amatör için bulunmaz bir fırsattır. Katılımcılara hayırlı olması dileğiyle... Selamlar... Saygılar... |
Sn Vetman996
Profesyonellige geçince amatörleri unutmamışsınız, tebrıkler. Derler ya, yukarı çıkarken yolda geçtiklerini unutma birgun asagı inersen yine onları göreceksin. Bu arada, cilek seranıza diktiğiniz cıcekler, celikler ne oldu, tutu mu ıs ? Saglıcakla kalın |
Herkese merhaba. Öncelikle sayın Levent Ali bey ve Kızıltan olmak üzere emeği geçen herkesin eline sağlık, teşekkürler.
Bizi yüklü miktarda ödeme yapmaktan kurtardığınız gibi 200 kilograma yakın kimyasalı depolama derdinden de kurtardınız. Levent Ali bey, ödemeleri ne zaman ve hangi hesaba yapacağımızı da bildirir misiniz? Ve eğer ekstra masraflarınız olduysa (herkes adına konuşamam fakat kendi düşüncem) toplamın üzerine dahil etmelisiniz. İyi çalışmalar. |
5 Eklenti(ler)
Herkese Hayırlı Geceler,
Öncelikle iyi dileklerini sunan arkadaşlara teşekkür ederim. Öğle üzeri Mersin'e giderken gübreleri aldım arkadaşlar. Biraz önceye kadar da gübrelerin bir kısmını tartmaktan buraya bakmaya vakit bulamadım. Dolayısıyla Sayın Vetman'ın incelik gösterip, demir elementini bize hediye etme önerisini yakalayamadım. Gübreleri aldığım için kendisinin gösterdiği bu inceliğe teşekkür etmekten başka çaremiz de kalmadı. Gübrelerin Fiyatları şu şekilde: Potasyum Nitrat 70 TL Kalsiyum Nitrat 40 TL Potasyum Sülfat 60 TL Magnezyum Sülfat 20 TL MKP (mono Potasyum Fosfat) 110 TL Demir Edda 1 kg 20 TL TOPLAM : 320 TL. Arkadaşlar, Amonyum Nitrat'ı almadım. 50 KG paketi. Tutarı bir şey değil 35 TL. Sebebine gelince : Çok az kullanılan bir ürün. Ben 1 Kg getirtmiştim şu ana kadar sanıyorum 50 gr. kadar kullandım. Formülasyonda sadece nitrat (AZOT) eksiğini tamamlamak için kullanabileceğiniz bir element. Ben bunları da 100'er gram olarak 9 arkadaşa göndereceğim. Mikrolar gibi buna da herhangi bir ücret talep etmiyorum. Zaten elimde yeterinden fazla mevcut. Böylece koli başına 5 Kg daha azalmış olur yükümüz. Paketlemeyi şu şekilde yapıyorum. Gübrelerin her biri 25 Kg. 10'a böldüğünüzde kişi başı 2.5 Kg tutar. Hassas terazisi olmayan arkadaşlara kolaylık olması açısından, bu 2.5 Kg'nin 1 Kg, sini 100'er gram 10 ayrı pakete, geriye kalan 1.5 kg'ını da bir pakete ekliyorum. Paket dediğim kilitli naylon poşet. 23 TL tutmuştu aldığım poşetler. İnternetle kıyaslandığında çok pahalı ama açıkta alınca böyle oluyor demek ki. Kalsiyum Nitrat ve MKP gübrelerini poşetlemeyi bitirdik. Yanlış hesaptan elimde 100'er gramlık koyduğum poşetlerden kalmadı. O yüzden paketlemeye yarın devam edeceğim. Sanıyorum üç beş TL'de o tutar. Yarın diğer gübrelerin de paketlemesini bitirip, yetişirse aynı gün adreslere Nakliyat ambarına teslim edeceğim. Yarın tüm hesabı bitirip buradan herkesin payına düşen miktarını ve özelden de hesap numaramı arkadaşlara yazarım. Gübrelerin üzerinde yazan oranları ve formülleri buradan tablo olarak yayınlayacağım. Yine her arkadaşın kolisine bir kağıda bunları belirtip koyacağım. Formül uygularken takıldığımız yerde buradaki tabloya da bakabiliriz. Yetiştirebilirsem formül hazırlama konusunda da slayt hazırlıyorum. Buradan yayınlarız. Saygı ve Sevgilerle... Eklenti 495102 Eklenti 495103 Eklenti 495104 Eklenti 495105 Eklenti 495106 |
Sn.Leventali,
Aldığınız kalsiyum nitrat daha önce kullandığınızdan değil sanırım. %15,5 azot ihtiva ediyor. Bunun da %14,4'ü nitrat azotu, %1,1'i amonyum azotu. Zaten bu yüzden de ayrıca amonyum nitrat almanıza gerek kalmıyor. Bu defa kalsiyumun %19 olduğuna dikkat (formülünüzü güncellemeniz gerekecek). Büyük ambalaj ile malzeme almak bir çok kişi için bir sıkıntı. Güzel ve pratik bir organizasyon oluyor. Elinize sağlık. |
Sn. Leventali,
Size ve emeği geçen genç arkadaşlara çok teşekkür ederim. Adresimi gönderiyorum. Kolay gelsin. Ertugrula |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025