![]() |
Bir organizasyon bu kadar güzel yapılabilinir sanırım. Sayın Leventali abi (abi diyorum yaşınız resimlerde gördüğüm benden büyük umarım sakıncası yoktur) vaktinizi, enerjinizi harcadınız şahsım adına teşekkür ederim. Balkonumun kapalı kısmına köşeli iniş borularından yüz kök çilek, çilek olmadığında (mevsim itibarıyla) 50 kök marul yetiştireceğim bir sistem vardı kafamda sonbahara doğru düşünüyordum fakat bu organizasyon beni gaza getirdi yarın malzeme teminine başlayıp kısmetse bir haftaya sistem biter. Kendi hazırladığım besinle (becerebilirsem) havalar çok kızışmadan belki marul hasat edebilirim. Birde kafama takılan bir şey ambar firmalarının kargo gibi tüm illere gönderimi var mı? Mersin sanırım bana 1500 km. civarında olmalı nakliyede umarım sorun yaşamayız. size özelden adres ve telefonumu yazıyorum, sizde yarın yatacak miktar ve hesap iban numaralarını gönderirseniz mesai bitiminden önce eft yapabilirim.
Saygılar.. |
Sayın leventali,
Süper bir organizasyon olarak yoluna devam ediyorsun tebrikler,hele detayına kadar açıklama ve bildirimlerde bulunman,hele hele bizlerin için gram gram paketlerde bulunman saten apayrı bir incelik,yaa abiciğim çok teşekkürler perde arkasında ki kahramanlar gördüm paketleri hazırlayan o arkadaşlar'a da ayrı ayrı teşekkürler emeklerine ellerine sağlık,süpersiniz süperrrrsinizzzzz bravo..... |
Sayın Leventali,
Tüm çalışmalarınız, çabalarınız, inadınız ve fedakarlıklarınız için teşekkürler. Benim 1 gram hassasiyette terazim var. Geç kalmadıysam benim için küçük paket yapmasanız da olur. Çok teşekkürler. |
Sevgili sulukök, bildiğim kadarıyla 0.01 gr tartabilen ve +/- 0.01 gr töleranslı teraziye ihtiyaç var.
|
3 Eklenti(ler)
Herkese hayırlı geceler,
Arkadaşlar nihayet paketleme bitti. Ancak koli arayışındayken aklıma bana gelen kovalar geldi. Kapaklı ve kalın plastikten. Gübreleri bunların içerisine koyup göndermeyi daha uygun gördüm. Hemde gübreyi alan arkadaş, nerede saklayacam derdinden kurtulur diye düşündüm. Saklaması da, kargosu da, taşıması da kolay. Bana toplu geldiği için fiyatını bilmiyorum. O yüzden 4 tl yazdım. Eklenti 495321 Eklenti 495322 Eklenti 495323
Çukurova Nakliyat Ambarı ile görüştüm. İllere göre farklı fiyatlarla ulaştıracaklar. 5 TL ile 7 ve 10 TL arası mesafeye göre değişiyor. Ödemeyi yaptıktan sonra, hangi arkadaşın kargosu ne kadar tutuyor kendisine bildiririm. Toplam harcama kalemleri 390 TL yapıyor. 10 kişiye böldüğümüzde bunun ederi 39 TL yapmakta. Taşıma ücretini de bildirdiğim arkadaşlar, bu miktarın üzerine taşıma miktarlarını da ekleyerek gönderirler. Mikro elementleri hassas tartarak poşetledim. Elimdeki terazi 0,01 gr. hassasiyetinde. 100 gramlık Makro paketlerini de hassas şekilde tarttım. 1.5 kg'lık bölümünde üç beş gram fazlalık olabilir. Elimde Sodyum Hidroksit'ten de yeteri miktarda olduğunu görünce, her arkadaşa 10'ar gram paketleyip gönderdim. Bu kimyasalı PH ayarlamada kullanıyoruz. Yarın yeterince şişe temin edebilirsem, Sülfürik Asit'i de ekleyeceğim paketlere. 100'er gram da bir formülde lazım olur düşüncesiyle Amonyum Nitrat gönderiyorum. Sayın SuluKök elinde terazi olduğunu söylediğinde 2 gübreyi paketlemiştik, diğer 3 gübrede 100'er gramlık tartımları yapmadık. Sayın beingobserver'in uyardığı hassasiyet miktarı mikro elementlerde çok önemli, ama makro elementlerde, biz amatörler için (+-)1 gramın çok da büyük önemi yok. Bir engel çıkmaz ise, paketlemeyi yukarıda gördüğünüz gibi yarın ambara teslim edeceğim. Buradan da yayınlayacağım ama paket içerisine gübrelerin torbaları üzerindeki teknik detayları da yazacağım. Yetiştirebilirsem hafta sonu da bu gübrelerden elimdeki bir formülün nasıl hazırlandığını anlatmaya çalışacağım. Ben bu işe adım attığımda çok zorluk çektim. Hemen her konuda. Bir ahdım vardı, sizlerin sayesine gerçekleştirmek üzereyim. Herkesin eline salimen ulaştıktan sonra kendimi daha mutlu hissedeceğim. Sayın Kızıltan bana mikro elementleri gönderirken böyle bir organizasyonda ücretsizce dağıtabileceğimi söylemişti. Mikro elementleri Sayın Kızıltan'ın organizasyona bir hediyesi olarak kabul edin arkadaşlar. Benim aldıklarım zaten çoktu, Sayın Kızıltan'ın gönderisiyle daha büyük boyutlara ulaştı. Bu organizasyondaki hakkı ödeşilmez. Kendisine teşekkür ederim. Bu organizasyonun yaşattığı güzel tecrübeler oldu. Bunları da uygun bir zamanda sizlerle paylaşırım. Birkaç güzel anektod: - 3 bilgisayar mühendisi, 1 yazılım uzmanı yaptığımız tüm hesaplamalara rağmen poşet sayısını tutturamayıp, bugün bir kez daha alım yaptık :) (Hep demişimdir, amatörler 3 liradan kaçarken her zaman 5 lira maliyet bindirirler ) - Evde iki lazer printer olduğu halde, tüm paketleme bittikten sonra neden bu etiketleri printerden çıkartmadığımıza acayip güldük. İşin garibi yazdığımız etiketlerde lazer printer adres etiketi :) Olan Turgut arkadaşımıza oldu. Eminim tüm elementler hafızasına kazınmıştır. - (Allah korusun) Makro elemetlerin masadaki 100'er gramlık tartılmış hallerinin ve hassas teraziyle tartım görüntümüz Amerikan polisiye filmlerindeki sahneleri aratmıyordu. Çok espiri patladı da yanlış anlaşılmaması adına buraya yazmıyorum :) - Her bir gübrenin tartımı için süre tuttuk. İlk iki gübre 3.5 saat sürdü. Bugün de 3 gübreyi 2 saat gibi bir zamanda bitirdik. Mikrolar dahil. Üretim aşamasında her 10 dakikaya ortalama 3-4 üretimi hızlandırma fikri çıkıyordu. İstatistiğe bakıldığında çoğu işe yaramış fikirler üretilmiş :) Hatta bir ara dolum makinesi projesi üzerine bile tartıştık :) Kısacası biz oldukça eylendik bu işi yaparken arkadaşlar. İleride büyük bir organizasyon yaparsak, dolum makinesinden hızlı üretim yapacağımıza kanaat getirdim :) Asıl eylence sizlerin eline ulaştıktan sonra başlayacak. Saygı ve sevgilerle... |
Tekrar tebrikler her probleme pratik çözümü kolayca bulabiliyorsunuz. Bizde bekliyoruz paketler elimize geçsin eğlencemiz başlasın balkondaki domates ve salatalık fidelerini çilek eriği ile besliyorum kudret hocamdan aldığım tavsiye ile ec değerini biraz yüksek tutuyorum hallerinden memnunlar ama meyve kalitesi ve tadını tutturacağımı sanmıyorum bu sığır yemiyle kuzu beslemek gibi sanırım hayatını sürdürebilir ama verime gelince koca bir soru işareti. Neyse elementler elimize geçince besin hazırlama işini çok orta zekalı (kimse yanlış anlamasın kendimden bahsediyorum:) insanların anlayabileceği bir şekilde açıklayan projenizi bekliyorum.
saygılar ... |
Levent bey, her yönüyle harika bir organizasyon yaptınız.
Fotoğraflarda görünen arkadaşların da eline sağlık. Not: Ben de Sodyum Hidroksit ve Sülfürik Asit var. Tekrar, tekrar teşekkürler. |
Sayın Levent Ali,
Hani neredeyse mahcup olacağız bu organizasyona katıldığımız için. Bu kadar fedakarlık, izzet, ikram! Bende 1 kg kadar sülfürik asit var. Onun için de zahmet etmeyin. |
Levent bey,
bu organizasyon başarıldı gitti,büyük organizasyonların başlangıcı bu bence, hem öyle bilimsel adım atılmış ki,perde arkasında bilgisayar mühendisleriyle çalışılıyor :). Bu emeklerinizin özverilerinizin karşılığı maddiyatla ödenemez,bu amatör ruh ve paylaşımcılığın yardımcılığın sonucu, böyle giderse diğer organizasyonlar da saten tartma ve paketleme makinası görünüyor gibi :). Allah sebep olan sizden de kiziltan'dan da razı olsun. Kolay gelsin Allah utandırmasın.... |
Merhaba ;
Yazılanları okuyunca hem heycanlandım hemde yardımcı olamadıgım ıcın huzunlendıgımı belırtmek ısterım emegınız ıcın ellerınıze kollarına saglık ... |
Merhabalar,
Sayın thempest ve beingobserver kargo bilgilerinizi sanıyorum yazmayı unutmuşsunuz. Mesajı buradan atarsanız agaçlardaki isminizden kim olduğunuzu çıkarabilirim, ama e posta ile atarsanız lütfen ağaçlardaki isminizi yanına ekleyin. Bugün kargoları ambara teslim edeceğim. Acil lütfen... |
Levent bey, adresimi mesaj attım fakat zannediyorum ki geç oldu. Sabahtan beri postaneyle ilgili yaşadığım bir sıkıntı yüzünden yollardaydım.
Lütfen kusura bakmayın, sanırım size ek iş çıkartmış oldum. |
Sayın Leventali;
Azminize ve sabrınıza bravo; Tebrikler, Bu gönülden yardımlaşmaya, Amatörler için tam isabet. Kutluyorum. |
1 Eklenti(ler)
Herkese Hayırlı Geceler,
Tüm arkadaşların iyi niyet temennileri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burada birçok arkadaşın cesareti sayesine ben de Topraksız Tarımla tanıştım. Bu işe gönül vermezden önce bilgim sıfır düzeyindeydi. Her amatör arkadaş bir şeylerin ucundan tutmuş, tutana yardım etmiş yetmemiş yaşadığı tüm tecrübeyi buraya aktarmış. Biz de onların sayesine bilmediğimiz bir dünyanın içerisine girdik. Burada her başlığın önemi, her başlığı yazanın ayrı bir emeği mevcut. Hiçbir arkadaşımızın hakkı ödeşilmez. Bize düşen görevde geçmişte yaşadığımız acı tecrübeleri bu işe yeni gönül vermiş arkadaşlara en az yaşatma gayreti. Farklı bir başlıkta da belirttiğim gibi Topraksız Tarım pahalı değil, pahalılaştırılmış bir tarım türü. İşin amatörlüğünde bile bu böyle maalesef. Arkadaşlar, Topraksız Tarım inanılmaz bakir bir pazar. Ve kapsadığı alan itibariyle inanılmaz bir yan sanayi oluşturabilecek nitelikte. İşsizliğin kol gezdiği bir ülkede, bu kadar yetişmiş iş gücünün olduğu bir ülkede böylesine bir pazarın ıskalanması beni çok üzüyor. Amatörler her zaman profesyonellerin motoru konumunda olmuştur. Amatörün başardığı konular, profesyonellere cesaret vermiştir. Amatör arkadaşlarımızın sayısının çoğalması bu işe büyük katkı sağlayacaktır. Ama amatör arkadaşlarımızın da bu işe başlarken bu işin çok pahalı olduğu hissine kapılmaması gerekmekte. Topraksız Tarım girişiminin ucuzlatılması konusunda elimden ne geliyorsa yaparım daha da yapacağım. Bu organizasyona katılan arkadaşların bir çoğu eline geçecek gübre miktarı hakkında bilgi sahibi değil. Ortalama 50 TL'ye mal olacak bu elementlerle bu arkadaşlar ortalama 2 yıl ekecekleri her ürünün gübresini karşılamış olacaklar. Ben ilk başladığımda bu ürünlerin 1'er Kg'lık maliyeti bana 300 TL'yi geçmişti. 1 Kg lık MKP'ye 35 tl fiyat yazdılar. Torbası 20 TL olan gübreye 1 Kg'na 5 TL yazdılar. Üç kez kargo parası ödedigim cabası. Tam hesaplayacak olsam belki yukarıda yazdığım rakamı bile geçmişimdir. 1 damlama T borusuna 3 TL, musluğuna 7-8 TL verdiğimi bilirim. Perlit'in 4 litresine 5-7 TL verdiğimi bilirim. 200 litresinin 13 TL ye satıldığını öğrendiğimde hangi duygularda olduğumu tahmin edersiniz. Yanlış anlaşılmasın sakın. Ben ticaret yapan bir insanım. Kar edilmesin demiyorum. Acımasızca daha doğrusu AHLAKSIZCA kar edilmesin diyorum. Bu memlekette 2.5 litrelik sülfürik asiti doldurup "para istemez evladım." diyen de esnaf, 1 poşet dolusu damlama sulama parçalarına bir "siftah at" diyen de esnaf, 1 damlama borusunu 3 TL'ye satan da esnaf. Benim Rahmetli Babam Nakliyecilik yapıyordu. Onun sayesine bölgedeki tüm esnafı, köylüyü, fabrika sahibini tanırım. Benim gençlik yıllarımda esnafta bir utanma, ar duygusu vardı. Maalesef şuanda yaşı çok ileride olan esnaflarda bu durumu görebiliyoruz. Hele yeni yetme esnaflar... Neyse, nedense bugün çenem çok düştü yine. Daha yazarım da sıkmak istemiyorum insanları... Organizasyona katılan arkadaşlar için, kargolarını Çukurova Nakliyat Ambarı'na teslim ettim. Muğla ve Edirne ilinde bulunan arkadaşlara aktarmalı gideceğinden normalden birkaç gün geç ulaşacağı söylendi. 5-7-10 TL kargo tutarları olacak. Sayın beingobserver adresini geç gönderdiğinden, onun kargosu yarın araca yüklenecek. Onu da teslim ettim. Yarın adresini vermek için gittiğimde, teslim pusulalarını ve ne kadar tuttuklarını burada yazarım. Araçlara yük yükleniyordu, çok kalabalıktı ve ben pusulaları beklemeden döndüm. Aktarmalı gidecek ürünlerin kargo bedelleri üç beş TL pahalı olabeceğini söylediler. Yarın herkese fiyatını bildiririm. Kargo bedelleri karşı ödeme gönderdiğimden organizasyon tutarına eklemedim. Herkes kargosunu aldığında ücretini ödeyecek. Adrese teslim olunacak. Hafta sonuna denk geldiği için diğer arkadaşlara sanırım Pazartesi-Salı günü ulaşır. Ambarın İrtibat telefonlarını yarın bildiririm herkese. Hafta sonu ilk hasatımız olan kızım gelecek. O yüzden söz verdiğim besin hazırlama sunusu yetişmeyebilir. Ama zaman bulursam yetiştireceğim. Yayınlamadan önce sitede bilgisine güvendiğim birkaç arkadaşa özelden gönderirim, onların onayıyla yayınlarız. Bin bilsen de bir bilene danış derler. Organizasyona katılan arkadaşlara hayırlı hasatlar dileğiyle. Gübreleri gelene kadar kenara bol bol 1 litrelik, 2.5 ve 5 litrelik boş pet şişe biriktirsinler. Karışım hazırlamak ve hazırlanan karışımı saklamak için lazım olacak. Eczaneye uğradıklarında 50 cc'lik, 10 cc lik, 1 cc lik plastik enjektör alsınlar. Enjektör ucuna takacakları 10-15 cm akvaryum hortumu olabilir, serum hortumu olabilir alsınlar. Çünkü şişeden enjektörle çekim sırasında işe yarayacak... Bir paket de ameliyat eldiveni almanızda yarar var. Karışımın hazırlanacağı yer, masa, örtü, bez gibi konularda iç işlerinden(!) gerekli izinler alınsın. Karışımın hazırlandığı ertesi gün için şimdiden bir hediye düşünülsün :) Gönderdiğim kovanın kapağı kilitli kapak. Çocuklar kolay açamaz. Güneşten uzak, serin ve çocukların ulaşamayacağı saklanacak yer temin edilsin. En zor saklayacağınız ve çocukların ilgisini cezbeden mikro elementleriniz olacaktır. 1'er litrelik rengarenk şişelenmiş sıvılarınız olacak. Bu elementler çok az ml'lerle kullanıldığından uzunca bir süre elinizin altında bulunacaktır. Bunların da hem serin yerde hemde çocukların ulaşamayacağı bir yerde saklanması önemli. 6 tane 1 litrelik mikro element şişeniz olacak. Hassas terazisi olmayan arkadaşlar gramaj hesabını yine şişelere konulacak makro elementlerden sağlayacakları için 5-6 şişe de makrolar için gerekecek. Şimdi size yazarken aklıma geldi, elimde bolca vardı keşke etiket de koymuş olsaydım. Kırtasiyeden bu şişelerin üzerini yazmak için etiket alın. Aklıma geldikçe yazıyorum, siz toparlarsınız. Damacana su kullanan arkadaşlar 1 damacana fazla sipariş edip kenarda tutsunlar; lazım olacak. 1 milyoncudan 1 tane plastik huni mutlaka alın. PH ölçer yapmak için 1 tane kara lahana, süzmek için bir parça tülbenti kenarda tutun. Kırtasiyeden deney tüpü diye isteyin vereceklerdir. Öğrencilerin kullandığından. Ben 1 TL'ye aldım. PH ölçerken kullanacağız bunu. Ben sodyum hidroksit gönderdim yine de elimde olduğundan. Sülfürik asiti olmayan da bir şurup şişesi temin edip akü imal edenlerden temin edebilirler. Valla arkadaşlar, kargoları teslim etmeden aklıma gelse bunların bir çoğunu alır, koyardım koli içerisine. Çok yazdım ama çok para tutmaz olsa olsa 10 tl bile tutmaz bunların hepsi. Buraya yazıyorum ki, kolileriniz gelmeden temin edin ve ben bir başka organizasyonda dönüp okuyabilim diye... Aklıma gelenler bunlar arkadaşlar. Tecrübeli arkadaşlar da eksik gördüğü yeri yazarlarsa sevinirim. Saygı ve sevgilerle. |
Eline yüreğine sağlık Levent Ali abi paketler koç gibi duruyor :) şu anda yüzümde bir tebessüm var küçükken bayramlarda ayakkabı alırlardı onunla yatardık çok keyifli olurdu sanki o haz var umarım kovalar gelince onunla yatmaya kalkmam :))) Şaka bir yana gerçekten heycanlandırdı beni koliler bu arada hesap iban no vermediniz nasıl gönderecez abi payımıza düşen ücreti ???
|
Merhaba ;
Sayın Ali tezel'e katılıyorum sımdı resımden benım urunumu gorunce bendede bır tebessum olustu..:) hemen sag kosede duran paket benım..:) |
Ellerine yüreğine sağlık levent abiciğim süpersin,
Benim asıl sevindiren sanal alemde tanışmış olduğumuz insanlarla gerçek duygusal birleşimi yaşayabilmek,bu yardımlaşmayı paylaşmayı gerçeğe dökebilmek. Bu forma güzel insanlarla tanışmak,tecrübelerinden faydalanabilmek,bilgisinden faydalandığımız insanlara saygıyla hocam diye hitap edebilmek,bilgisine müracaat edilenin de bıkmadan küçümsemeden usanmadan tekrar tekrar cevaplar yazması,asıl güzel olanı bu... kısaca ''Bilgi paylaştıkça büyür'' sözünün yeri ispatı buuu.... Beni sevindiren asıl sebeplerden biri,kaç yıllardan beri çok sevdiğim,gidemediğim Adana,Mersin,Tarsus yöresinden gelecek kovalarda ki hava :) ... Levent abiciğim kova'ya bir dürüm Tantuni de mi koysaydın ne? Ellerine yüreğine sağlık,seninle beraber perde arkasında çalışan,paketlemesinden kargoya kadar emeği geçenlere kadar . Asıl bizleri burada buluşturan bu form'un kurucularına ve yöneticilerine teşekkürler... Allah'a emanet olun..... |
Merhaba levent Abi ,
bir kisilik yer varmi halen. Yer olmayan dolmuslarda sorarlar ya. is ve bahce yogunlugundan yazamadim. |
Balkondaki salatalik
2 Eklenti(ler)
Toprakli ile topraksizda ki salataliklar ayni gun dikildi. Topraktakileri uyuyorlar ama sistemdeki salataliklar gorunmeye basladi.
|
Herkese Hayırlı Pazarlar,
Sayın alitezel, thempest, volkan0048 güzel duygularınız için teşekkür ederim. Çocuklar gibi sevinen arkadaşlar, bu duygunun ne demek olduğunu iyi bilirim. Daha durun ne duygular yaşayacaksınız :) Ben ilk besini hazırlarken NASA'da ar-ge de çalışan kimya mühendisi gibi hissettim kendimi :) Sayın volkan0048, Tantuni için ikimizden birinin fedakarlık yapması gerekiyor. Ya sen buraya geleceksin ya da ben oraya geldiğimde yapacağım :) Sayın fagu03, bu yönde talepler artarsa yeniden organizasyon yaparız. Bir de siz Almanya'da görünüyorsunuz. Buradan gönderim yapabiliyor muyuz bu şekilde? Mikroları ulaştırmanın kolay olduğunu düşünüyorum ama makrolar 15 kg civarında. Hani belki Almanya'dan gelen kişilerden rica ederiz ulaştırır düşüncesindeyim. Elimdekilerden 1'er kg Makro gönderebilirim bu da 5-6 kg civarında tutar. Eğer arzu ederseniz, benim payıma düşenlerden bir miktarını size gönderebilirim. Varsa böyle bir imkan. Uçak kargosu eti kemiğinden pahalıya gelir gibi. Araştırır dönerseniz yardımcı olmaya çalışırım. Hesap numaramı birazdan herkesin özel mesajına atacağım. 390 TL tuttu tüm masraflar. 10'a bölündüğünde 39 TL yapıyor. Katılımcı arkadaşların payına düşen miktar 39 TL. Herkese hayırlı, uğurlu olsun. Mugla ve Edirne'deki arkadaşların eline 3-5 gün sonra geçeceğini söylediler. Aktarmalı olacağından. Siz bunu 2 ile çarparsanız iyi olur düşüncesindeyim :) Ürününü teslim alan arkadaşlar buradan bildirirlerse hangi şehire ne kadar zamanda ulaşıldığı bilgisi de arşivde kalmış olur. Saygı ve sevgilerle... |
Şimdi çok emin olmadan konuşuyorum fakat bir sürü kimyasal maddenin gümrüklerden girip çıkması pek o kadar da kolay olmazmış gibi görünüyor. Bence bunlar ne kargo ile gider, ne de biri yanında götürebilir. Sayın Kızıltan yeni yurt dışına gitti. Muhtemelen kimyasal maddeler ve gümrük ilişkileri konusunda bizi bilgilendirebilir. Sayın fagu03 için en iyi çözüm oralardan malzeme sağlamanın bir yolunu bulmasıdır diye düşünüyorum.
|
Sn Ertugrula
Gubreleri yurtdışına gotururken Istanbul'da sorun olmadı ama Iran'a girerken gümrükçüler bırakmadı aldılar elimden hatta kimliğimi de not ettiler. Uyusturucu korkusuyla yaptılar, haklılar. Getirecek kişinin cok soğukkanlı ve güvenilir gorunen birisi olması lazım ki aramasınlar. Mikrolarin tamamı 15-20 gram olmaz götürmesi kolay olur. Saglıcakla kalın. |
Konu hakkında şöyle bir açıklama yapmam gerekirse ben demir yolunda çalışıyorum görev yerim ise kapıkule gümrüklü gar gelip geçen yolcuların valizleri xray cihazından geçer ve o kadar paketlenmiş uyuşturucu çağrıştıran maddeyi genelde hiçbir muhafaza memuru bırakmaz hele ki sizden şüphe duyarsa dizide alıkoyma ihtimali yüksektir saygılar ...
|
Aynen kabulümüzdür levent abi,
Kaç yıllardan beri gelmek istiyorum oralara nasip olmadı ama,belki tantuni vesilesiyle geliriz, Sizi de buralara bekleriz başımızın üstünde yeriniz var,hazır ehlinden tarifeyi de öğreniriz,ne güzel olur.... |
Levent Abi,
Istanbul'a gonderme imkani olursa agustos gibi ailem orada olucak. Ben ise ylbasi gibi istanbula gelecegim. Bu sene yaz izinimizi ailemize yeni uye geleceginden Almanya da kalacagiz. Almanya ya kargo pahali ve sorunlu lur diye dusunuyorum. Burada bayagi arastirdim fakat cuval. Bazinda oldugundan bayagi zor olacak. |
Sayın fagu03,
Almanya'nın neresindesin?Almanya'da ikamet eden Amcam var,15-20 arayla sürekli türkiye'ye gelir gider,belki yardımcı olabiliriz,ya da Ağustos'da ailen de alabilir tabi ki.... selamlar... |
Hayırlı Akşamlar,
Sayın fagu03, Ağustos'a daha çok var. İletişim olduğu sürece bir şekilde size bunları iletiriz. Bugün kargo firmasına gitmiştim. Bu bir kaç gün içinde Birçok arkadaşın gübresi teslim olunur. Aktarmalı gidecek yerlerin bile merkezlerine ulaşmış. Fiyatlar şöyle: Bursa 2x7.5 TL = 15 TL Muğla 2x12.5 TL = 25 TL Ankara 1x10 TL = 10 TL Diğer iller = 20 TL Arkadaşlar, kargo fiyatlarındaki farklılıklar aktarmalı giden illerde fark koyuyarlar. Sürekli gönderim yaptıkları iller biraz indirimli. Az gönderim yaptıkları iller biraz pahalı. Ben fiyatları telefonla almıştım. Sürekli mal gönderen bir firma ile karıştırmış muhasebe beni. O yüzden fiyatlar bu şekilde. Kargo ücretlerini siz ödeyeceksiniz. O yüzden havale yaparken bu kargo ücretini bana yatıracağınız miktara eklemeyin. Sanıyorum bir arkadaş yanlışlıkla bu şekilde yapmış. Kargo firması karışıklık olacağından, bu arkadaşımızın kargo bedelini buradan ödememi kabul etmedi. Kendisiyle de teyitleştikten sonra artan kısmı kendisine havale edeceğim. Saygı ve sevgilerle... |
Besin maddeleri yolda, borular hazır, depo hazır, pompa hazır, hortumlar hazır. Boruların yerleştirileceği masalar hazır. Zaman saati hazır. Fideleri de gelecek pazartesi pazara gidip alacağım. Şansıma ne fidesi bulursam artık. Pazartesi buranın pazarı. Elbet bişeyler bulurum.
Fakat hala eksikler var. Ölçüm aletleri yok. EC ölçer, PH ölçer ve ISI ölçer lazım. En kolayı ısı ölçer, her yerden bulunabilir. PH'ı da ph kağıdı ile veya kırmızı lahana yöntemi ile bir süreliğine idare ettik diyelim. Her halükarda bir EC ölçere ihtiyaç var. Onu basit bir yolla geçiştirmenin olasılığı yok. Ayrıca bir PH ölçer de eninde sonunda gerekecek. Sonsuza kadar kırmızı lahana ile yapamayız sanırım. Bu konuda bir önerisi olan var mı? Belki toplu alım ya da başka bir öneri? Bir de bu EC ölçerlerde ve PH ölçerlerde kalibre etmekten ve kalibrasyon sıvılarından söz ediliyor. Sn. Leventali kendi yaptığı EC ölçerden söz ederken hiç kalibrasyondan söz etmemişti. Böyle birşeye gerek mi duymadı, yoksa kullandı da bize mi söz etmedi? Ya da kalibrasyona gerek duymayan ölçü aletleri de mümkün mü? |
EC ölçmek için Sn Kudret Tezel'in bir aleti var, kendileriyle görüşüp toptan alım için indirim isteseniz olmaz mı? Ozel mesaj ile gorusulse sanırım uygun olur.
Ph için turnusol kâğıtları cok hassas olmasa bile idare eder hem ucuz da. Saglıcakla kalın |
Merhabalar,
Karalahanayla bir ömür devam edebilirsiniz? Bitkiler için de sistem için de bir sakıncası yok. Analog EC metreler için kalibrasyona gerek yok. Kızıltan'ın dediği gibi Kudret Bey'den temin edebilirsiniz. Onda gerçek değeri bulabilmek için suyun ısısını ölçüp bir formüle koyuyorsunuz o kadar. Isı ölçer için de akvaryumculardan cam termometre alırsan, suyun ısısını ölçmekte de zorlanmazsın.. Saygı ve sevgiler... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025