agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni933Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-06-2012, 15:18   #1651
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-06-2012
kudret bey

kolay gelsin
bende birşeyler yapmağa çalışacağım ama bazı sorularım var
benim yapacağım sistem sislemeli olan
bitki bir kapta
sislemeli su ayrı kapta
besinler ayrı kapta
ama ben besinleri de sislemeyle vermek istiyorum.bu şekilde yapmak bitkiye zarar verirmi
bitkileri neoprene koyacaktım ama pahalı birde kaya yünü varmış buınu piyasadan nasıl temin edebilirim.
bitki solüsyonlarını hazırlamak için makro mikro nereden temin edebilirim.

yardımlarınız için teşekkürler

hkocabucak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2012, 18:06   #1652
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Sayın Kudret Tezel
3lğ Besin eriği torba içeriklerini yazamısınız lütfen?
saygılarımla,

cesur393 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2012, 22:12   #1653
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Çok güzel sevgili idris şenol, 4 yanlış bir doğruyu, 1 yanlış bir seneyi götürür.-------

Şuana kadar herhangi bir zararlı ile karşılaşmadım çok şükür, ancak dün sayın süleymanizmir ile yaptığımız telefon görüşmesinde nemazal denen ilacın çok güzel bir ilaç olduğunu söylediler . Dahaönce bazı arkadaşrımızda nemazal dan bahsetmişlerdi. Aslında bir kutu alıp tedbirli olmakta fayda var diye düşünüyorum.
Sevgili Kudret Bey,

teras bu sene de coşmuş, 1 ayda o küçücük fideler böyle orman oluyor. Harika!!! elinize emeğinize sağlık. Resimlerden görünmüyor ama çiçeklenme durumu nedir?

Bahsettiğiniz Neemazal doğal organik tarımda kullanılan ve neem ağacının tohumlarının yağından üretilen doğal bir böcek ve kırmızı örümcek ilacı.

Trips, afit, tırtıl kabuklu bit ve akara karşı etkili. etkisi bu tür böcekleri uzaklaştırıcı, böceklerin bunu yemeleriyle beslenme ve büyüme engelleyicisi özelliği göstermesi. Ve de en önemlisi bambus ya da bal arılarına, faydalı böceklere zararsız.

Ben geçen sene kullandım. Etkili. Bu sene de aldım. Haşere ilaçları / Pest Kontrol
bu siteden aldım. Daha uygun fiyatlı başka bir site var mı bilmiyorum. Araştırmadım.

Terasın bu güzelliğine bir nebze katkısı olsun diye 50 cl neemazal size gönderiyorum.

Ayrıca, çuha çiçeğini siz tavsiye etmiştiniz. İlaveten fesleğen, büyük yapraklı olanı reyhan ve kadife çiçeğini de konuşmuştuk. Bunları da hem böcek savar hem kök kardeşliği için dikmediyseniz aralara muhakkak dikin. Ben çok yararını gördüm.

Terasınız rüzgarlı ve havadar olduğu için mantar ve devamı virüs olacağını zannetmiyorum. Doğru mudur?

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2012, 22:34   #1654
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Gerek yoktu sevgili soilles çok teşekkür ederim . Teras gerçekten rüzğarlı mantar hastalığı hiç görmedim ama zaman zaman böcek görüle biliyor. Bu arada uğur böcekleride görüyorum, sanırım biyolojik mücadele haberim olmadan sürdürülüyor. Daha önceki konuşmalarımızda dedim gibi salatalık ve biberler arasında reyhanlar var .Üç kök reyhan ektim. Ben çok etkili olduğuna inanıyorum. Ama bu sene zarar bir haftadır durmadan esen rüzgardan oldu domateslerin bile bazılarının uçları kırıldı . Rüzğar değil inanın fırtına. biberler ve salatalıklar toparlanabileceklermi bilmiyorum hepsi perişan oldu.
Alakanıza teşekkür ederim zahmet ettiniz sağolun.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2012, 22:43   #1655
Ağaç Dostu

Sevgili Kudret Bey,

Aslında şöyle genel olarak düşünüp, değerlendirdiğim de sizin gayret, emek ve sınırsız bilgi paylaşımlarınızla Topraksız tarıma yaptığınız öncülük, besin eriyiği ve Sera Bekçisi bence çok daha fazla kişi tarafından değerlendirilme şansına sahip.

Çünkü sadece topraksız tarım seralarında değil ayrıca son zamanlarda İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerdeki konut projelerinde KAT BAHÇELERi, (ortak kullanım veya konuta ait) bahçe katı dubleks, Teraslar ve hatta çatı bahçeleri, çatı havuz alanları çokça yeralmaya başladı. Zaten büyük şehirlerde artık eskisi gibi bahçe içinde konut projelendirmesi imkansıza yakın hale geldi.

Özellikle Sera Bekçisi bu projelerden konut alan ve günlük yaşam koşuşturmaları içinde kat bahçesi ve terasında nefes almak isteyenler için çok net bir tercih olacağını zannediyorum. Sera Bekçisi Trade mark olmalı artık. Ne dersiniz???

Eski 19-06-2012, 22:47   #1656
Ağaç Dostu

Demek ki o güzelliğe benim de katkım olsun diye o kadar katı çıkıp gelmiştir uğur böceği )

Eski 19-06-2012, 22:54   #1657
Ağaç Dostu

Çiçeklenme durumları nasıl Kudret bey?

Eski 21-06-2012, 09:23   #1658
Ağaç Dostu

Günaydın sevgili soilless, sorunuzun cevabı biraz gecikti zira dün önemli bir deney peşindeydim. O deneydende bahsedeceğim, ancak önce sorunuza cevap vereyim: arkadaşlarım beni yanlış anlamazlar herhalde, bunu sera bekçisine paye çıkartmak adına söylemiyorum gerçekten sera bekçisi övgüyü hak ediyor. Topraksız tarım onunla bir zevk.
Sadece sizi EC ölçmek tamamlamak suyuna bakmak vs.. vs den kurtarmıyor,bitkinin enbüyük sıkıntısı stresinide yok ediyor veya askariye indiriyor. Nasılmı?. malbman arkadaşımız ( Askıya alınmış saksıda salatalık yetiştirme) bu lingte yeni bir konu yazdı konu üstünde yazıştık. Orada sistemin bitkide stressiz bir büyüme sağladığı strese sebep olmıyacağı konusunda bazı fikirler türettik. ve ufkumuz biraz açıldı Sera bekçisinin yaptıkları hakkındaki düşüncelerime yenileri eklendi. Sera bekçisi bitkinin çok inişli çıkışlı EC diyağramını minumum aralıklarda kontrol ettiği için bitki, beslenme stresinden uzak, normal gelişmesini gösteriyor. tabiiki benim şartlarımda sadece beslenme stresi. Zira açık bir ortamda Rüzğar yağmur sıcaklık ayrı bir fasıl ama bence bunlar çok önemli değil, zira bitki normal koşullardada doğada bu olaylarla karşı karşıya. Ancak beslenme konusunda ona kucak açan toprak ananın sağladığı şartlara yakınını sağlamak çabasında sera bekçisi.
Şimdi gelelim son sorunuza '' çiçeklenme nasıl '' Bu sorunuza doğru cevap verebilmek için domatesleri yakından inceledim . Boyları kökboğazından 140-150 cm. Beşinci çiçekleri açmış alttaki 4 çiçek meyve tutmuş vaziyette. En alttaki meyveler 5-6-7 cm çap gibi en üsttekiler yani 4. salkım fındık veya biraz büyüklü küçüklü. Ancak bunu hiçbir zaman gale almıyorum zira ben domatese laiki ile bakamıyorum. Bu sene mutlaka bakacağımı söylemiştim ancak ben görmeden büyüyen koltuklar çiçek açmış bile.
Dün yaptığımız deneye gelince daha doğrusu deney hazırlığına, İstanbul Şilede yazlığı olan, ayni iş yerinde çalıştığımız, 42 senelik arkadaşımla konuşurken sistemi burada kuralım dedi. Bende dün Şileye gittim. Çok güzel bahçeli bir yazlığı var. Sistemi kurduk gelişmelerden tabiiki sizleri haberdar edeceğim.
Yaşamanın anlamı her gün birşeyler öğrenmektir. BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR.

Eski 21-06-2012, 10:45   #1659
Ağaç Dostu

Yapmış olduğumuz sistem çok basit. Bitkinin ihtiyacı olan besini birdefada veriyorsunuz bitki bütün gelişimini tamalayınca kadar hiçbir işlem istemiyor.

Eklenen Resimler

Eski 21-06-2012, 22:57   #1660
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Yapmış olduğumuz sistem çok basit. Bitkinin ihtiyacı olan besini birdefada veriyorsunuz bitki bütün gelişimini tamalayınca kadar hiçbir işlem istemiyor.
Kudret Bey,

- Bu sistem tamamen kapalı mı? Gördüğüm kadarı ile hiç hava girişi yok? Tankın içindeki hava ne kadar yeterli olur?

- Buharlaşma olmayacak mı? Olmasa bile EC değişimi sözkonusu olmaz mı?

Bunlara kısaca yanıtınız sonrası kendi görüşlerimi açıklamak isterim.

Bu foruma ilk girdiğim ve balkonda yaptığım Durgun suda domates yatiştirme denememe benziyor. O denemeyi de tayland (tarım bakanlığı idi sanırım) sitesinden örneklemiştim. Köklerin bir kısmı besinli suda bir kısmı ise hava için su ile kapak arasında yer alıyor idi. Sonuç mu? Yarın o denemeye ilişkin resimle örneklendirdiğim sayfayı bulup öyle paylaşayım.

Eski 23-06-2012, 15:47   #1661
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-03-2012
Merhaba kudret bey nasılsınız .Gönderdiğiniz gübreyi kullandım Teşekkür ederim ama bir sorunum var biberim habire çiçek açıyor ama meyva vermiyor bu beni çok üzüyor acaba nedeni ne olabilir bana yardımcı olmanızı rica edecegim kolay gelsin.

yasargür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2012, 19:03   #1662
Ağaç Dostu

Merhabalar sayın yaşargür, kaynaklar domates biber salatalık vs sebzelerde çiçek dökülmesinin bir çok sebepleri olabileceğini söylüyor . Kalsiyum eksikliği, iz elemen eksikliği sıcaklık ortam şartları gibi birçok sebebi olabilir diyor. Ancak en önemli sebeplerden birininde polen yiyen zararlılar olduğunu ,polenleri yenen çiçeklerinde kuruyup döküldüğünü yazıyor. Besin eriyiği ve beslenme problemini pek düşünmüyorum zira öyle bir şey olsa herkeste ortak bir şikayet olur. Ancak polen yiyen zararlıları kontrol etmek lazım. Bir mercekle çiçekleri kontrol etmekte fayda var. Bu konuda yorum yazacak arkadaşlarada şimdiden teşekkürler.

Eski 23-06-2012, 19:48   #1663
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yasargür Mesajı Göster
Merhaba kudret bey nasılsınız .Gönderdiğiniz gübreyi kullandım Teşekkür ederim ama bir sorunum var biberim habire çiçek açıyor ama meyva vermiyor bu beni çok üzüyor acaba nedeni ne olabilir bana yardımcı olmanızı rica edecegim kolay gelsin.
1..balkonunuz kapalımı ,aşırı ısma olailir
2..balkon cepheniz nasıl kuzey,güne ,doğu batı,,günde kaç saat güneş alıyor
3..dikim sıklığı nasıl
4..ec ,ph hava vs düzgün çalışıyormu
topraksız tarım en ufak eksiklikte hızlı ve etkili sonuç verir

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2012, 21:55   #1664
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol Mesajı Göster
1..balkonunuz kapalımı ,aşırı ısma olailir
2..balkon cepheniz nasıl kuzey,güne ,doğu batı,,günde kaç saat güneş alıyor
3..dikim sıklığı nasıl
4..ec ,ph hava vs düzgün çalışıyormu
topraksız tarım en ufak eksiklikte hızlı ve etkili sonuç verir
Sn İdris Şenol,

ilk 4 sorunuz doğru bunlar bitki gelişimi, çiçeklenme, meyve tutumu için doğru ancak son yorumunuza katılamayacağım. Çünkü son cümlenizdeki yorum sanki topraksız tarım çok özel ve zor şartlarda yapılan ve de en ufak eksiklikle olumsuz sonuç yaratacakmış intibası yaratıyor. Hayır yok böyle bir şey.

Aksine Topraksız tarım en kolay yapılan tarımdır. Bence neden en kolay?? Çünkü hep şöyle anlattım çevreme; Topraksız tarımdaki bitki villada yaşıyor, topraktaki bitki normal mahallede.

Neden?? çünkü topraksız tarımdaki bitki alması gereken besini en hazır ve en optimum özellikte hemen kökünün etrafında alıyor.

Toraktaki bitki ise o toprağın yapısına, özelliğine bağlı olarak şanslı veya şanssız olarak istediğini bulabilmek için kök geliştirip, besini suyu aramaya veriyor tüm enerjisini

İster topraksız tarım olsun ister topraklı tarım olsun ister balkonda olsun ister serada isterse bahçede tarlada olsun;

balkon kapalı ise, Serada yeterli iklimlendirme yoksa
bitki yeterince güneş almıyorsa veya aşrı güneşe maruz kalıyorsa,
çok sık dikilmiş ise,

besini,organik maddesi, gübresi, suyun, toprağın ph ı uygun değilse, büyümez, gelişmez, çiçek tutumu zor olur, çiçek döker, meyve tutmu az olur, tutsa bile ticari özellikte olmaz, verimsiz olur

Eski 24-06-2012, 21:59   #1665
Ağaç Dostu

Bitkinin kültürel bakım şartları bence topraksız tarımda da topraklı tarımda da aynıdır. Topraksız tarımın en önemli özelliği besini bitkinin tam istediği özellikte hemen kökün yanında vermesi bu nedenle, erkenci olması, daha verimli olması ve de sağlam güçlü bir bitki olması nedeniyle tüm zararlılara karşı daha sağlıklı ve daha dirençli bir bitki olması.

idris şenol beğendi.
Eski 24-06-2012, 22:01   #1666
Ağaç Dostu

Bilgisayar yazılımında bitki yetiştirmiyoruz ki en ufak açık virüs ile yıkılsın

idris şenol beğendi.
Eski 24-06-2012, 22:11   #1667
Ağaç Dostu

Şu an bu sene hem topraklı tarımı hem topraksız tarımı balkonumda aynı koşullarda yapıyorum, Domates ve biber için. Yani sıcaksa sıcak, rüzgarsa rüzgar, su aynı saksı aynı, fark var mı ??? evet var. hangisinde fark var? herhangi bir imtiyaz yapılmışmı birinden diğerine? herşey ve farkı 1 2 hafta sonra tüm gelişim resimleri ile beraber yayınlayacağım.

Eski 25-06-2012, 21:05   #1668
Ağaç Dostu

Sn İdris Şenol,

mesajınız üzere yazdığım görüşlerim Topraksız Tarım adına yapıcı olduğuna inandığım görüşlerdi. Sizin mesajınız üzerine yazmama rağmen sizce de beğenilmesi forum adına Topraksız Tarım adına yapıcı paylaşımın çok güzel bir örneği.

Saygılarımla

Eski 26-06-2012, 21:35   #1669
Ağaç Dostu

Bu sene ilk defa tohumdan domates ve biber yetiştiriyorum. Daha önce hazır fide alıyordum.

Neden bu sene tohumdan??

Çünkü geçen yaz komşum Ispartada meyve bahçesi olan babasının yetiştirdiği elma ve bunun yanında domates de getirdi.

Domatesleri görünce ticari olarak üreticiliğini yaptıkları elmalardan önce domatesler için teşekkür ettim. Tabii bakakaldı neden sadece domatese teşekkür ettim diye )

Gerçekten ince kabuklu, etli, çatlama, hastalık, vs olmayan çok sağlıklı mükemmel düzgün formlu,ve kırmızı renkli köy domatesi ile çanakkale domatesi görünümünde harika kahvaltılık ve de aynı zamanda yemeklik domatesti. Belki domates çeşitlerini bilen üyelerimiz hemen ismini verebilirler ama bu domatesi çoğaltmak ve çevrede yaygınlaştırmak gerekirdi.

Domates buydu,

Name:  233.jpg
Views: 1717
Size:  31.3 KB

Düzenleyen soilless : 26-06-2012 saat 23:38
Eski 26-06-2012, 21:38   #1670
Ağaç Dostu

Resimden anlaşılacağı üzere büyük olanlar

Eski 26-06-2012, 21:57   #1671
Ağaç Dostu

Hemen önce tat ve iç görünüm değerlendirmesi için kesildi. Ve değerlendirmeden tam puan alınca Tohum çalışmasına başlandı.

Önce domatesin odacığında tohumların jelimsi bir kıvamla saklanan kısmı yani fırt kısmı alındı. (Küçükken pek boğazlı olmadığım için iki lokma bir şeyler daha yedirebilmek için annemin 60'lı 70'li yıllarda stand up 'ın atası diyebileceğim yedirme çalışmaları esnasında verdiği isimlerden bir tanesi yani fırt

İç görünümü ve tohumlar ;

Name:  234.jpg
Views: 1401
Size:  22.1 KB

Eski 26-06-2012, 22:13   #1672
Ağaç Dostu

Bu sene perlit ve torf karışımı viyollere ekildi;

Öncelikle torf, altı iri delinen yoğurt kabı ile elendi. Sonra perlitle karıştırılarak viyollere dolduruldu. Tohum tek tek özenle atıldı. Sonra karışımdan 1 cm daha tohumun üzerine serpildi ve bolca nemlendirildi.

Name:  011.jpg
Views: 2320
Size:  64.2 KB

Dikkatli bir şekilde pişkin fide yapmak için en yeni teknolojik ölçüm aletleri de kullanıldı,

Name:  015.jpg
Views: 1573
Size:  31.4 KB

Hatta pişkin fide yapmaya yemin ettik ya fideyi az biraz güneş az biraz gölge az sulama hafif nemlendirme yöntemleri için gün be gün meteoroloji tahminine baktık.

Baktık da çok parçalı bulutlu az güneşli gösteren gün için işe gitmeden önce o az diye tahmin edilen güneşi alabilsin de pişkinliğine pişkinlik katsın diye gölgeden alıp, güneş alabileceği yere koydum.

Meteoroloji özür mesajları gönderdi gün içinde. benim viyollerdeki minik fidelerim sabahtan akşama kadar çatır çatır güneşin altında kaldı.

İşyerine de " benim 5-7 kök fidem var meteoroloji yanıldı bu güneş onları yakar " diye bi müsaade desem hayli garip ve yan yan bakılacağı için inşallah ile akşamı ettik.

Sonuç nakavt.

Tekrar yeni tohumlar 24 saat hafif ılık suda bekletildi. Yine % 100'e yakın çimlenme ve fide.

Düzenleyen soilless : 26-06-2012 saat 23:41
Eski 26-06-2012, 22:56   #1673
Ağaç Dostu

Topraklı ve Topraksız Tarım karşılaştırması; Domates Yetiştirme

Şaşırtma zamanı gelince hem topraklı hem topraksız tarımda yetiştirme ve değerlendirme kararı alındı.

Topraksız tarım için yetiştirme ortamı kolay;

1/1 oranında torf ve iri dişli dere kumu karıştırıldı ve saksılara dolduruldu.

Topraklı ortamda yetiştirmek için bilinen ve ulaşılabilenler karıştırıldı;

- Hiç bir atığın dökülmediği Derede yapılan ıslah çalışması nedeniyle ortaya çıkan alüviyal toprak,
- Binanın yan tarafında bir yıl önce basit yüzeysel bir drenaj oluğu yerleştirmek için 30-40 cm kazılan (yani üst toprak) yerden çıkan kırmızı toprak (Demirli toprak)
- Bilinen, en yaygın satılan organik hazır gübre
- Leonardit,
- kum
- Torf,

1 Haziran itibariyle karıştırıldı ve saksılara dolduruldu.

Name:  001.jpg
Views: 1526
Size:  76.1 KB

Name:  002.jpg
Views: 1462
Size:  78.9 KB

Name:  003.jpg
Views: 1543
Size:  52.3 KB

Name:  004.jpg
Views: 1537
Size:  44.3 KB

Name:  005.jpg
Views: 1488
Size:  41.8 KB

Düzenleyen soilless : 26-06-2012 saat 23:42
Eski 26-06-2012, 23:04   #1674
Ağaç Dostu

1 haziranda topraklı ve topraksız tarım ortamına şaşırtılan domateslerin ve de hazır poşette tohum olarak alınıp çimlendirilen biberlerin bugünkü durumu;

Önce topraksız tarımda domates;

Name:  003.jpg
Views: 1586
Size:  21.3 KB

Name:  004.jpg
Views: 1494
Size:  23.9 KB

Name:  006.jpg
Views: 1532
Size:  70.3 KB

Eski 26-06-2012, 23:09   #1675
Ağaç Dostu

Sonra Topraklı hayli organik tarımda domates;

Name:  009.jpg
Views: 1447
Size:  25.0 KB

Name:  011.jpg
Views: 1435
Size:  27.3 KB

Name:  012.jpg
Views: 1422
Size:  20.5 KB

Name:  019.jpg
Views: 1461
Size:  68.5 KB

Eski 26-06-2012, 23:14   #1676
Ağaç Dostu

Şimdi sıra Topraksız ve topraklı hayli organik tarımdaki biberlerde;

Resimde soldaki topraklı sağdaki topraksız tarımda yetiştirilen biberler,

Name:  014.jpg
Views: 1526
Size:  30.4 KB

Eski 26-06-2012, 23:19   #1677
Ağaç Dostu

TOPRAKLI organik tarımda sulama,

Sulama ve besleme;

TOPRAKLI organik tarımda sulama,

Sulama, toprak üstü nemi ve hemen altı kontrol edilerek önce 4 sonra 3 günde bir musluktan alınan en az 2 gün dinlendirilmiş su ile yapıldı. Ne çamur, ne kurak

Eski 26-06-2012, 23:25   #1678
Ağaç Dostu

TOPRAKSIZ tarımda besin ve sulama

TOPRAKSIZ tarım ortamındaki domates ve biberler Sevgili Kudret beyin temin ettiği domates besin eriyiği ile beslenmiştir.

Ortalama EC değerleri 2:00 (henüz biraz küçük oldukları için)

Besin eriyiği yine en az 2 gün dinlendirilmiş (yani kloru uçurulmuş) musluk suyu ile hazırlanmıştır.

Beslenme sıklığı ise ortalama 2 günde 1 (şimdilik)

Eski 26-06-2012, 23:27   #1679
Ağaç Dostu

Bence fidelerin, ana gövde, dal sayısı, dal genişliği, yaprak sayısı, bitki boyu, yaprak rengi açısından TOPRAKSIZ tarım metoduyla yetiştirilen bitkiler TOPRAKLI hayli organik ortamda yetiştirlenlere göre çok farklı.

Ne dersiniz?

Eski 26-06-2012, 23:35   #1680
Ağaç Dostu

Tüm bitkilerin bulunduğu genel ortamı (imtiyaz yapılmadığı amacıyla) göstermek adına,

Balkonun son hali;

Name:  016.jpg
Views: 1458
Size:  72.8 KB

En arkadakiler Binanın tarım uzmanı olarak bina adına yetiştirdiğim alev ağaçları, en öndekiler de balkonu kullanabilme adına dinlenmiş su vererek komşununkinden çok daha iyi yetişeceğine taahhüt ettiğim eşimin çiçekleri

Etiketler
#bursa topraksız tarım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025