![]() |
|
![]() |
#1621 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-05-2012
|
yalandunya59 suan 1350m2 bı arazı alıyorum corlu yakınlarında profosyonel bı fırma ıle gorustum 650mt2 bı sera kurmak ıcın yaklasık 55bın tl ıstedıler sadece bılgısayar sıstemı olmuyucak laylon degıl plastık veya cam sera yapmayı dusunuyorum 100tl lık bı butce ayırdım bu ıse kredıler ıle ugrasıyorum bı aksılık cıkmaz ısee allahın ıznı ıle bu ıse hıc bır bılgım olmadan 100 tl bı butce ıle gırıcem yapıcagım bu ısı ınat ettım bıkere ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1622 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2012
|
Sevgili Volkanboz hemşehrim, İnşallah hayırlısı olur araziyi alırsınız ve bu işe başlarsınız. Antalyadan buraya gelmeleri çok masraflı olmazmı, bu işi İstanbulda ve Çanakkalede yapanlarda var iyi araştırın. 100 TL derken 100.000 demek istedin herhalde, 650m2 1 sera için bence çok para, ama genede siz bilirsiniz ******, derinlemesine araştırın derim. Bizim burada 4 serası olan bir Ekrem amcamız var, ben onunla tanışıp bu işi sorduğumda 'seracılıkmı yapmak istiyorsun?' diye sormuştu, bende hayır ama gelecekte olabilir demiştim oda bana. 'SABRIN VARMI, SABIRLI BİR İNSANMISIN' diye sormuştu, bende ona hemde tahmin edemeyeceğin kadar demiştim. Bu işte anladığım kadarıyla ' SABIRLI'olan kazanıyor, girdikten sonra tek dileğim Allah sana sabır versin, inşallah herşey gönlüne göre olur. Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1623 |
Ağaç Dostu
|
Sayın volkanboz, yanlış hatırlamıyorsam forum üyelerimizden ve aynı zamanda moderatörlerimizden todor arkadaşımız modüler sera üretimine başlamıştı. İsterseniz kuracağınız sera için bir de kendisiyle görüşün. Mutlaka yararı olacaktır. Çalışmalarınızda başarılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1624 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-05-2012
|
arkadaslar 35bın tl arazı asvalta sıfır bı yer 1500m2 55bın tl 650m2 arsa olarak on pazarlık yaptık amatabıkı bu fıyatı adamlar ıstedı daha ındırım fılan ıstemedım tabıkı onuda ıstıyıcez ben sadece gıderler ıcın total olarak 100bn tl cıkardım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1625 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1626 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2012
|
Sn. Kudret bey ben yaşar (hanım) bu sayfaları günlerce inçeleyerek balkonumda pimaş içerisinde domates çilek ve biber ekmeye karar verdim. Yaptıklarımı size yazarak nerelerde yanlışlık yaptıgımı söylemenizi rica edecegim. Pimaşı deldim içine perlit koydum. Pazardan aldıgım domates,biber ve çilek fidalarının poşet içerisindedi topraklarını biraz azaltarak perlit dolu pimaşın içine yerkleştirdim .Serum hortumu yardımıylada marketten aldıgım damlalıklarlanda sulama yapmaya başladım ama çileklerim kurudu inatla tutmadı domatesler ve biber şimdilik yaşıyor ama ben bir yerlerde yanlış yapıyorum sanırım çünkü yalancı çiçek açıp duruyorlar. Buraya kadar yaptıgım işlem doğrumu? ve sizden topraksız tarım için gübre rica edecegim yoluma nasıl devam edebilirim bana yardımcı olusanız memnun olacagım acaba aşama aşama benim anlayacagım dilden yazarmısınız kolay gelsin Adres. Atatürk bul. Mert apt.k.4 d:18 Adakent Beylikdüzü İstanbul leopard_6@hotmail.com burdan iletişim kurabilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2012
|
Kudret bey bende topraksız tarıma yeni başlayacağım ilk etapta domates yetiştirmeyi düşünüyorum bana fide ve gerekli gübreler lazım bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz. cmylmz007@hotmail.com 0532 710 4206 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1628 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2012
|
balkonda bu tarım için gördüğüm örnekleri uygulamak için gereksiz eşyaları atıyorum ama final döneminde bu işe merak sardığım için fideler beklerken büyüdüler acaba besin eriyiklerini nereden temin edebilirim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1629 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2012
|
Alıntı:
Yanılıyorsam Kudret bey beni de uyarır dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1630 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
Merhaba sevgili arkadaşlar. Evinizde amatörce topraksız tarım denemeleri yapmak içinde, profösyonelce topraksız tarım yapmak içinde bilgi alabileceğiniz en büyük sitenin üyelerisiniz. Burada topraksız tarım yapmak için hertürlü bilgi ve uygulama mevcut. Ancak ****** bazı durumlarda soru sormakta en tabii durum. Genel olarak ilgili soruları forum sayfalarında , ama özel konuları özel mesajla sorarsak luzumsuz sayfaların çoğalmasına mani olmuş oluruz. Sayın yaşargül hanımın sorduğu soruya sayın Füsun Çağırganın verdiği cevap önemli. Sayın Füsun Çağırgan toprakta yetişen fidenin topraksız tarımda kullanılamıyacağını yazmışlar, ancak böylebir kaideye rastlamadım. Her fide topraksız tarım sistemi ile büyütüle bilir.Ancak toprakta yetişen fidenin köklerini topraktan temizleme sırasında dikkatli olup köklerin zelenmemesine özen gösterilmelidir. Sayın süleymanizmir, bu işe başladığım zaman pratiğim yoktu malzemeleri nerelerden bulabileceğimi bilmediğimi bırakın , ne olduklarını dahi bilmiyordum. Sistemi yakınımdaki bir markette bulduğum torf ve inşaat malzemesi satan bir nalburdan aldığım kumla karıştırarak başladım. Ve başarırılıda oldum. Değiştirmek luzumu hissetmedim. 5 sene kullandıktan sonra torf iyice özelliğini kaybetti su geçirmez oldu. Busefer coco-pead ve perlit karışımını uyguladım, yaptığım küçük denemelerde coco-peat ın güzel bir malzeme olduğunu tesbit etmiştim. Söylemek isterimki coco-pead ve perlit karışımı gerçekten çok mükemmel bir agregat. Ancak kaç sene kullanıbilir bilmiyorum, ama yine aynisini tercih ederim. Herkese başarılar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1631 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Kudret Hocam, kesinlikle cocopeat muhteşem. 2 gün önce bir internet sitesinden 1 paketini 15,50 tl'ye temin ettim. İçine tam 45 lt su koydum, banamısın demedi ![]() BUNCA YILDIR BALKONA HEM DE 3. KATA BOŞUNA TOPRAK TAŞIMIŞIM. Odamdaki küçük halıya kat defa sürülmesine rağmen zerre kadar iz bırakmadı. Annem'le bu kez aram açılmadı. (daha doğrusu farketmedi ![]() Nasreddin hocanın hesabı leğen doğurdu ![]() Hem hafif, hemde bomba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1632 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sevgili arkadaşlar.15 mayıs salı günü fideleri diktim yağmur rüzğar bütün olumsuzluklar sanki beni bekliyormuş. 19 mayıs cumartesi günü sera bekçisi işbaşı yaptı.Ancak o gün aldığım bir haber üzerine gece 24.00 otobüsü ile Ankaraya yola çıktım ve sabaha karşı henüz varmadan üzücü haberi aldım. Hastamızı kaybettik. Ankaradan Kdz Ereğliye geçtim ve orada 4 gün kaldım 23 mayıs çarşamba akşamı İstanbula döndüm .Sera bekçisinden emindim ama öbür parkurda biberler, ve salatalıklar vardı. Geldiğimde bekçinin stokları bitmişti. nezaman bitti bilmiyorum.Yağmur çok yağdığı için sera bekçisi drenaj suyunun EC sini ayarlamakta oldukça fazla besin tüketmiş. stoklar sıfırlanmış. Diğer parkurda EC 0,6 lara düşmüş tanka sadece yağmur suyu dolmuş. Stokları yeniledim , öbür parkurun EC sini ayarladım cuma günü tekrar Ereğliye gittim. 28 mayıs pazartesi günü İstanbula döndük eşimle birlikte ve hayata bıraktığımız yerden devan ediyoruz. Her nekadar zor olsada. Arkadaşlar fide dikiminden bugüne kadar yani tam 15 günlük yol hikayesi bu. Fideler neyazık ki doğru dürüst 5-6 günlerini mutlu geçirebildiler. kalan zaman yağmurlu , kapalı, rüzğarlı. Tabii durum böyle olunca gelişmelerin mükemmek olduğu söylenemez. Resimlere bakıp yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1633 |
Ağaç Dostu
|
bugünkü resimler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1634 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar görüldüğü gibi amatör açgözlülüğü yine galebe çaldı ve daha önce bir tekneye 2 fide dikmişken sabah kalktığımda üçüncüleri dikkim. Amatörlük zor iş. Resimlerin pek içaçıcı olduğu söylenemez bundan sonraki çekimlerde daha dikkatli olacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1635 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Saygıdeğer Kudret Hocam ve değerli topraksız tarım meraklısı arkadaşlar; Bu siteyi 1-2 ay önce görene kadar topraksız tarım hakkında hiç bilgim yoktu. Buradaki bilgileri okur okumaz deneme yapmaya karar verdim. Herkese olduğu gibi Kudret Hocamın hızlı techizat ve gübre desteğiyle 24 mayıs günü sistemi kurup, 3 adet domatesi perlit hydroton karışımlı saksılara diktim (Forumun en amatör topraksız tarım meraklısı olarak acaba saksılara birer tane daha domates fidanı ilave etsemmi?) Saksıların hemen altına 40 litrelik büyük saksı yerleştirdim, akvaryum pompası ile sabah 6 akşam 9 arası her saat başı 5 dakika (dakikada 150 ml) suluyorum. İlk hafta 7,5 ph değerindeki çeşme suyumuzun ph ını nasıl düşüreceğimi kara kara düşündüm ayrıca ilk hazırladığım besin eriyiğinin prosedüre uygun litreye 10 ml A, 10 ml B stoğundan besin ilavesi ile ec değerinin 1,7 çıkması bu kadar düşük bir değer beklemediğimden beni endişelendirdi. Daha sonra limon tuzu kullanarak ph 5,5 yaptım ec değerinide besin ilaveleriyle 2,65 yaptım. Yaptıklarımda yanlışım varmı bilemiyorum değerli yorumlarınızı bekliyor saygılar sunuyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen cemilcekic : 06-06-2012 saat 20:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1636 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-04-2011
|
Besin eriyiğini eksik eklemediğinize eminseniz bir problem yok.hatta 1.7 ms olması daha güzel.demek oluyorki kullandığınız suyun Ec değeri 0.1 ms civarı.yani oldukça yumuşak ve bu iş için ideal. yazdıklarınızdan sanki şebeke suyunuzun Ph'ını düşürmeye çalışıyormuşsunuz gibi bir anlam çıkardım.suyunuza besinleri verip istediğiniz EC değerine ulaştıktan sonra ph ayarlamanızı yapmalısınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1637 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın nicea; Forumda ve farklı kaynaklarda domates için uygun ec değerinin 2-5 ms olarak okuduğumu hatırladığımdan 1,7 ms düşük diye düşünmüştüm. Ec değerini 2,65 ms yaptıktan sonra ph' ı 5,5 yaptım. Yorumunuz için teşekkür eder saygılar sunarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1638 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-03-2012
|
20 nisan tarihinde dikmiş olduğum salkım domates fidelerim 80 cm civarı boya geldi kudret beyin yollamış olduğu besin kitini kullanıyorum lakın domateslerin dökümü bana düşük geldi domateste dökümü artırmak için besin kite ilave bir madde koyuyormuyuz yoksa çiçek tutması için dıştan bir ilaçlama yapıyormuyuz bilgilerinize çok ihtiyacım var şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1639 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2012
|
Yeni sezonda bende sizlere katıldım; Kudret TEZEL hocamdan hem bilgi hemde besin eriyiği tedarik konusunda, yardımlarını esirgemedeğinden dolayı teşekkür ederim. Evde 6 katta balkonda saksılarda su petlerinde fideleri ektim. Torfun içine yanmış hayvan gübresi ekledim 5-10 litrelik petlere yaklaşık 0,5-1-1,5 kg arası, (kokusa da yok ilginç ama) yaklaşık 3 hafta oldu hatta hızımı alamadım dün tekrar 10 kök kadar salatalık aldım onları da diktim. çok düzenli güneş almıyor balkon o sebeble umarım başarılı olurum yaklaşık 3-4 saat kadar. süreci ve deneyimleri buradan paylaşarak eksiklerimi bana hatırlatmanızdan memnun olacağımı belirtirim. genelde; 10 lt petlerde 4 kök çilek 5 lt petlerde 2 şer kök salatalık 10 lt lık petler 2 kok domates 5 lt lik petlerde 3 er biber toplamda 30 yakın pet saksı ve saksı bulunmakta, büyük bir saksıda ise yaklaşık 5 kg. hayvan gübresi torf ile hazırlayarak 5 kök domates dikdim. Resimleri zamanla paylaşacağım, Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1640 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2012
|
Yanmış gübrenin şelatı faydalı olabileceğini düşünerek kullandım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Ağaç Dostu
|
Terasımıza CEMİLE F1 cinsi domates fidelerini 15 mayıs 2012 tarihinde ekmiş ve siszlerle paylaşmıştım. 30 mayıs tarihli resimlerdede yani fide dikiminden 15 günsonraki fidelerin durumunu görmüştük. Bugün 15 haziran 2012 fideler tam bir aylık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1642 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Kudret Bey Merhaba, Sanki alan sıkışmış gibi mi Yoksa yeterlimi? Güneşlenme açısından sıkıntı olmaz mı? 1 ayda mı meyve vermeye başlıyor? Saygılarımla, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Ağaç Dostu
|
Sayın agriwolf, halısınız her dönemde, sıkışık oldu biraz daha az dikmeliyim diyorum, ama neyazık ki amatörlükten kurtulup her tekneye bir adet domates dikmeyi başaramadım. Bu sezonda olmadı, gelecek sezon inşallah sağ kalırsak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1644 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-04-2012
|
Allah sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler versin Kudret Bey daha bu işin entitüsünü kurduğunuzu görmek ister gönül |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1645 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun sayın aga06tr, hep birlikte inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1646 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
üstad ellerine sağlık eksik olma ünversite imtanında 4 yanlış bir doğruyu götürür tarımda TEK YANLIŞ, BÜTÜN YILI GÖTÜRÜR NEYSEKİ dometesler yinede güzel görünyor zararlılarla mücadele varmı? varsa ne kullanıyorsunuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1647 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-04-2012
|
Sayın Kudret hocam bu arada yeni açtım gerci konuyu ama geçde kalsak bizde başladık topraksız tarıma bi ara bi hoca gözüyle bakıp tavsiyelerinizi lütfedermisiniz rica etsem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1648 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel sevgili idris şenol, 4 yanlış bir doğruyu, 1 yanlış bir seneyi götürür. Önemli olan balkonda birşeyler yetiştirebilmenin tadını çıkatrmak ve en önemlisi de topraksız tarım konusunda araştırmalar yapabilmek. Tabiiki imkanlar biraz kısıtlı, açık balkonun bazı dezentajları var. Siz nekadar istesenizde oyunu kuralına göre oynıyamıyorsunuz, şartlara ayak uyduruyorsunuz. Velhasıl istenilen şartları yerine getirmek zor olunca eldeki imkanlarla yetinmeye çalışıyoruz. Şuana kadar herhangi bir zararlı ile karşılaşmadım çok şükür, ancak dün sayın süleymanizmir ile yaptığımız telefon görüşmesinde nemazal denen ilacın çok güzel bir ilaç olduğunu söylediler . Dahaönce bazı arkadaşrımızda nemazal dan bahsetmişlerdi. Aslında bir kutu alıp tedbirli olmakta fayda var diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1649 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
nemazeli kullanmadım fakat Antalyada bir firma organik sertifikalı ROA İSMİNDE hem gübre,hem nemotoda ve kök hastalıklarına hem yaprak hastalıklarına mantar,küf,böceklere etkili bir ürün piyasaya çıkardı nemaazel dış ülkerin ürünü bugün buldun yarın yok roa %100 türk ayrıca Antalyada seracılarla bizzat ben görüştüm hepsi memnun ,neden roa olması takdir yinede sizin ROA Trkiye |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1650 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-06-2012
|
G.s.k. Düzenleyen Hypnosispy : 22-06-2012 saat 06:44 Neden: Kıraca Sevgilerle.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
#bursa topraksız tarım |
|
|